Onsdag den 25. Oktober


Undersøgelse: Ikke stort behov for fleksible åbningstider

Der er ikke stort behov for en udvidelse af åbningstiden i Gladsaxes daginstitutioner.
Det konkluderer en ny undersøgelse af interessen og behovet for et mere fleksibelt
pasningstilbud til børnefamilier.
Analysen er baseret på fokusgruppeinterviews og telefoninterviews med forældre.
Hele 89 procent af de adspurgte forældre svarer, at de aldrig har haft brug for at aflevere deres barn tidligere i vuggestue eller børnehave. Og 77 procent for at hente barn
senere, end det er muligt i dag.
Alligevel mener 32 procent, det ville være en god idé med udvidede åbningstider i daginstitutionen, og 20 procent svarer, at de helt sikkert vil benytte sig af et sådant tilbud.
Det er især yngre forældre og enlige der har svært ved at få arbejdsdagen til at harmonere med daginstitutionernes nuværende åbningstider og har behov for at aflevere deres barn tidligere, viser undersøgelsen, der også afslører, at forældrenes afleverings- og afhentningsmønster i
daginstitutionen, hænger nøje sammen med indkomst og alder. Behovet for at hente senere ligger især hos forældre med en husstandsindkomst på over 700.000 kroner om året, mens familier med en mindre indkomst samt yngre forældre som regel afleverer og henter deres barn tidligere. Samme familier er også mere villige til at betale ekstra for en udvidelse af
åbningstiden, viser undersøgelsen, der netop har været drøftet i børne- og undervisningsudvalget.
 

Frikendt for skyldnersvig

En autolakerer fra Gladsaxe er blevet frikendt for overtrædelser af anpartsselskabsloven, for bedrag og for skyldnersvig.
Manden var blandt andet tiltalt for at have overført en halv million kroner fra firmaet til sin hustrus privatkonto kort, førend firmaet gik konkurs.
Desuden skulle han have lånt sig selv sekscifrede beløb flere gange uden at betale lånene tilbage.
Men under retsmødet forleden i Gladsaxe byret kunne han fremlægge dokumentation for, at i hvert fald et lån på 300.000 kroner var blevet tilbagebetalt.
Retten mente derfor ikke, at der var noget at komme efter og frifandt autolakereren for alle tiltalepunkter.

Det koster dyrt at efterlade valgplakater

Nu er det slut med valgplakater som hænger på lygtepæle og mure i månedsvis efter valg-dagen. Gladsaxe Kommune har vedtaget et helt nyt sæt retningslinier for ophængning af valgplakater, og det kommer til at koste hvis man ikke fjerner sine plakater til tiden, fortæller formand for Trafik og Teknikudvalget Ole Rasmussen
"Hvis man ikke kan lade være med at hænge dem for tæt på cyklister og fodgængere, kører kommunen ud og piller dem ned og så modtager man en regning. Det kan ikke nytte noget at alle bare hænger op som de har lyst til".
Der er i alt 10 punkter i de nye retningslinier, og de er meget specifikke. Blandt andet
må plakaterne højst være 0,8 kvadratmeter store, og de skal hænge mindst 0,5 meter fra kørebanen.
"Vi kører ikke ud med en målepind. Hvis en borger ringer og siger den er helt gal med plakaterne, så bliver de pillet ned. Men vi sender ikke kommunefolk ud med målebånd".
Reglerne for ophængning af valgplakater kan findes på Gladsaxe Kommunes hjemmeside.
 

Vælgerforening i Bagsværd fylder 100

De politiske vælgerforeninger er langt fra døde sild. Selv ikke, når de, som den socialdemokratiske vælgerforening i Bagsværd når den høje alder af 100 år.
Det bliver fejret ved en jubilæumsreception på lørdag, men allerede i programmet ’den varme stol’ i dag har vi mere om den lokale vælgerforening.
I udsendelsen medvirker tidligere formand Preben Andersen og nuværende formand Lars Poulsen, der blandt andet fortæller om, hvad der kan komme ud af at være med i en vælgerforening.
Vælgerforeningens jubilæumsreception holdes i kantinen på Bagsværd skole nu på lørdag fra kl. 14-17.