Torsdag d. 26. April 2007


Usikkerhed om ansvar for kloak

Hvem skal betale for vedligeholdelsen af en kloak, som er mere end 40 år gammel, og som kan bryde sammen og skabe oversvømmelser når som helst? Det har en gruppe husejere forsøgt at få kommunens svar på i 5 år. Kloakledningen fører spildevand fra toiletter og køkkenvaske fra en gruppe huse i Porsevængets Vejlaug, og fordi ledningen er fælles, er det usikkert om det er kommunen eller grundejerforeningen som står for vedligeholdelsen. Renoveringen af kloakken vil koste op mod 5 mio. kroner, og grundejerforeningen har foreløbig sparet 100.000 kroner op på en kloak-konto, fortæller formand Per Vandrup.

3 millioner til byfornyelse i Gladsaxe

Gladsaxe kommune har fået forhåndstilsagn fra Socialministeriet på i alt godt 3 millioner kroner til områdefornyelse. Det drejer sig om 2, 3 millioner kr. til byfornyelse af Søborg Hovedgade, og 960.000 kr. til udvikling af et nyt byområde i Bagsværd. Projekterne er en del af henholdsvis planen for et smukkere Gladsaxe, og Kommuneplan 2005. Gladsaxe Kommune skal selv bidrage med omkring 6 millioner kr. til projekterne. Sagen har endnu ikke været behandlet politisk. Men det forventes, at Økonomiudvalget tager sagen op i løbet af maj måned.

Påsatte brande på skole

Hærværksfolk har tre gange indenfor de seneste dage sat ild til affaldsbeholdere, der sidder på vægge og gavle på Stengård skole på Triumfvej. Ved samme lejlighed har formentlig de samme gerningsmænd muntret sig med at smadre flere ruder på skolen.
Beredskabsinspektør Flemming Møller oplyser til Nyhedsmagasinet, at ingen af brandene heldigvis har nået op til tagudhænget, hvorfra branden kunne have udviklet sig katastrofalt for skolen.
To af brandene blev opdaget af naboer i tide, så brandfolkene kunne få slukket dem. En tredje påsat brand i en affaldsbeholder udbrændte af sig selv uden at gøre større skade.

Gladsaxe er blevet lidt renere

Gladsaxe bliver lidt renere og lidt pænere år for år.
Det er skyldes bl.a. naturfredningsforeningens netop overståede affaldsindsamlingsdag. En årlig begivenhed med en effekt, der nu begynder at kunne ses, fortæller Grøn Guide i
Gladsaxe Jesper Bjerring Larsen:
"Vi var nogle enkelte, der vovede os ud trods sne og slud sidste år, en lille tapper skare. Det var på lokale miljøaktivisters initiativ og uden det store reklamebudget, vejret gjorde også, at der ikke kom så mange. Men ikke desto mindre fik vi ryddet op. Og det var en fornøjelse at se, at der stadigvæk i år er renere end der har været de tidligere år, selv et år efter vi har været der".

Musikskolen holder præsentationskoncert for børnehave børn

I dag holder Musik og billedskolen præsentationskoncert for børnehave børn i Høje Gladsaxe skoles festsal. Koncerten henvender sig især til de børn, der skal starte i skole efter sommerferien. Børnene deltager selv i forskellige sanglege, og bliver introduceret for Musikskolens tilbud. Gladsaxe Musikskole har undervisningstilbud fra vugge og, nej ikke til grav, men til man fylder 25 år. Præsentationskoncerten på Høje Gladsaxe skole henvender sig til de ældste børnehave børn, og på Musikskolen kan de få en slags musikalsk grunduddannelse, hvor der lægges vægt på sanglege og rytmik.