Fredag d. 20. April 2007


Slut med søndagskørsel

Borgerne i Gladsaxe vil om søndagen fremover ikke længere kunne lade sig befordre af kommunens servicebusser. Ifølge formand for Trafik- og Teknikudvalget, Ole Rasmussen, er busserne gabende tomme på søndagskørslerne. Og det er baggrunden for indstillingen af kørslen på ugens sidste dag.

Ole Rasmussen siger at man i stedet nu vil udvide lørdagskørslen.

Beslutning om nyt butiks- og beboelseskompleks på vej

Når Trafik- og Teknikudvalget træder sammen på mandag skal medlemmerne beslutte om der skal ligge et nyt bygningskompleks på hjørnet af Buddinge Hovedgade og Stengårds Allé. Som det ser ud på papiret vil bygningen blive 4 etager høj med 2 dagligvarebutikker i stueplan, hvor indgangen og tilhørende parkeringspladser placeres ved bygningens bagside. På 1. sal mod Blomstermarken skal der indrettes kontorer til erhvervsformål.
I den resterende del opføres 14 boliger med blandt andet tilhørende tagterrasse. Ifølge planerne skal det kombinerede butiks- og lejlighedskompleks opføres i røde teglsten.
Før alt dette kan ske skal de eksisterende bygninger dog rives ned.

Miljøindsatsen 2006

Gladsaxe Kommune udstedte i 2006 16 henstillinger og 31 indskærpelser til virksomheder om at overholde bestemmelserne på miljøområdet. I sidste instans kan overtrædelse af miljøbestemmelserne medføre politianmeldelse, men det er ikke sket i det forgangne år, siger formand for miljøudvalget, Enhedslistens Trine Henriksen.
Hun siger at det er i de såkaldte gebyrpligtige virksomheders egen interesse at rette op på problemerne, eftersom virksomhederne selv betaler for den tid kommunens miljøtilsyn anvender på de respektive virksomheder. Antallet af henstillinger og indskærpelser sidste år indikerer dog at den bevidsthed ikke er slået helt igennem endnu hos virksomhederne.

Computere til elever

Fra næste skoleårs start vil der stå op mod 200 bærbare computere klar til brug for elever, som enten ikke har en sådan derhjemme, eller som ikke har adgang til den.
Indkøbet af de mange computere til et samlet beløb på 1,2 mio. kr. finansieres af en pulje, som byrådet afsatte til formålet ved sidste års budgetforhandlinger.
Er der maskiner til overs, vil computerløse lærere stå næst i køen til de bærbare.

Lego-finale i Gladsaxe

Finalen i 2007-udgaven af den regionale del af robotkonkurrencen First Lego League bliver holdt i Gladsaxe.

Kommunen trådte til sidste år, da finalen i Ballerup stod til aflysning.
Gladsaxe deltog selv med 14 hold, og de begejstrede tilbagemeldinger fra de deltagende børn og voksne gør, at Gladsaxe også i år lægger lokaler og administration til finalestævnet.
Tilmeldingen blev åbnet 1. april, og foreløbig har et enkelt Gladsaxe-hold meldt sig under Legoklodsernes fane. Sidste frist for tilmelding er den 7. september, og de regionale finaler afvikles 10. november. Årets opgave går ud på at undersøge alternative energikilder til opfyldelse af de globale behov.