Torsdag d. 12. April 2007


Kagsåhuse på vej til lukning

Botilbuddet Kagsåhuse til Gladsaxe-borgere med massive misbrugsproblemer kan ende med at lukke helt ned som et resultat af hele miseren med de gigantiske huslejestigninger.
Huslejen i Kagsåhuse har i årevis ikke indeholdt beløb til vedligeholdelse og øvrige driftsudgifter. Det har hverken administrationsselskabet, der har styret lejlighederne, eller tilsynsmyndigheden, som er Gladsaxe kommune, sørget for. Da den manko blev opdaget, betød det kæmpe huslejestigninger, som de økonomisk svagt stillede beboere har svært ved at klare.
Socialforvaltningen blev af det ansvarlige politiske udvalg, psykiatri- og handicapudvalget, sat til at finde på alternative løsninger til de høje huslejer. Og en af dem er at lukke Kagsåhuse ned og sprede beboerne ud i andre relevante botilbud.
På dagens møde i psykiatri- og handicapudvalget skal de forhøjede huslejer i to andre botilbud, Ellekilde og Buddinge Hovedgade 111, også drøftes.

Røver eller hvad?

Der var både tale om halvgjort og hovedløst arbejde, da en 36-årig mand fra København tirsdag eftermiddag forsøgte sig udi røvergerningen på posthuset i Bagsværd.
Manden indfandt sig ved 17-tiden og lagde en seddel, hvorpå hans ærinde var nedfældet.
Men da ekspedienten ikke rigtigt kunne tyde hans kragetæer og i det hele taget ikke helt fattede, hvad han ville, så hev manden sedlen til sig og stak af til fods i skarpt trav.
To timer senere henvendte den forsmåede røver sig på politistationen i Bellahøj for at bekende sin brøde. Her fra blev han ekspederet videre til politiet i Gladsaxe, der undrede sig såre, da de ingen anmeldelse havde fået om et røveri.
Først da politiet rettede henvendelse til posthuset, gik det op for ekspedienten dér og hendes kollegaer, at de rent faktisk havde været udsat for et røveriforsøg.
Den 36-årige røver in spe blev i går stillet for en dommer og varetægtsfængslet.

Vadgård skole ramt af hærværk

Vadgård skole har de seneste måneder været hårdt plaget af hærværk.
"Ruder er blevet knust ved indgangspartiet flere gange og vi har været ude for nogle, der løb på taget og ødelagde det", fortæller viceinspektør Susanne Rønn fra Vadgård skole.

Biblioteksorientering for tosprogede

Det er ikke altid nok med pjecer og annoncer, hvis man skal lokke de nye danskere til
biblioteket. Gladsaxe bibliotekerne satser nu på den direkte kontakt og introducerer
Biblioteksorientering for tosprogede. Lotte Normann, Værebro bibliotek:
"Folkebibliotekerne er en selvfølge for os danskere, men det er langt fra for de mennesker der kommer fra f.eks. Asien, Pakistan, Tyrkiet, Irak, Iran og Somalia. Og vi skal derfor forsøge at sætte os i deres sted og fortælle, hvad er et bibliotek i Danmark".
Der er Biblioteksorientering første gang her sidst i april.

Forårsrengøring i Gladsaxe

På søndag er Gladsaxe med i Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamlingsdag. Grønt IDÈcenter står bag arrangementet i Gladsaxe, og opfordrer alle borgere til at hjælpe til med at gøre Gladsaxe kommune renere og pænere. Affaldsindsamlingen starter kl. 11 ved de tre mødesteder: Buddinge station, foran Haraldskirken på Høje Gladsaxe Torv, og på hjørnet af Stengårds allé og Gammelmosevej, og slutter kl. 14., hvor Grønt IDÈcenter byder de frivillige på en bid brød i Brasserie Steen på Rådhuspladsen. Interesserede kan tilmelde sig til affaldsindsamlingen hos Grønt IDÈcenter på telefon 39 57 69 21 eller på hjemmesiden: www.gladsaxe.dk/groentidecenter.