Fredag den 1. september


Bagbundet, kneblet og tæsket

Der var tale om en korporlig afstraffelse, der kunne have kostet en 37-årig mand fra Gladsaxe livet mandag aften.
Manden var på besøg hos en 27-årig bekendt i dennes lejlighed på Søborg Hovedgade, da det ringede på døren og yderligere en til to mænd kom ind.
Det nåede den 37-årige ikke helt at opfatte, for han blev overfaldet med det samme, bagbundet med reb og fik tape over munden, så hans skrig ikke skulle kunne høres af andre i opgangen.
Der var imidlertid så megen tumult, at naboer alligevel tilkaldte politiet. Da de nåede frem, så vidner i hvert fald en person hoppe ud den anden vej fra lejligheden.
Politifolkene brød ind i lejligheden og blev mødt af et blodigt syn. Både den overfaldne og lejligheden var smurt ind i blod.
Den 37-årige blev indlagt på hospitalet og først afhørt onsdag på politigården i Buddinge.
Motivet til overfaldet er dog stadig uklart, men den type for afstraffelse er blevet mere og mere almindelig i forbindelse med inkasso omkring eksempelvis gæld for narkotika, så Gladsaxe politi hælder til, at det også er tilfældet her.
Lejlighedens 27-årige beboer, der i øvrigt er prøveløsladt i en anden sag om grov vold, eftersøges nu.

Trist at Gladsaxe Teater skal op i Folketinget

Gladsaxe Teater skal kulegraves, hvis det står til Folketingspartierne uden for regeringen.
Gladsaxe Teaters bestyrelse har allerede sat en undersøgelse i gang, der skulle have været klar i august, men det mener folketingspartierne ikke er tilstrækkeligt, de kræver en uvildig undersøgelse af de forhold, der har ført til teatrets lukning. Men det er en dårlig ide, Folketinget bør holde sig fra at blande sig i lokale anliggender, mener medlem af Kulturudvalget og Gladsaxe Byråd for Venstre, Lone Yalcinkaya.
"Det er trist at en lokal sag skal op i Folketinget, det burde være ordnet lokalt. Vi burde have været bedre til at håndtere de ting der er sket, det er jo ærgerligt at teatret måtte lukke. Men det burde være de interesserede parters forpligtelse at undersøge sagen".

Gaderøveri opklaret

De to unge gerningsmænd til et gaderøveri mod en 14-årig dreng ved midnatstid den 9. august er blevet støvet op af røveriafdelingen ved Gladsaxe politi.
Der er tale om en 16-årig og 17-årig fra henholdsvis Søborg og Herlev, der bevæbnet med et vejskilt overfaldt den 14-årige, der netop var stået af toget ved Buddinge station.
De truede ham til at udlevere en telefon, en ipod og et kontantbeløb.
Gerningsmændene har erkendt de faktiske forhold og vil senere skulle stå til regnskab i byretten.

Kriminelt netværk for retten

Et større kriminelt netværk med forankring i Værebro i Bagsværd blev efter længere tids efterforskning sprængt af Gladsaxe politi i efteråret 2005.
Siden har der fra politiets side været stille omkring sagen, der involverer 16 personer, som allerede har fået dom samt yderligere 12 tiltalte, der skal for retten på mandag, for til sammen 115 forskellige lovovertrædelser.
Sagerne spænder vidt fra kreditbedragerier, forsikringssvindel, ulovlig våbenbesiddelse, handel med narkotika, grov vold, afpresning, trusler på livet, ulovlig tvang m.v.
Det kriminelle netværk har haft forgreninger fra Værebro til Værløse, Søborg, Ballerup og andre områder i hovedstadsregionen.
Der er afsat 25 retsdage til sagen, som ventes afsluttet midt i november.

Præster fortæller om Mellemøsten i Gladsaxe

Det er svært at leve som minoritet i et fremmed land, men der skal ikke mange håndsrækninger til for at gøre livet lettere. Det mener præst i Folkekirken Nete Ertner Rasmussen, som har boet og arbejdet i Egypten i syv år sammen med sin mand. Her oplevede ægteparret på egne kroppe hvordan det var at være, ikke alene hvid europæer i Mellemøsten, men også en del af det kristne mindretal i et muslimsk land.
"Vi blev utrolig godt modtagede, og vi har fået mange gode venner både blandt kristne og muslimer, og vi har set hvordan man kan modtage fremmede, og hvordan man kan hjælpe folk til at være en del af samfundet. Det at tage mod til sig og gå ind og sige goddag og velkommen til sine nye naboer, det kunne vi sagtens gøre i Danmark. Vi skal bare lære lidt mere om hinanden og hinnandens baggrund, så finder vi ud af at vi ikke er så forskellige alligevel", fortæller Nete Ertner Rasmussen. På søndag den 3. september kl. 14.00 kan man høre de to præster holde foredrag i Gladsaxe Kirke.