Tirsdag den 19. september


Overfaldsmand anholdt

Den formodede hovedgerningsmand til et usædvanligt groft overfald på en 37-årig mand i Søborg i slutningen af august er ved retten Gladsaxe blevet varetægtsfængslet for foreløbig fire uger. Overfaldet, som nærmest havde karakter af en korporlig afstraffelse, fandt sted den 27-årige gerningsmands lejlighed på Søborg Hovedgade. Her var den 37-årige på besøg, da det ringede på døren og yderligere en til to mænd kom ind.
Det nåede den 37-årige ikke helt at opfatte, for han blev overfaldet med det samme, bagbundet med reb og fik tape over munden, så hans skrig ikke skulle kunne høres af andre i opgangen.
Der var imidlertid så megen tumult, at naboer alligevel tilkaldte politiet. Politifolkene brød ind i lejligheden og blev mødt af et blodigt syn. Både den overfaldne og lejligheden var smurt ind i blod.
Siden er den 27-årige beboer, der i øvrigt er prøveløsladt i en anden sag om grov vold, blevet eftersøgt. Og i sidste uge var der gevinst i et havehus i Holbæk, hvor det lokale politi fik anholdt den voldelige mand.
Den 27-årige har indtil nu nægtet at udtale sig i sagen.

Enhedslisten stemmer nej til budget for region Hovedstaden

Enhedslisten har som det eneste parti i Regionsrådet stemt nej til næste års budget for hovedstadsområdet. Budgettet betyder store nedskæringer på blandt andet sygehusområdet, og det er uacceptabelt, siger medlem af Regionsrådet for Enhedslisten Peer Wille –Jørgensen.
"Konsekvensen bliver, at flere hundrede stillinger på sygehusene forsvinder, og at patienterne får en dårligere behandling, fordi læger og sygeplejersker skal løbe hurtigere. Det kan Enhedslisten ikke gå med til, og jeg mener at Regionsrådet skulle have afvist budgettet og være gået til regeringen i samlet flok og sagt, at det her, det kan vi ikke gå med til".

Borgerlig valgsejr i svensk venskabsby

Så har svenskerne været til valg. Og i Gladsaxes venskabsby Solna var det konservative parti
Moderaterne kommunalvalgets helt store vinder. Partiet stormede frem med otte
mandater, og er nu kommunalbestyrelsen største parti med 28 mandater, mens
socialdemokraterne gik fra 21 til 16 mandater.
"Jeg har været meget nervøs, men det her er en fantastisk stor fremgang", udtaler Solnas borgmester Lars-Erik Salminen på kommunens hjemmeside.
"Jeg er meget ydmyg overfor de opgaver som nu ligger foran os. Og jeg kan love at vi fortsat vil satse stenhårdt på at udvikle og styrke Solna. Vi skal sørge for at væksten fortsat øges og at kvaliteten indenfor skoleområdet og pleje- og omsorg bliver endnu bedre. Derudover indebærer valgresultatet at indbyggerne i Solna får flere penge mellem hænderne", siger borgmester Lars-Erik Salminen.
Valgdeltagelsen i Solna var på 77,3 procent.

15-årig skøjteløber fra Gladsaxe indstillet til OL

15-årige Michelle Tromborg-Nielsen fra Gladsaxe Skøjteløber-forening bruger ekstra mange timer på isen her i efteråret. Hun er nemlig blevet indstillet til de ungdoms-olympiske lege i Spanien næste år:
"Det er en rigtig stor mulighed for mig. Det er en rigtig stor drøm, for jeg drømmer jo om at komme videre til OL, selvom der nok er langt endnu. Men det er jo min store drøm, så det er rigtig godt", siger Michelle Tromborg-Nielsen, som får besked om hun er udtaget til ungdoms-OL d. 18. oktober.