Torsdag den 21. september


Ingen besøg til psykisk syge

Flere og flere ensomme psykisk syge henvender sig til den lokale afdeling af Røde Kors i Gladsaxe for at få besøgsvenner, men det er umådelig svært at finde besøgsvenner til netop denne gruppe, siger Ulla Christensen, som er leder af besøgsvennetjenesten.
" Jeg tror folk er lidt bange for det. De psykisk syges reaktionsmønstre kan være væsentligt forskellige fra andre, og det er ikke alle, der tør binde an med sådan en opgave. De er mere trygge ved at det bare er en ensom person." Det er mennesker mellem 40 og 50 som er på førtidspension, som henvender sig til Røde kors for at få opbygget et nyt netværk.
Kredsformand i Sind i Københavns Amt og bestyrelsesmedlem i lokalforeningen i Gladsaxe, Kirsten Hove, oplever også at de psykisk syge har et stigende behov for besøgsvenner, men mener at problemet måske kan løses ved at give professionel støtte og kurser til de frivillige.
"Det er meget uhensigtsmæssigt, hvis man kommer helt uforberedt. Vores erfaring er at der skal være et introduktionskursus og løbende supervision til de frivillige, der besøger sindslidende, så de kender signalerne og ved, hvordan de skal reagere".
Kirsten Hove mener stadig, at det er en opgave for frivillige og ikke professionelle at være besøgsven for psykisk syge, men det kræver at økonomisk støtte fra kommunen til etablering af introduktionskurser.
Kirsten Hove opfordrer i øvrigt Røde Kors til at henvende sig til den lokale afdeling af Sind i Gladsaxe, så de kan etablere et samarbejde.

CO2 belastningen skal reduceres

Gladsaxe skal være den første CO2-fri kommune i Danmark.

Det mener det konservative folkeparti, som på byrådets seneste møde foreslog, at Gladsaxe går foran for at nedbringe CO2-belastningen.
her den konservative Lars Abel.
Og enhedslistens formand for miljøudvalget, Trine Henriksen, støtter det konservative
forslag, som hun kalder både godt og visionært. Hun foreslog at der nu udarbejdes en egentlig strategi for, hvordan man kan få nedbragt CO2-belastningen fremover.

Kulturkanon i radioen

Skal Gladsaxes ældste træ med på den lokale kanon? Skal den dybeste sø? Eller det højeste hus? Skal byens bedste skakspiller, skøjteprinsesse eller fodboldhold være med?

Skal en krimiforfatter, en Oscarvinder, en børnehave? Eller hvad med en græsplæne i Søborg?
Under alle omstændigheder er det borgerne i Gladsaxe, der kommer til at bestemme, hvad den lokale kulturkanon skal indeholde.
Men hvad siger kulturpolitikerne egentlig selv? Synes de også, at Bagsværd Sø er det mest og måske eneste saliggørende i højkulturel forstand i Gladsaxe?
Det bliver vi meget klogere på i aften, hvor seks medlemmer fra lige så mange partier i kulturudvalget mødes til debat her på Radio Gladsaxe.
Lone Yalcinkaya fra Venstre, den konservative Lars Abel, socialdemokraten Peter Nielsen, Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti, Søren Søndergaard fra Enhedslisten og SFeren Gunnar Svendsen debatterer direkte fra kl. 19-21.