Mandag den 4. september


Bevogtet retssal

Retten i Gladsaxe bliver i dag skarpt overvåget af talstærkt politi, når sagen mod hovedmændene i den store narko-, volds- og bedragerisag starter.
Der er nemlig stor risiko for, at flere af de tiltaltes venner vil møde op for om muligt at påvirke vidnerne ved deres blotte tilstedeværelse.
Derfor vil dørene formentlig også blive lukket til retssal 5 under nogle af vidneafhøringerne i sagen, som der er afsat 25 retsdage til.
Det 16 sider lange anklageskrift omtaler besiddelse og videresalg af store mængder narkotika i form af især hash, amfetamin og kokain. Det fortæller også om bortførelse, frihedsberøvelse og afstraffelser, hvor personer, der har skyldt penge, er blevet brændt med cigaretter, slået på fingre og krop med hamre, nøgler og knytnæver.
En har fået sat en finger i en boltsaks med trussel om overklipning, hvis ikke han udfærdigede et gældsbevis og i øvrigt fremover arbejdede gratis for en af de tiltalte.
Der til kommer anklager om økonomisk kriminalitet, og såmænd er der også blevet plads til enkelte færdselsforseelser i anklageskriftet.
Som tidligere nævnt her i Nyhedsmagasinet, så er 16 personer allerede blevet dømt i forbindelse med denne sag. Sagen mod yderligere 12, heriblandt hovedmændene, starter i dag med vicepolitimester Peter Stæhr som anklager.

Udvalgsformand hilser teaterundersøgelse velkommen

Der er brug for en uafhængig undersøgelse af omstændighederne omkring Gladsaxe Teaters
lukning.
Det mener formand for kulturudvalget i Gladsaxe, Lars Abel, der dermed hilser dén
kulegravning et flertal uden om regeringen nu kræver velkommen. "Med alle de meget præcise rygter der florerer i teatermiljøet om uregelmæssigheder ifm. lovgivningen er det eneste naturlige, at der laves en totalt uvildig undersøgelse af en uvildig advokat eller et uvildigt revisionsfirma", lyder det fra kulturudvalgsformand Lars Abel, det konservative folkeparti.

Indbrud i biler

Op mod weekenden blev der igen begået flere indbrud i parkerede biler.
Denne gang gik det ud over fire biler ved Høje Gladsaxe, hvor dørene enten blev brudt op eller vinduerne smadret.
Fra et par af bilerne blev der fjernet musikanlæg, fra en anden blot et par solbriller, og så blev der sågar smadret en rude for at få fat på 40 kroner, der lå i en bil.
Fra tyveriafdelingen ved Gladsaxe politi lyder opfordringen igen til bilejere: Tag alt af værdi med jer, når I forlader køretøjerne.

Indbrudstyve udvises

To mænd fra Sydamerika står til udvisning af Danmark og med et forbud mod at komme tilbage igen.
Først skal de to, der kommer fra Chile og Argentina, dog sidde henholdsvis fem og 10 måneders fængselsstraf af for en længere stribe indbrud i Københavnsområdet.
Tyvene, der er i alderen 18 og 24 år, blev taget på fersk gerning under et indbrud i Bagsværd sidst i juni måned og har siddet varetægtsfængslet siden.
De har begge tilstået indbruddene, men politiets formodning om, at de to er blevet bestilt til indbruddene af en bagmand, har endnu ikke kunnet verificeres.
Politiet har desuden konstateret, at sydamerikanerne under opholdet her har sendt pakker til deres hjemlande. Selv siger de, at pakkerne indeholdt billigt brugt tøj, men det formodes, at en del af tyvekosterne er sendt med ud.