Tirsdag den 5. september


Fire års fængsel for Fakta-røverier

Så har endnu en sigtet fra den såkaldte Fakta-røverbande fået dom i Retten i Gladsaxe.
I perioden december 2004 til november sidste år blev der begået ca. 30 røverier mod en stribe supermarkeder i Københavnsområdet.
I oktober var det Fakta Quick på Søborg Torv, der blev udsat for væbnet røveri. Her blev to
ansatte og en kunde truet med kniv og tvunget ind i baglokalet af fire mørkklædte
gerningsmænd. Udbyttet her blev på 5000 kroner i kontanter.
Syv unge mænd er sigtet i den store røverisag, og i sidste uge blev den femte, en 20-årig
ikke tidligere straffet mand, idømt fire års fængsel for i alt syv forhold; fire røverier og tre røveriforsøg.

4 har benyttet nyt rådgivningstilbud om misbrug

Kun 4 personer har henvendt sig til en ny åben rådgivning om alkohol-og stofmisbrug, siden rådgivningen åbnede i april. Rådgivningen blev oprettet som et led i Gladsaxe Kommunes sundhedspolitiske plan, og henvender sig til alle pårørende og misbrugere over 23 år som har behov for råd og vejledning. At kun 4 har benyttet sig af det gratis og anonyme tilbud, kan være svært at sige, men det kan handle om skam, mener misbrugskonsulent Carsten Brøndmark:
"Det kan være svært at opsøge rådgivning, fordi det er skamfuldt at være afhængig. En anden grund kan være at vi ikke har været synlige nok. Men det er ikke fordi vi er overflødige, der er ca 250.000 alkoholikere i Danmark, så der må være en stor gruppe mennesker, der kunne profitere af tilbudet. I Gladsaxe Kommune er der ca. 2000 mennesker, som kan få gavn af tilbudet. Det burde være kundeunderlag nok, men det kan være at det tager tid før det kommer til at figurere i folks bevidsthed i Gladsaxe kommune".
Rådgivningen flytter til maj ned til Forebyggelsescentret på Søborg Hovedgade. Indtil da ligger rådgivningen i Aktivcentret på Telefonvej 8, og der er åbent hver torsdag fra kl. 15-17.

Fokus på socialt bedrageri

Der bliver ikke nogen undersøgelse af evakuerede gladsaxe-borgere fra Libanon,
sådan som dansk folkeparti foreslog det på seneste byrådsmøde:
"Vi vil være med til at forhåbentlig afkræfte alle de rygter og myter om, at der skulle være danske statsborgere som fejlagtigt har været på ferie eller på anden måde opholdt sig i udlandet, samtidig med at de har opretholdt sociale ydelser", sagde Kristian Niebuhr. Men dansk folkepartis forslag nød ikke opbakning fra byrådets øvrige partier. Cheri-Mae Williamson, det radikale venstre og formand for integrations- og beskæftigelsesudvalget: "Lige nu har vi faktisk allerede en del kontrolfunktioner. En gang imellem rekvirerer vi oplysninger om, hvem der rejser ind og ud af landet. Vi har også "kommuneshopping" som også tager imod henvendelser fra borgere, som man så går ind og undersøger. Dét dansk folkeparti beder om er, at vi benytter den mulighed der er opstået, set med mine øjne på en meget ulykkesaglig baggrund. Jeg synes på baggrund af den kontrol vi allerede har i kommunen ikke der er nogen grund til at vi skal vedtage at straks få udleveret de lister".
Heller ikke venstre vil være med til at undersøge de evakuerede borgere. Til gengæld vil partiet gerne have skærpet kontrollen med socialt bedrageri:
"Danmark har nu den laveste arbejdsløshed i over 30 år. Og der nærmest skriges på mere arbejdskraft. Derfor skal de personer som modtager penge fra det offentlige naturligvis stå til rådighed for arbejdsmarkedet og ikke rejse udenlands. Det gælder for alle. Så derfor er mere intensiv fokus på socialt snyd den rigtige vej at gå", lød det fra venstres Ebbe Skovsgaard. Et flertal af byrådet besluttede, at der nu skal udarbejdes en redegørelse for, hvordan man bedst muligt sikrer, at personer der modtager kontanthjælp eller andre former for sociale ydelser reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Bagsværd Pigekor søger nye sangtalenter

Pigekoret i Bagsværd Kirke søger nye sangere i alderen 8-15 år, og det er ikke for sent at melde sig til selvom pigekoret allerede er i gang med prøverne, fortæller organist ved Bagsværd Kirke Jørgen Ellegård Frederiksen:
"Vi søger piger i alderen 8-15 år, og der er ikke krav om nodekendskab eller tidligere erfaring, man behøver ikke at have en operasanger i maven, det vigtigste er at man har lyst til at synge".
Repertoiret spænder fra børnesange til kirkelige satser og salmer, for koret virker både til børnegudstjenester og til egne koncerter. Det er Ina, som leder koret, og ønsker man at deltage kan man enten møde op tirsdag eftermiddag kl. 14.30 i Bagsværd Kirke, eller kontakte Ina via Kirkens hjemmeside.