Mandag den 30. Oktober


SF og enhedslisten stemte imod ny skolepolitik

Et endeligt udkast til ny skolepolitik i Gladsaxe er netop blevet godkendt i børne- og undervisningsudvalget. Men, ikke med stemmer fra SF og enhedslisten som ikke mener, man kan vedtage en skolepolitik uden først af tage stilling til de økonomiske konsekvenser af forslaget.
Gunnar Svendsen, SF:
"Det viste sig, at der slet ikke var politisk vilje til at følge skolebestyrelsernes udtalelser. Skolebestyrelserne har næsten 100% sagt, de synes, det var en god idé med den her skolepolitik. Men at det kostede altså nogle penge, hvis man skulle leve op til alle de gode idéer, der står i skolepolitikken. SF og Ø var enige med skolebestyrelserne i, at det er et ganske udmærket forslag. Og vi ville meget gerne have stemt for det. Men det vi ønskede var, at de politiske partier skulle bede forvaltningen lave en økonomisk oversigt over, hvad det vil koste at gennemføre de forslag. Der står en række konkrete forslag om familieklasser osv. Og det ville vi gerne have man ligesom fik sat kroner og ører på. Ellers betragter vi det lidt som tom luft".
Formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse:
"SF og Ø vil jo meget gerne prøve at binde os meget stramt fra starten af. Det er der slet ingen tvivl om. Vi er af den overbevisning, at denne her skolepolitik skal der nu laves en plan om, en implementeringsplan, og det udarbejder forvaltningen. Og når den kommer, så kigger vi på det. Noget af det kan gennemføres ved omprioriteringer og noget af det kan det da godt være, vi er nødt til at kigge nærmere på, på et tidspunkt. Fordi vi har jo en forpligtelse til hele tiden at sørge for, at skolerne har de penge de skal bruge til de ting, vi beder dem om at lave", siger den socialdemokratiske udvalgsformand.

Virksomheder underviser arbejdsløse

Der mangler folk til blandt andet rengøring, og for at skaffe personale må virksomhederne gøre en ekstra indsats, mener rengøringsfirmaet Alliances udviklingschef Leif Lenskjold, som blandt andet giver medarbejderne oplæring i sociale færdigheder og danskkurser. For hver 3 rengøringsmedarbejder tager firmaet en arbejdsløs ind til oplæring i en mentorordning.
"Vi er nødt til at vænne os til en ny virkelighed, for der er en stor mængde personer som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet af sociale eller sproglige årsager, og det må de private virksomheder være med til at løfte".

Særlig behandling til syge på kontanthjælp

Arbejdsløse på kontanthjælp med fysiske skavanker får nu tilbudt en særlig behandling som skal få dem tilbage på arbejdsmarkedet. Det er et trebenet tilbud, som dels går ud på at styrke deltagerne fysisk, dels rådgive dem omkring job og dels træne dem i at tænke hvordan de kommer ind på arbejdsmarkedet trods deres sygdom. 24 kontanthjælpsmodtagere vil kunne starte på kurset i slutningen af november.

Dansk kanonkoncert i Aktivcentret

Musikken var af Carl Nielsen, C.V. Jørgensen og Søs Fenger og fra scenen i Aktivcentret var det lokale kor og musikere der foldede sig ud under den seneste kanontorsdag i Gladsaxe dedikeret til dansk musik.
Blandt de optrædende ved kanonkoncerten i Aktivcentret var foruden Søborg Motetkor "Bandet" fra Gladsaxe musik- og billedskole og et stort børnekor.