Nyhederne mandag d. 27. august 2007


Tromletyve på spil

To rumænske mænd og en dansk mand har i weekenden skulle forklare overfor Gladsaxe politi, hvad de skulle med flere tromler med kobberkabel, som de fyldte i deres bil natten til fredag ved Buddinge station.
Her havde et vidne kort efter klokken tre observeret mændene bakse med tromlerne ved en tysk indregistreret bil og derefter tilkaldt politiet.
To nåede at forsvinde, da en patrulje kom frem til stedet. Men de blev senere fundet spadserende på en vej i nærheden af en anden politipatrulje.

Besøg fra Japan

På Søborg Skole har de i øjeblikket besøg af gode venner fra den anden side af Jorden. Det drejer sig om en gruppe elever og lærere fra Taito i Japan. I torsdags kunne værterne fra Søborg Skole byde velkommen til deres gæster og weekenden har blandt andet budt på en sejltur på Bagsværd Sø og et besøg på Dragsholm Slot.
Taito er Gladsaxes japanske venskabsby og både fra dansk og japansk side er man begejstrede for den kulturelle udveksling, siger skoleleder på Søborg Skole, Mogens Almgren-Jensen.

Kunst i rådhushaven

Rådhushaven dannede lørdag eftermiddag rammen om en malerworkshop i anledningen af kunstweekenden. Alle borgere var inviteret til at være med.
"Vi vil gerne have synlighed på det lokale kulturarbejde, og den del af kulturen som har med kunst at gøre", fortæller kulturudvalgsformand Lars Abel, det konservative folkeparti. "Vi havde tidligere på året et møde med de lokale kunstnere. Og én af de tanker som kom frem er det, der udkrystalliserer sig her i dag".