Tirsdag den 31. Oktober


Byggepladser får uventet besøg

Skattecenter Nærum har været på uanmeldt besøg på 13 byggepladser i Gladsaxe, Birkerød, Søllerød og Gentofte. Formålet var at tjekke for virksomhedssnyd, socialt bedrageri og brug af sort og illegal arbejdskraft. Og også i fremtiden er der behov for besøg fra skattemyndighederne siger afdelingschef Knud-Erik Hansen, Skattecenter Nærum.
"Vi håber selvfølgelig, at vi ikke finder fejl, men ud af de 13 byggepladser var der 21 personer fra Polen og Littauen uden opholds og arbejdstilladelse. Arbejdsgiverne havde desuden ikke fulgt reglerne for afgrænsning mellem arbejds-udleje og udenlandsk entreprenør-virksomhed". Derudover tjekker SKAT også skatteforholdene for danske lønmodtagere, bla. om reglerne er fulgt for fri bil og udførelse af vennetjenester.
 
(Hør mere i lyd-udgaven af Nyhedsmagasinet)

Stor interesse for madtilbud til børnehavebørn

De fleste forældre i Gladsaxe er villige til at betale mere for børnehaveplads. Hvis, vel at mærke, det inkluderer en madordning.
Det viser en undersøgelse af interessen for oprettelse af et madtilbud til alle
børnehavebørn i Gladsaxe. Flere end 500 forældre er blevet spurgt, og hele 85 procent mener, det er en god idé.
Størstedelen af de adspurgte forældre foretrækker madtilbuddet organiseret som en del af det samlede pasningstilbud finansieret delvist over forældrebetalingen. En mindre del ønsker et
frivilligt madtilbud til fuld pris.
Der er også spurgt til, hvor meget forældrene er villige til at betale ekstra for en madordning, 15, 25 eller 35 kroner pr. dag. Og selvom hovedparten foretrækker 15 kroner, ja så er en
tredjedel alligevel interesserede i tilbuddet uanset prisen.
Det spiller ingen stor rolle for forældrene om det er varm eller kold mad der serveres. Men den skal være sund og ernæringsmæssigt korrekt sammensat. Og så har forældrene klare holdninger til hvor maden tilberedes. Et overvejende flertal foretrækker, at maden bliver
tilberedt hjemme i børnehaven og ikke leveres udefra.
Hvad oprettelsen af et madtilbud i daginstitutionerne vil betyde for taksterne skal embedsfolk nu i gang med at regne på, ligesom også vuggestueforældre skal høres om deres holdning til et kommunalt madtilbud.

Søren Søndergaard til EU-parlamentet

Venstrefløjen i Gladsaxe byråd står til at miste en af de mest markante stemmer i denne samling, Enhedslistens Søren Søndergaard, som nu skal afløse Ole Krarup i EU-parlamentet.

Det er stadig en mulighed, at Enhedslistens stemmesluger ved kommunalvalget passer begge hverv.
Men med 44 rejser til møder i andre lande alene det næste år i forbindelse med parlamentsarbejdet, så er det mest sandsynlige, at kommunalbestyrelsesposten overlades til en anden fra partiet.

Energi-gigant vil have lav leje

DONG Energy, der i dag også indeholder el-forsyningsselskabet NESA, har ikke den store lyst til at betale den leje, som Gladsaxe kommune forlanger for nogle nye teknikkabiner.
Kabinerne, i tekniksprog kaldet noder, er til brug for fibernettet, der kommer i jorden samtidig med luftledningerne. De placeres på kommunal jord, og det vil kommunen have en leje i størrelsesordenen 20.000 til 40.000 kroner for om året pr. kabine, som der i alt kommer 15 af.
Men DONG vil ikke betale mere end en tiendedel af den pris, mod dog at etablere energibesparende omlægninger for kommunen. De vurderes til at være omkring 2.000 kroner værd pr. kabine og altså langt fra det beløb, kommunen vil have.
På sit møde i dag skal økonomiudvalget i Gladsaxe tage stilling til, om kommunen skal fastholde lejeniveauet overfor DONG Energy.

Estiske venner i Gladsaxe

Den står på ældrepleje, foreningsliv og undervisning når en delegation fra Gladsaxes estiske venskabsby Haabersti de kommende dage besøger byen.
I eftermiddag er der møde i byrådssalen på rådhuset. Her skal de to de to venskabsbyer dels udveksle erfaringer og dels drøfte det fremtidige venskabsbysamarbejde.
I morgen skal de estiske venner så på besøg på Værebro skole, på sightseeing i Gladsaxe og en tur forbi foreningshuset Aktivcentret.
Og torsdag er besøg på omsorgscentret Rosenlund, inden turen igen går tilbage til Estland for den fire-mand høje delegation.
Gladsaxe og Haabersti har været venskabsbyer siden 1993.

Gladsaxe-hjemmesider i top

Pæn score i brugervenlighed, åbenhed og nytteværdi indbringer Gladsaxe-bibliotekerne en 7. plads i videnskabsministeriets årlige bedst-på-nettet-konkurrence blandt offentlige institutioner.

Det er første gang Gladsaxe deltager i bibliotekernes indbyrdes konkurrence, og biblioteket får kun rigtig dårlig karakter, når det handler om den tekniske tilgængelighed. Her opnår hjemmesiden 18 ud af 50 mulige point.
Gladsaxe kommunes hjemmeside kommer ind på en 11. plads blandt kommunerne, hvilket har skabt glæde hos borgmester Karin Søjberg Holst:
"Sidste år fik vi en 15. plads og havde ikke regnet med en højere placering i år, fordi vi står med nogle tekniske udfordringer foran os. Så det her er flot".
Også med denne hjemmeside er det den tekniske tilgængelighed, der trækker den samlede karakter nedad, mens åbenheden og nytteværdien er helt i top.