Tirsdag den 26. september


Appel om kunstgræs

Seks af de større fodboldklubber i Gladsaxe repræsenterende 2.500 medlemmer henvender sig nu i et åbent brev til borgmesteren.
Ærindet er at få sat kunstgræsbaner på dagsordenen igen og få svar på, hvornår der sker noget.
For selvom kunstgræsbaner har været et vældig debatteret område i foråret og hen over sommeren, så blev den type baner ikke prioriteret ved dette års politiske budgetforhandlinger.
Stor-satsningen indenfor sportsområdet hedder i stedet en multianvendelig sportshal i Mørkhøj, som der skal bruges små 50 millioner kroner på at bygge de næste par år.
Der lå ellers i det kommunale system næsten færdige planer for etablering af et par kunstgræsbaner ved Gladsaxe stadion. Men så skulle det altså ikke være denne gang.
I det åbne brev spørges der derfor til, om kommunen overhovedet vil eller magter at medvirke, og til i hvilket omfang kommunen vil have klubberne til selv at løfte opgaven.

Borgermøde om lokalplan 189

Fra i dag og otte uger frem er det muligt at komme med indsigelser til forslag til lokalplan 189.
Den dækker en del af det østlige erhvervskvarter i Bagsværd ved Krogshøjvej og et skærmende plantebælte mellem erhverv og boliger.
Topdanmark ejer tre af bygningerne, som de gerne vil rive ned og erstatte med nyt kontorbyggeri.
Hidtil har der kun måttet indrettes administrationskontorer til den enkelte virksomhed. Nu skal det være rent kontorbyggeri, og det kræver en lokalplanændring.
Forslaget indeholder også ny en passus om, at op til 10 m af det skærmende plantebælte kan inddrages til eksempelvis parkeringsplads.
Netop den del, hvor erhvervskvarteret rykker tættere på, er naboerne i det almennyttige byggeri Søndergård Park ikke glad for. Dels fungerer bæltet skærmende, som det står i dag, og dels bruges det rekreativt af kvarterets børn.
De næste uger er der som nævnt mulighed for at give sin holdning skriftligt til kende. Desuden holdes der mandag 23. oktober kl. 19.30 et borgermøde om sagen. Det foregår i salen i beboerhuset i Søndergård Park.

Sort arbejde på små byggepladser

Forholdene skal nu undersøges nærmere hos halvdelen af de håndværkere Gladsaxe politi og folk fra SKAT mødte på mindre byggepladser ved sidste uges razzia i området.
Tre håndværkere var på arbejde og fik samtidig udbetalt førtidspension, en fjerde modtog kontanthjælp. Syv af håndværkerne var udstationeret fra de nye EU-lande, fire fra gamle EU-lande – alle 11s skatteforhold undersøges nu nærmere.
På en af de besøgte byggepladser stødte skattefolkene desuden på en person, som mistænkes for at drive uregistreret virksomhed ved at benytte en anden virksomheds navn og CVR-nr.
Razziaerne er tidligere kørt mod store byggepladser, uden at det har givet anledning til bemærkninger. Derfor vil SKAT fortsætte mod de mindre som i sidste uge, hvor kontrollen besøgte nyopførelser af parcelhuse og mindre ombygninger og renoveringer på erhvervsejendomme.

Flere supermarkeder på vej

Der er kamp til stregen og måske endda helt ind til benet om supermarkedskunderne i Gladsaxe. Og snart er der lige så mange supermarkeder, som der i gamle dage var ismejerier, næsten da.

På hjørnet af Gammelmosevej og Stengårds Allé er en Rema 1000 ved at tage form, og en kilometers penge længere ned af alleen, nærmere betegnet på hjørnet af Buddinge Hovedgade, Blomstermarken og Stengårds Allé er splinternye Netto- og Irma-butikker på vej.
Beboerne i området har haft mulighed for at se nærmere på projektet og har ikke til nu haft nogen kommentarer. I morgen skal politikerne i økonomiudvalget så selv se på hjørnet, inden et egentligt forslag sendes til offentlig høring, formentlig i perioden 17. oktober til 12. december.
Butikkerne bliver på hver 1.000 m2, og så kommer der 2-3 etager boliger ovenpå.

Tidlig morgenskrald på hovedgaden

Beboerne langs Søborg Hovedgade kan lige så godt vænne sig til lyden af klaprende skraldelåg og rullende containere tidligt om morgenen.
Renovationsfolkene har nemlig fået dispensation til at hente skrald allerede fra halv fem om morgenen, hvor det tidligste afhentningstidspunkt ellers ligger fra kl. seks.
Årsagen er , at morgentrafikken er så godt i gang ved sekstiden, at det betyder lange køer bag renovationsbilen. For med ombygningen af hovedgaden med den høje kant i midterrabatten, så kan bilerne ikke længere komme udenom.
Men måske er morgenlarmen ikke så stort et problem, for mens vejarbejdet har stået på hen over sommeren, så har renovationsfirmaet haft dispensation til tidlig afhentning, hvilket ikke har affødt nogen klager.
Den nuværende dispensation gælder frem til april 2008.

Madpakkelaboratorium i Værebro

Daginstitutionen Holmegård i Værebro var forleden et madpakkelaboratorium.
Under kyndig vejledning af en ernæringsekspert lavede børnene nye, sunde opskrifter til madpakker.