Tirsdag den 12. september


Budgetforhandlingerne er i gang

Så er årets budgetforhandlinger i gang i Gladsaxe.
I weekenden mødtes partierne til første forhandlingsrunde.
"Alle partier var mødt op og jeg synes vi fik en god drøftelse, hvor vi gik lidt dybere ned i budgettet end på byrådsmødet. Det er klart at på byrådsmødet blev der sagt nogle ting fra de forskellige partier som jeg har noteret og nu bad jeg dem uddybe deres synspunkter. Og det gjorde de. Og på baggrund af det, der blev sagt, vil jeg så på næste møde prøve at skitsere lidt, hvad jeg forestiller mig skal med i et kommende budget", fortæller forhandlingsleder Karin Søjberg Holst.
Budgetforhandlingerne fortsætter i morgen onsdag, umiddelbart efter byrådsmødet.

Daghøjskoletilbud til ledige mere målrettede

Den lokale AOF Daghøjskoles tilbud til ledige er igen kommet i søgelyset.
For fire år siden var AOF Daghøjskolen i Gladsaxe truet af lukning efter et forslag om at
flytte aktiveringen fra daghøjskolen til eksempelvis de private virksomheder. Men så startede
kursister og ansatte en større redningsaktion, og politikerne besluttede at fortsætte
samarbejdet med skolen, men på betingelse af, at den daværende aktivering blev erstattet af mere erhvervsrettede tilbud.
I dag vurderer kommunen, at daghøjskolens tilbud kun i begrænset omfang har været med til at bringe ledige tættere på arbejdsmarkedet, og nu har beskæftigelsesudvalget besluttet at
opsige den nuværende driftsoverenskomst med AOF-daghøjskolen til fordel for en mere
fleksibel aftale:
"Det der er lagt op til her er, at vi i stedet for at købe pladser på forhånd køber pladserne i den udstrækning vi har brug for det, Og så har vi en forventning om i udvalget at man i højere grad går i dialog om, hvad de her tilbud skal indeholde, sådan så det i højere grad bliver målrettet den enkelte", siger den radikale formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget,
Cheri-Mae Williamson. „Det skulle meget gerne være en optimering af de tilbud, som bliver målrettet den enkelte borger, sådan så vi når slutresultatet, nemlig at der kommer flere i varig beskæftigelse".

Helikopter kommer med taget

De indlagte på amtssygehuset i Herlev skal ikke blive bange, når de i dag ser og hører en helikopter flyve omkring det 26. etager høje hus. Heller ikke selvom kombinationen flyvemaskiner og højhuse lige netop i disse dage ikke vækker de bedste minder.
Helikopteren er nemlig bestilt til at løfte en række tagelementer op i de omkring 100 meters højde på 25. og 26. etage, hvor nogle åbne terrasser skal dækkes til og siden rumme forsknings- og udviklingsaktiviteter.
Taget er et nyt dansk produkt, som bliver fløjet op i færdig form med loft, dampspærre, isolering og den udvendige tagdækning.
Hospitalet venter, at taget er lagt på i løbet af blot denne ene dag.

Projekt "Sommerbog" blev en stor succes

Hele 247 Gladsaxe-børn har læst og anmeldt bøger efter eget valg i Gladsaxe- bibliotekernes sommer-aktivitet, "Sommerbogen", og det er en succes, i betragtning af den varme og solrige sommer, fortæller børn og unge- bibliotekar Rikke Andersen fra Gladsaxe Hovedbibliotek
Der er dog stor forskel på hvad pigerne og drengene læser. Drengene foretrækker fantasy, mens pigerne helst vil læse de mere traditionelle pige-bøger, som fx den gamle roman-serie Puk-bøgerne. Hele 113 børn gennemførte projektet, som gik ud på at læse fem bøger og anmelde dem, og den store popularitet betyder, at bibliotekerne gentager det til næste sommer.