Tirsdag d. 10. April 2007


Succesrig indsats mod socialt bedrageri

Den kommunale aktionsgruppe i Gladsaxe mod socialt bedrageri har gjort sit arbejde så effektivt, at der stort set ikke er flere lokale bedragere at finde i eksempelvis restaurationsbranchen.
De ved at vi kommer igen og igen, så de kan lige så godt først som sidst få orden på tingene, siger et medlem af aktionsgruppen.

Mulige domsmænd udpeget

Indvandrere og flygtninge er overrepræsenteret på den liste over mulige kommende domsmænd, som det såkaldte grundlisteudvalg i Gladsaxe har indstillet til Østre Landsret.
Det sker hvert fjerde år, og domsmændene bliver rekrutteret fra de lokale politiske vælgerforeninger.
Indvandrere og flygtninge med dansk statsborgerskab udgør 6,6% af befolkningen, mens de på listen nyder en repræsentation på 8,3%.
Kun omkring 40% af de 209 personer, der optræder på listen, kommer til at fungere som domsmænd, og de bliver fundet ved lodtrækning.

Tre kandiderer til talentpris

Tre unge idrætsudøvere i Gladsaxe er i spil til dette års talentpris fra FIG, som består af 3.000 kroner fra organisationen selv, et tilsvarende beløb fra Bagsværd/Søborg Bladet samt et årskrus med inskription.
Kandidaterne er Michelle Tromborg Nielsen fra Gladsaxe Skøjteløberforening. Hun deltog bl.a. i år i ungdoms OL i Spanien.
Så er det Signe Westh fra GIFs svømmeafdeling, som blandt sine flotte resultater tæller at have kvalificeret sig til Dansk Svømmeunions talentudviklingsprogram.
Sidste kandidat er Markus Hansen fra Bagsværd Vægtløftningsklub, der har deltaget i Junior EM.
Prisen overrækkes på FIGs repræsentantskabsmøde den 24. april i Sportscafeen på Bagsværd stadion.

Ny strategi for Agenda 21 planer

KL´s formand, Erik Fabrin, og Miljøminister, Connie Hedegaard, opfordrer i et brev til landets kommuner til en ny strategi på miljøområdet. Her er det i den lille miljøpolitik, hvor der lægges vægt på hvad den enkelte virksomhed, den enkelte institution, og den enkelte borger kan gøre, kommunerne opfordres til at vise vejen. Gladsaxes kommunes Agenda 21 planer har hidtil hovedsagligt drejet sig om tiltag i kommunens egen organisation. Men Miljøudvalgets formand, Trine Henriksen, mener, at det er i god ide at få inddraget så mange som muligt i den nye Agenda 21 plan, som skal gælde fra 2008.

Billigere buskort til ansatte

For at få flere til at benytte den kollektive transport kan virksomheder tilbyde deres medarbejdere et såkaldt erhvervskort. Det er et tilbud der gør, at medarbejderne kan få et månedskort til den kollektive trafik til cirka halv pris. Lars Abel fra de konservative og Trine Henriksen fra Enhedslisten er gået sammen om et forslag til Byrådet om at få undersøgt mulighederne for at Gladsaxe kommune kan tilbyde sine medarbejdere et erhvervskort.