Mandag d. 16. April 2007


En skole for de små

Søndergård skole skal fremover være tresporet med børn fra 0. – 4. klassetrin, og Bagsværd skole skal så tage sig af eleverne fra 5. til og med 9. klassetrin.
Der bliver således lagt op til ét fælles skoledistrikt for de to skoler af den arbejdsgruppe af embedsmænd på Gladsaxe rådhus, der de seneste måneder har set nærmere på muligheder for og antallet af skoler i den nordlige del af kommunen.
Gruppen sætter ikke nogen tyk streg under netop løsningen med en underskole på Søndergård og en afdeling for de større elever på Bagsværd. Men af de i alt otte alternativer, der er opstillet, er løsningen med ét skoledistrikt, tre spor og bevarelse af både Bagsværd og Søndergård skole den, der peges på.
Den billigste løsning ville ellers klart være at nedlægge Søndergård skole, og så tilpasse elevtallet de øvrige skoler. Her ville der ligefrem være op mod 70 millioner kroner at hente ved salg af grunden, hvor Søndergård skole ligger.
Næstbilligst ville være at nedlægge Bagsværd skole og bruge pengene fra salget af den til at bibeholde Søndergård skole som tosproget. Det ville være en stort set udgiftsneutral løsning.
Samtlige alternativer, og rapporten, der ligger til grund for løsningerne, bliver præsenteret for politikerne i børne- og undervisningsudvalget i morgen. Derefter sendes rapporten til høring i skolebestyrelserne på dels de to nævnte skoler og derudover også på Egegård, Stengård og Værebro skoler, der alle ligger i norddistriktet.

Politikere enige: Kagsåhuse lukkes

Som en konsekvens af de enorme huslejestigninger for beboerne på botilbuddet Kagsåhuse bliver tilbuddet lukket, og beboerne overført til andre steder - enten egen lejlighed i eksempelvis Høje Gladsaxe eller til Buddingevej 203-205, som også er et tilbud til folk med massive misbrugsproblemer.

Perspektivet om en flytning af beboerne bliver hilst velkommen af Kagsåhuses forstander, Peter Jørgensen.
"Kagsåhuse er virkelig nedslidt på næsten alle fronter, så beboerne kommer til noget større og bedre. Omvendt har beboerne her en dejlig have, de har et godt forhold til naboer og de lokale handlende, og så er de nok lidt nervøse ved at flytte til Buddingevej – tilbuddet der har ikke just det bedste image. Men det må vi jo få rettet op på, når den tid kommer", siger forstanderen til Nyhedsmagasinet.

AB tilkendt kompensation

Der var en følelse af retfærdig glæde i AB, da klubben før weekenden blev tilkendt en godtgørelse på 2 mio. kr. fra FC Midtjylland i Foldboldens voldgiftsret. AB havde følt sig bondefanget af uldjyderne i den navnkundige sag om Mohammed Zidans overgang fra midtjylland til tyske Werder Bremen.

Efter Zidans tid i Gladsaxe havde AB ret til 15 % af et videresalgsbeløb for spilleren. FC Midtjylland havde oprindeligt indgået en lejeaftale med Werder Bremen, hvorved AB ikke kunne hæve kompensation. Men den gik altså ikke, siger voldgiftsdommen nu.
Direktør i AB, Ronny Saul, kalder FC Midtjyllands adfærd kritisabel.

Teaterforening vil udvide sine aktiviteter

Gladsaxe Teaterforening kan nu fejre 1 års jubilæum. Og den lokale teaterforening

går i øjeblikket med tanker om at udvide sine aktiviteter, ikke mindst for at bevare interessen omkring foreningen:
"Det er jo ikke naturligt givet, at vi skal begrænse os til Gladsaxe Ny Teater. Gladsaxe Ny Teater vil fremover køre med nogle meget store stykker, som kræver lang forberedelse og sceneopbygning og en lang spilleperiode. Det kunne måske give os mulighed for dels at være med dér, og dels også prøve andre lokaler i kommunen. Vi har fået kig på festsalen i Høje Gladsaxe, som er en meget spændende sal, der bruges i et vist omfang, men som også godt, tror vi, kan bruges til nogle aktiviteter", lyder det fra formand Mogens Been fra Gladsaxe Teaterforening.