Fredag d. 13. April 2007


Politimand lækkede fortrolige oplysninger

Kriminalpolitiet i Gladsaxe sender i dag to mand til Bornholm for at afhøre en kollega, der er blevet fængslet og efterfølgende fyret for at have lækket fortrolige personoplysninger til et detektivbureau.

Sagen starter i 2005, hvor den lokale formand for Naturfredningsforeningen i Gladsaxe, Kurt Loftkjær, modtager et anonymt trusselsbrev, der ganske udtrykkeligt beder ham og hans ven John Damm Sørensen fra Gladsaxelisten om at klappe i med alle deres sager, ellers kan der ske både det ene og det andet.
På det tidspunkt står TV-Byen for at blive omdannet til boligområde. Men fundet af den spidssnudede frø i området sætter på baggrund af en lang række klager fra blandt andet naturfredningsforeningen en umiddelbar stopper for byggeriet.
I trusselsbrevet angives personnumrene på både John Damm Sørensen, Kurt Loftkjær samt hans kone og datter, ligesom registreringsnummeret på familiens bil er opført.
Sagen bliver meldt til politiet, der via en særlig log på deres computersystem kan spore, at de fortrolige oplysninger er blevet hentet i kriminalregistret og folkeregistret af en ordensbetjent ved Bornholms politi.
Betjenten bliver undersøgt nærmere, og han får en betinget dom på tre måneders fængsel ved retten i Rønne for i flere tilfælde at have lækket oplysninger til en ven i detektivbranchen. Dommen bliver senere skærpet i Østre Landsret til 40 dages ubetinget fængsel og dermed også en fyreseddel fra politiet.
Sagen mod ordensbetjenten indeholdt ikke oplysningerne om personerne i Gladsaxe, og det er derfor, og i øvrigt på opfordring af statsadvokaten, at to kriminalbetjente fra Gladsaxe i dag rejser til Bornholm for at efterforske den del.
Hvem, foruden detektivvennen, oplysningerne er kanaliseret videre til, er nok det mest interessante spørgsmål at få opklaret.
Kriminalkommissær Søren Sørensen oplyser til Nyhedsmagasinet, at selve trusselsbrevet har været genstand for en DNA-undersøgelse og desuden tjekket for fingeraftryk, uden at det har givet nogen spor.

2000 Gladsaxe-borgere har sukkersygetypen diabetes 2

Mindst 2000 af Gladsaxes borgere lider af sukkersygetypen diabetes 2, og der kommer hele tiden flere til. Det var et af et af de store temaer onsdag aften på omsorgscenter Kildegården, hvor kommunen havde indkaldt til borgermøde om kommunens sundhedsprofil.
Af de 25 fremmødte var hovedparten diabetespatienter. Også ægteparret Ulla og Johannes Janum kom for at høre om type 2 diabetes. De håbede på at få gode ideer til hvordan Johannes kan holde sig fra af sukkersygen, både med hensyn til kost, motion og drikkevaner. Kommunen har ansat en diabeteskonsulent ved navn Lotte Sehested, som skal hjælpe borgerne med sygdommen. Derudover gennemgik forsker Charlotte Glürum kommunens sundhedsprofil for forsamlingen.

Ledige vil gerne arbejde

Er de arbejdsledige også arbejdssky? Ikke hvis man skal tro en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet, som belyser de lediges motivation og fleksibilitet i forhold til at komme i arbejde.
Den viser at de fleste ledige gerne vil have et job – og deres krav til arbejdet ligner i øvrigt dem som de beskæftigede stiller. Det siger forfatteren bag rapporten, Mikkel Bo Madsen.