Fredag den 29. september


Biografleder: Sammenlægning giver bedre kulturtilbud

Den planlagte sammenlægning af Bagsværd bibliotek og Gladsaxe Bio er med årets
budgetaftale rykket er stort skridt nærmere.
Og dermed er der et nyt og forbedret kulturtilbud på vej til byens borgere, lyder det fra biografleder Per Grunnet:
"Man kan sagtens forestille sig en forfatteraften kombineret med en forpremiere på en filmatisering af en af forfatterens bøger. Sådan nogle arrangementer er helt oplagte. Man kunne også forestille sig vi får flere børnearrangementer i Bagsværd", siger Per Grunnet.

VM Guld til Gladsaxe-spiller

Lars Juul Hansen fra Gladsaxe handicapidræt har netop sikret Danmark det første
internationale mesterskab i handicapbordtennis i 10 år.
Han nåede kvartfinalen ved europamesterskaberne sidste år, og i foråret tog han bronze i både Ungarn Open og Slovenien Open.
I denne uge vandt Lars Juul Hansen så guld ved verdensmesterskaberne i bordtennis for
handicappede i Montreux i Schweiz.
Gladsaxe Handicapidræt havde to spillere med til VM, også Michael Jensen var udtaget til mesterskaberne.

Købte telefoner med dækningsløs check

En forhandler af mobiltelefoner på Vandtårnsvej i Søborg er formentlig blevet snydt for betaling af to telefoner til en værdi af omkring 10.000 kroner.
En kunde betalte for telefonerne med en check, som siden har vist sig at være dækningsløs. Kunden har ikke svaret på flere henvendelser fra butikken så det kunne godt ligne et bedrageri, mener man hos Gladsaxe politi, der nu skal forsøge at støve telefonkøberen op.

800 genstande om året

Alkohol er skyld i næsten 7.000 dødsfald om året, medvirkende årsag til 28.000 hospitalsindlæggelser, 10.000 skadestuebesøg og 72.000 ambulante besøg.
En halv million danskere anslås at drikke over genstandsgrænserne, og cirka 200.000 danskere er decideret afhængige af alkohol.
Der er derfor god grund til at fastholde uge 40-kampagnen, hvor alkohol sættes på dagsordenen, skriver formanden for sundheds- og forebyggelsesudvalget i Københavns amt Nina Berrig som optakt til kampagnen næste uge.
"Vi danskere er et hyggeligt, men meget fugtigt, folkefærd, der ofte tager en lille en, når vi skal fejre et eller andet, hygge os, spise noget god mad eller bare være sammen med andre. Og vi må jo have noget at fejre", skriver formanden, "for hver dansker over 14 år drikker i gennemsnit 11,3 liter ren alkohol om året. Det svarer til, at alle drikker cirka 800 genstande om året".
Næste uges kampagne sætter blandt andet fokus på den sundhedsmæssige risiko ved et for stort forbrug. Få eventuelt flere oplysninger på uge40.dk.

Mursejler årets dyr

Lige som sidste år tilhører årets dyr i Gladsaxe til flyvende segment.
Gladsaxe-borgerne har nemlig i år valgt mursejleren, hvor der sidst blev peget på hvinanden.
Det er Grønt Idécenter, der står bag ideen med årets dyr. Centret har på forhånd udvalgt fire dyr, som har forholdsvis trange kår i Gladsaxe. I år var det skrubtudsen, regnormen, stenhumlen fra bi-familien og så endelig mursejleren, som jo altså vandt med næsten halvdelen af de afgivne stemmer.
Mursejleren er lige nu ved at vende næbbet mod sydligere himmelstrøg, nærmere bestemt Afrika. Men til maj er den tilbage, og der skulle der gerne en hel del flere redekasser klar til dem.
Grønt Idecenter har gode råd til bygningen af kasserne, og i øvrigt også til, hvordan de ikke-vindende dyr kan få et bedre liv.
Afstemningen om årets dyr foregår i august og september måned hvert år.