Nyhederne fredag d. 31. august 2007


Store huslejestigninger på bostedet Ellekilde

Bostedet Ellekilde står foran voldsomme huslejestigninger de kommende år. Huslejestigningen kommer fordi kommunen har krævet for lidt i husleje i flere år, og det har givet et underskud, der nu skal hentes hjem. Det er Gladsaxe Kommune som ejer bostedet Ellekilde, hvor 7 svært udviklingshæmmede har deres hjem.
Den voldsomme stigning skyldes, at kommunen har krævet for lidt i husleje til den daglige drift igennem flere år, og samtidig er de sidste to års varme- og vandforbrug løbet løbsk. Kilder fortæller, at temperaturen var over 30 grader om sommeren i lejlighederne, fordi varmeanlægget var ude af funktion, uden at beboerne havde mulighed for at regulere varmen.
Dermed står Gladsaxe Kommune med et underskud, som nu skal hentes ind.
I øjeblikket betaler de udviklingshæmmede lidt over 7.000 kroner i månedlig leje, men huslejerne vil på sigt stige til omkring 9.000 kroner. De nuværende beboere vil få kompensation via bolig-sikring, men nye beboere, som har fået bevilget pension efter 1999 vil skulle betale for stigningen. Det betyder, at de samlede omkostninger ved at bo på Ellekilde kommer til at overstige den pension, de udviklingshæmmede modtager fra staten.
Kommunen har derfor foreslået beboerne, at de overtager kommunale jobfunktioner som rengøring og havearbejde mod at bevare et lavt huslejeniveau, men det har bostedets brugerbestyrelse afvist, da de mener, at arbejdsopgaverne ikke er klart nok beskrevet i kommunens oplæg. De skriver i et høringssvar, at kommunen ikke har gennemtænkt hvorvidt beboerne, hvoraf flere er svært handicappede, er i stand til at varetage de forskellige rengørings - og vedligeholdelsesopgaver.
Brugerbestyrelsen på Ellekilde kræver samtidig, at beboerne ikke skal hæfte for det ukontrollable varme og vandforbrug, som de mener skyldes manglende ansvarlig styring af bostedets tidligere leder. Sagen blev behandlet af Psykiatri -og Handicap-udvalget i går eftermiddags.

Gik amok ved udsigt til fængselsdom

En 31-årig mand med irakisk baggrund er blevet fængslet in absentia efter at have nikket en anden mand en skalle så blodet flød i stride strømme søndag i Høje Gladsaxe-centret.
Irakeren blev indbragt til afhøring af ordenspolitiet onsdag. Det gik forholdsvist roligt for sig, lige indtil det gik op for den 31-årige, at han stod til en fængselsdom. Han er nemlig massivt forstraffet, som det hedder i politi- og retssprog, hvilket vil sige, at han tidligere er straffet talrige gange for lignende voldsepisoder.
Perspektivet om at skulle i fængsel igen, fik irakeren til at gå amok. Han forsøgte at tage den afhørende politimands pistol og sparkede og slog til højre og venstre. Kollegaer fik neutraliseret manden, og en tilkaldt læge tvangsindlagde den 31-årige på den lukkede afdeling på Ballerup hospital.
Senere på dagen blev irakeren, in absentia, varetægtsfængslet 14 dage.

Nyt læringscenter på Herlev Hospital skal forbedre kræftbehandling

På Herlev Hospital gør de nu noget ved manglen på specialuddannet personale på kræftbehandlingsområdet. Hospitalet er netop nu i færd med at etablere et nyt læringscenter, hvor flere forskellige personalegrupper skal dygtiggøres på strålebehandlingsområdet. Man forventer fra hospitalets side at kunne se effekten af det nye læringscenter på kræftbehandlingen allerede næste år, siger afdelingssygeplejerske Connie Hangaard.
På hospitalet er de også i færd med at installere 8 nye stråleapparater, som ifølge planen kan bemandes til næste år, med personale som har været omkring læringscentret.

Gadedigter optrådte på midterrabat på Søborg Hovedgade

Forfatteren Christian Kronman, som i morgen fortæller om menneskene bag blandt andre Selma Lagerlöfs Alle og Erik Bøghs Alle, ernærer sig også som gadedigter. Jobbet indebærer blandt andet en trækasse med håndmalede blomster og en stærk stemme.
"En gadedigter må selv skaffe sig sit publikum i vrimlen. Man stiller sig op og siger sine digte og håber, at nogen stiller sig op og lytter". Christian Kronman har tidligere optrådt i Gladsaxe, da han stod og reciterede Walt Whitman i midterrabatten på Søborg Hovedgade.
"Alle de store biler kørte forbi, folk stod inde på fortovet, og jeg citerede, men når der kom en stor lastbil måtte jeg holde en pause, og så tage tråden op igen når den var kørt forbi. Publikum syntes, det var vældig sjovt, og det syntes jeg også, men det var hårdt for stemmen!".