Mandag den 25. september


Stigende utilfredshed med kommunal madordning og hjemmehjælp

Tilfredsheden med hjemmehjælpen i Gladsaxe er markant lavere end landsgennemsnittet.
Det viser en ny undersøgelse af hjemmeplejen, som måler tilfredsheden på tre områder: hjemmehjælp, madordning og ældreboliger.
68 procent af brugerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med hjemmehjælpen, og det er et fald på 10 procent i forhold til undersøgelsen for to år siden.
Kommunens madordning scorer lavest i tilfredshedsundersøgelsen. 63 procent svarer, at de er enten tilfredse eller meget tilfredse med madordningen, igen et fald på ca. 10 procent siden 2004.
Socialudvalgsformand Erling Schrøder, socialdemokraterne:
"Jamen det er vi da kede. Jeg synes ikke, jeg får henvendelser om at folk er utilfredse. Og derfor når vi får sådan en undersøgelse, ser vi selvfølgelig meget seriøst på den. Så kan man diskutere, om statistikken er tilstrækkelig bred og så dækkende, som vi kunne have tænkt os. Det var der også noget diskussion om i socialudvalget. Men vi vil tage undersøgelsen op her i efteråret når vi skal behandle vores kvalitetsstandarder indenfor området, så vil vi gennemgå brugertilfredshedsundersøgelsen og herunder årsagerne til ændringerne i brugervurderingen. Det der undrer mig mest er faktisk det med kosten, at man ikke er tilfreds med den mad man får leveret", siger socialudvalgets formand.
Størst tilfredshed er der ifølge brugertilfredshedsundersøgelsen med kommunens ældreboliger. Ca. 90 procent svarer, at de er enten tilfredse eller meget tilfredse med deres ældrebolig.

Grønlandske skoleelever på udveksling i Gladsaxe

Udveksling af skolelever er i dag en stor del af venskabsbysamarbejdet mellem Gladsaxe og grønlandske Narsaq.

Og lige nu er ca. 25 skoleelever fra Narsaq på udveksling her. Eleverne er her i syv uger og bor hos værtsfamilier med jævnaldrene, som de følger både i skolen og i fritiden.
Kristina fra Narsaq bor hos Amanda og hendes familie i Mørkhøj, og hun er ikke i tvivl om, hvad der har gjort størst indtryk på hende:
"At komme til en helt anden familie end min. Hjemme hos mig arbejder vi meget, men hjemme hos Amanda er familien meget hjemme og hygger sammen, det er rigtig hyggeligt", fortælle hun. "Og så har jeg aldrig været så langt væk hjemmefra i så lang tid. Jeg savner lidt min familie og mine venner. Det er meget anderledes".

Kanon radio

Torsdag aften var kanonaften på Radio Gladsaxe, hvor partierne repræsenteret i kulturudvalget diskuterede kanon, folkelighed, markedsføring, aktive borgere og demokrati.
Det to timer lange program bliver genudsendt i dag fra kl. 10.

Genbrugsmodeshow på rådhuset

Et halvt hundrede supermodeller in-spe gik catwalk i farverige og ikke mindst fantasifulde kreationer, da klubbernes store genbrugsmodeshow forleden løb af stablen foran rådhuset.

Modellerne fra Klubben Søborg var iklædt Stof 2000-nederdele og toppe, som de selv havde syet.
Klubben Søborg var en af de fire fritids- og ungdomsklubber der deltog i genbrugsmodeshowet i anledning af miljøugen.