Onsdag den 6. september


Budget: Borgere vil have mere rengøring i gaderne og penge til ældre

Der er kun ét eneste punkt på dagsordenen, når Gladsaxe byråd i aften samles til ekstraordinært byrådsmøde på rådhuset: Gladsaxe Kommunes budget de kommende år. Vi har tyvstartet budget-debatten og bedt en række borgere give deres bud på, hvad pengene skal bruges til her få dage før årets budgetforhandlinger går i gang. Og borgernes bud er blandt andet bedre rengøring i gaderne, busser til ungdomsklubberne og flere penge til de ældre. Vi sender direkte fra byrådets 1.behandling af budgettet fra kl. 18 i aften, ligesom vi bringer et fyldigt uddrag af budgetdebatten i vores udsendelse i morgen.

Sikker dagkirurgi

’Hurtigt ind og hurtigt ud’ er tilsyneladende et sikkert koncept, når det gælder dagkirurgiske operationer på to af Gladsaxe-borgernes hospitaler, det i Herlev og det i Glostrup.
En undersøgelse af hele 16.000 patienter, der er blevet indlagt, opereret og udskrevet samme dag, viser nemlig kun ganske få komplikationer.
Tidligere kunne operationer for eksempelvis lyskebrok, meniskskader eller aborter udløse flere dages indlæggelse.
Men indenfor de seneste ti år har dagkirurgien udviklet sig kraftigt takket være bedre operations- og bedøveteknikker, og kun under en procent af de opererede måtte efter udskrivning kontakte hospitalet igen med harmløse komplikationer som blodansamlinger eller sårinfektioner.
Ingen er døde som følge af dagkirurgien, og de mest alvorlige følger har været ledinfektioner eller blodpropper i benene.
Undersøgelsens resultater offentliggøres i denne måned i et internationalt lægetidsskrift.

Madam Blå vækker minder i erindringsrummet

Madam Blå står i køkkenet og på reolhylderne ligger mapper med RIX-mærker og aviser fra
besættelsestiden. På dagscentret Kildegården i Søborg har man indrettet et særligt
erindringsrum med ting fra første halvdel af 1900-tallet.
"Vi startede med at samle sammen fra Kildegårdens loppemarked, men efterhånden er folk vidende om, at vi er interesseret i de her gamle ting. Så folk er begyndt at komme med dem til os og det er meget dejligt", fortæller ergoterapeut Brynhild Sørensen. "Vi kunne rigtig godt tænke os en sofagruppe i stueafdelingen. Og så mangler vi jo stadig lidt på væggene også, et billede af en gammel herregård eller noget i den stil som var på væggene i 1940´erne", siger Anja Møllegård fra dagcentret Kildegården.