Nyhederne onsdag d. 29. august 2007


Budgetdebat i byrådet

Så er der bare få dage til årets budgetforhandlinger går i gang i Gladsaxe.
Og i aften kommer formentligt de første fingerpeg om, hvor partierne står i forhold til
borgmesterens budgetoplæg. Det sker på et ekstraordinært byrådsmøde, med budgettet som eneste punkt på dagsordenen.
Karin Søjberg Holst præsenterede sit forslag til budget på Gladsaxedagen for godt en uge
siden. Og der er lagt op til et balanceret budget, lød det fra borgmesteren, men med plads til nye tiltag. "På anlægssiden har vi de senere år besluttet og igangsat en række store anlægsprojekter. I år er ingen undtagelse. En af de største beslutninger i mange år kommer skolebørnene til gavn. Vi har nemlig besluttet at bygge en helt ny skole i Bagsværdområdet som erstatning for Søndergård- og Bagsværd skoler. Og jeg foreslår, at vi allerede nu begynder at sætte penge af til projektet. Og så har der været et stort ønske om kunstgræsbaner i flere år, så børn og voksne får mulighed for at spille fodbold hele året rundt. Derfor foreslår jeg, at vi anlægger to kunstgræsbaner på Gladsaxe stadion".
Blandt borgmesterens forslag til besparelser er bl.a. nedlæggelse af Radio Gladsaxe og
effektivisering af den kommunale sundhedspleje.
Vi transmitterer direkte fra byrådets 1. behandling af budgettet fra kl. 18 i aften.

Kommune bedst til arbejde

Gladsaxe kommunes egne folk er bedre til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde end de private udbydere.
Næsten hver anden, der har været gennem kommunens projekt Jobviften, kommer i arbejde, mens andelen ved de private ligger mellem hver 5. og hver 30.
Mest effektiv blandt de private er firmaet Advice, som sender næsten hver femte videre i arbejde. Ringest er AOF, der kun formår at få en ud af 30 videre i arbejde.
Med til historien hører dog, at netop AOF modtager de kontanthjælpsmodtagere, der har allersværest ved at erhverve sig et ordinært arbejde, de såkaldte matchkategorier 4 og 5. Omvendt tager kommunen sig af de letteste i grupperne 1-3.
Sidste år brugte Gladsaxe kommune godt og vel 17 millioner kroner på at få private aktører til at hjælpe kontanthjælpsmodtagere i arbejde. I år bliver det tal større.

Kvindehus i Høje Gladsaxe

Gladsaxe Integrationsråd foreslår nu politikerne at oprette et kvindehus i Høje Gladsaxe, som skal formidle kontakt mellem socialt isolerede kvinder med indvandrerbaggrund. Forslaget kommer efter en gruppe indvandrerkvinder på deres gymnastikhold fik ideen til et kvindehus.
Integrationsrådets formand, Martin Mouritsen, siger han håber et værested vil styrke fællesskabet og øjner muligheden for at det vil styrke kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet.
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal på sit møde i morgen drøfte forslaget.

Konference om attraktive arbejdspladser

Hvordan gør man fremtidens arbejdspladser attraktive? Svaret på det bliver der givet tre bud på, når beskæftigelsesrådene i Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe til oktober indkalder firmaer med mere end fem ansatte til konference.
Her vil fremtidsforskeren Marianne Levinsen overordnet fortælle om fremtidens arbejdsmarked. Plejehjemsleder Thyra Frank taler om, hvordan den attraktive arbejdsplads skabes, og Hummel-direktør Christian Stadil vil fortælle om, hvordan firmaet gik fra at være et lokalt kendt tøjmærke til at være et verdenskendt brand.
Konferencen finder den 1. oktober på Gladsaxe Ny Teater.


Døgnrapporter fra Gladsaxe nærpoliti

Hærværk i S-tog i Buddinge
 
DSB meddeler, at en af deres togførere har tilbageholdt en person i S-toget, der har lavet hærværk. Patruljen oplyser, at en mand på 18 år, var faldet i søvn i toget, der var kørt til en venteplads umiddelbart ved Buddinge station. Togføreren, der afventede i toget, reagerede straks, da togets røgalarm blev aktiveret. Han gik gennem togstammen, til en vogn hvor der var tømt en pulverslukker ud over hele togkabinen, ligesom der var knust en rude i vognen. Umiddelbart efter traf togføreren den unge mand gående rundt i toget. Ingen af togets døre var blevet aktiveret. Den formodede gerningsmand blev anholdt og indbragt til afhøring på Gladsaxe politistation.
Musik til ulempe i hele kredsen
 
Lørdag den 25. august kl. 0030 anmeldes det, at der spilles høj musik flere steder. Bl.a. på Klausdalsbrovej i Gladsaxe, på Tårnvænget i Herlev, Magleparken i Ballerup, Vadstrupvej i Gladsaxe, Stationsalleen i Herlev, Sæbjørnsvej i Bagsværd.
Røveri i Søborg
 
Søndag den 26. august kl. 0317 anmelder forurettede, at han for ca. 1 time siden havde været udsat for røveri i Sydmarken, ud for sti mod Høje Gladsaxe. Forurettede var blevet truet med en ca. 30 cm lang kniv af 2 gerningsmænd, til at udlevere sin mobiltelefon, sin pung, en guldkæde, samt taske, trøje og solbriller. Ingen signalement af gerningsmændene.

fra politi.dk/vestegnen