Torsdag den 28. september


Lærere: Urimelig og unødvendig effektivisering

Urimelig og unødvendig. Sådan beskriver Gladsaxe Lærerforening den effektivisering af lærernes arbejdstid der er lagt op til i den budgetaftale, seks ud af byrådets syv partier netop har indgået forlig om.
Formand for lærerforeningen, Henrik Poulsen:
"Det har jeg meget svært ved at forestille mig man kan, uden at man skal ind og skære på nogle ressourcer der også går ud over borgerne. Man kan selvfølgelig altid sætte tiden til forældresamarbejdet og diverse udvalgsarbejde ned, men vi har svært ved at se, hvordan man kan gøre det. Og vi savner egentlig, at byrådet havde taget stilling til det", lyder det fra Gladsaxe Lærerforenings formand.
 
(hør interview i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Ø: Venstre-politik i Gladsaxe

Der spares op til skattelettelser i Gladsaxe, som kan udløses omkring næste kommunalvalg. Det er ren Venstre-politik, mener Enhedslisten, der som bekendt er eneste parti udenfor dette års budgetaftale.
Aftalen rummer en samlet servicevækst på 0,47%, hvor aftalen med regeringen går op til 0,50%.
2. behandlingen af Gladsaxes budget for de kommende år finder sted onsdag den 11. oktober.
 
(interview i lydudgaven med Søren Søndergaard (Ø))

Radikale: Pinlig rapport om hjemmeplejen

Den brugertilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen i Gladsaxe, som netop har været
behandlet i socialudvalget, bør laves om. Undersøgelsen er simpelthen for dårlig, mener det radikale medlem af udvalget, Cheri-Mae Williamson:
"Aller bagerst i rapporten fremgår det, at man har sendt spørgeskema ud til 875 brugere. Og man har kun modtaget 578 besvarelser. Og det er alt for lidt, det er simpelthen for dårligt et grundlag at gå ind og lave sådan en rapport på", mener altså Cheri-Mae Williamson, det radikale venstre.
 
(hør interview i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Bo Stief og verdensmusikken

Der er garanti for spilleglæde i aften på Gladsaxe hovedbibliotek, når bassisten og komponisten Bo Stief sætter sig sammen med harmonikaspilleren Lelo Nika og pianisten Paolo Russo.
Koncerten spilles kl. 19.30 i bibliotekets store sal og billetter af 50 kr. kan købes online eller ved indgangen.
 
(hør Åse Rørdam fra det arrangerende bibliotek fortælle i lydudgaven)


Gladsaxe Politi - døgnrapporter

Færdselsuheld mellem cyklist og bil i Gladsaxe
 
Mandag den 18. september kl. 0720 krydsede en 54-årig mandlig cyklist fra Allerød Klausdalsbrovej i Gladsaxe og blev ramt af en bil. Den 54-årige cyklede i sydlig retning ad cykelstien og overholdt ikke sin ubetingede vigepligt. Bilen blev ført af en 31-årig kvindelig bilist fra København. Cyklisten blev ramt på på venstre knæ og væltede. Han blev i ambulance bragt til behandling for knubs på skadestuen i Herlev.  
Knallert stukket i brand i Søborg
 
Mandag den 18. september kl. 2111 udbrændte en knallert i parkeringskælderen under Rosenkæret i Søborg. Ukendte gerningsmænd havde antændt knallerten, der stod ved et depotrum i kælderen. Brandvæsenet sørgede for, at ilden ikke bredte sig til den øvrige del af parkeringskælderen. Politiet undersøger sagen som forsætlig ildspåsættelse.
Røg fra værktøj årsag til brandalarm
 
Onsdag den 20. september kl. 1201 var røg fra en rundsav årsag til, at en automatisk brandalarm gik i gang på Amtssygehuset i Herlev. Rundsaven blev anvendt indendørs af håndværkerne ved bygningsarbejdet på Amtssygehuset. Brandvæsenet kom ikke i aktion, men håndværkerne flyttede for en sikkerheds skyld rundsaven ud under åben himmel.
To på knallert stjal rygsæk i Søborg
 
Fredag den 22. september kl. 1456 stjal to mænd på en blå knallert en rygsæk fra en cyklist på cykelstien under Motorring 3 i Søborg. En 49-årig kvinde fra Virum kørte på cykelstien ved kolonihaverne, da tyvene passerede hende og tog rygsækken fra cykelkurven. Tyvene beskrives som: A, mand, ca. 20 år, almindelig til kraftig af bygning, rødblond karseklippet hår, iført hvid sweatshirt og hvide benklæder. B, mand, iført mørk jakke med hætte. 
Gladsaxe politi er interesseret i evt. oplysninger på tlf. 39541448. 
Fejlalarm i Søborg
 
Fredag den 22. september kl. 2232 rykkede brandvæsenet forgæves ud til en brandalarm i en virksomhed på Vandtårnsvej i Søborg.
Kvinde indlagt til observation for hjernerystelse efter vold i Søborg
 
Lørdag den 23. september kl. 0004 blev en 39-årig kvinde fra Solnavej i Søborg indlagt til observation for hjernerystelse efter vold. Ifølge oplysningerne var kvinden umiddelbart forinden blev både slået og sparket af  ægtemanden i hjemmet. Det lykkedes kvinden at slippe fra manden og løbe hen ad Solnavej, hvor en politipatrulje kom til undsætning. Kvinden blev i ambulance bragt til skadestuen i Gentofte. Den 29-årig ægtemand blev anholdt i hjemmet og bragt til politigården i Gladsaxe til afhøring.
Ifølge kvinden har manden flere gange forøvet vold mod hende i hjemmet. Han blev løsladt senere lørdag og efter sagens omstændigheder blev den 29-årige ægtemand meddelt et forbud mod at indfinde sig i hjemmet. Konsekvensen er, at han  i de næste fire uger er bortvist fra sit hjem og samtidig kan se frem til et retsligt efterspil for voldsepisoden.
Motorcykel stjålet i Bagsværd
 
Natten til lørdag den 23. september har ukendte gerningsmænd stjålet en rød Suzuki 650 fra parkeringspladsen på Kidhøj i Bagsværd. Motorcyklens registreringsnummer er EZ12712. 
Samme nat har ukendte gerningsmænd uden held forsøgt at stjæle en Fiat Uno på Hanehøj i Bagsværd. Bilen blev brudt op og trillede et stykke hen ad vejen, hvor tyvene har givet op.
Gladsaxe politi er interesseret i evt. oplysninger på tlf. 39541448.
Brand i rækkehus i Bagsværd
 
Lørdag den 23. september kl. 2335 udbrød der brand i et rækkehus på Haspegårdsvej i Bagsværd. Brandvæsenet sendte røgdykkere ind i kælderen, hvor det brændte i et værelse. Der var ingen beboere hjemme i huset. Ilden er efter de foreløbige undersøgelser opstået i kælderværelset, der blev brandskadet. Brandteknikere undersøger mandag brandstedet.
To spritbilister afsløret i weekenden
 
Fredag den 22. september kl. 1756 blev en 58-årig mandlig bilist fra Søborg taget for spritkørsel på Buddinge Hovedgade i Søborg. Den 58-årige blæste alkotesten op til en promille på 1,00. 
Lørdag den 23. september kl. 0215 blev en 22-årig litauer med sprit i blodet standset på Hjortespringvej i Herlev. Manden blev alkotestet til en promille på 1,52.
De nøjagtige promiller bliver fastlagt ved analysen af blodprøverne.

fra politi.dk/gladsaxe