Torsdag d. 19. April 2007


Gyngemoseprojektet sat i gang

Det var en svært tilfreds formand for fritids- og idrætsudvalget Peter Nielsen der sammen med det øvrige Gladsaxe byråd i går satte gang i Projekt Gyngemosen og etableringen af en ny multiidrætshal og

fritids- og ungdomsklub i Mørkhøj:
"Multiidrætshallen er naturligvis for de af kommunens borgere, der ønsker at dyrke idræt og motion i de eksisterende eller kommende idrætsforeninger. Eller borgere der ønsker, at dyrke motion og idræt under andre organisationsformer, og børn og unge fra Enghavegård skole og fritids- og ungdomsklubben Oktobervej. Det bliver ganske sikkert et spændende byggeri med mange kombinations- og samarbejdsmuligheder for de mange forskellige interessenter", sagde den socialdemokratiske udvalgsformand Peter Nielsen.
Den ny multiidrætshal og fritids- og ungdomsklub står ifølge tidsplanen klar til brug
november 2009.

Skoledistrikter i høring

Politikerne i børne- og undervisningsudvalget kom på seneste møde ikke en løsning på problematikken omkring Søndergård skole nærmere.
Skolen består delvis af gamle barakker, der for længst burde have været revet ned. Skal der bygges nyt, eller skal skolen blot være for de små børn, mens de større kan gå på en af en andre skoler, og hvordan hænger skoledistrikterne sammen i hele den nordlige del af kommunen, og er der andre skoler, der med fordel kan nedlægges?
Der er masser af alternativer og flere vil sandsynligvis dukke op indenfor de nærmeste 14 dage, godt og vel, som er den frist skolerne har fået til at give høringssvar.
Skolerne har frist frem til den 8. maj til at komme med høringssvar.

Børnehaven Garhøj lukker

Tiden, og i hvert fald børnetallet, er tilsyneladende løbet fra halvdags- og trekvartdagsbørnehaver.

Halvdagsbørnehaven Garhøj på Holmevej i Søborg står nemlig til helt at blive lukket ned, og den nærtliggende Marielyst børnehave skal overgå fra trekvartdags til institution med fuld åbningstid.
Baggrunden er dels et dalende børnetal og en dalende søgning på deltidsinstitutionspladser.
Bestyrelsen ved børnehaven Garhøj er selvsagt langt fra glade ved perspektivet om en lukning. I et brev til politikerne anfører bestyrelsen, at den kommunale pladsanvisning har fejlinformeret forældre, der har søgt deltidspladser og oplyst, at sådanne ikke fandtes. Derfor foreslår bestyrelsen, at ventelisten til Garhøj genåbnes, og at børnehaven også skal tilbyde fuldtidspasning samt tilbud for børn med særlige behov.
Enhedslisten har foreslået, at børnehaven får to år til så at sige at bevise sin eksistensberettigelse, men partiet står politisk alene med det synspunkt.

Strukturreform forringer miljøindsats

Miljøsvinene havde i 2006 lettere spil. Det skyldes at Gladsaxe kommune i løbet af året var travlt optaget med forberedelserne til implementeringen af strukturreformen ved årsskiftet.
Reformen gav kommunen nye og flere opgaver på miljøområdet, hvilket betød færre ressourcer til miljøtilsynet.
Trods løfter om det modsatte har reformen således ikke været udgiftsneutral, siger formanden for miljøudvalget, Trine Henriksen fra Enhedslisten.

Udendørs vielsesplads i Rådhusparken klar til maj

På en bund af granit og med udsigt til Rådhuset og Folkeoplysningsforbundets hus vil byens brudepar fremover kunne sige ja til hinanden. Gladsaxes første permanente vielsesplads er ved at blive anlagt i Rådhusparken bag Gladsaxe Rådhus. Pladsen er 5 x 5 meter, får en fast bund af granit, der kommer til at være en slynget granitsti, og et vielsesbord i messing og granitbordplade. Farverne er i lys og mørk grå, og pladsen bliver omkranset af et lavendelbed.
"Jeg håber, at vielserne ikke bare bliver noget der tager to minutter. Man må gerne trække det lidt ud", siger arkitekten bag Charlotte Hindsgavl. Cirka 300 brudepar blev borgerligt gift i Gladsaxe i 2006. Den udendørs vielsesplads forventes klar til brug i midten af maj.