Torsdag d. 1. Februar 2007


Færre borgere får medhold i klagesager

Gladsaxes borgere får, i mindre grad end folk i det øvrige hovedstadsområde, medhold i klager over kommunens afgørelser i sociale og sundhedsmæssige sager. Det viser en undersøgelse Gladsaxe Kommune har fået foretaget. Ud af 726 sager, som Gladsaxe borgere ankede til det Sociale Nævn, fik borgerne kun medhold i en fjerdedel af sagerne, som omhandler fx tandbehandling og sociale ydelser som hjemmehjælp.
" Vi er tilfredse med tallet, for vi ligger pænt i forhold til de øvrige kommuner i Hovedstadsområdet, og kommunen får medhold i langt de fleste sager. Vi er ikke perfektionister, som altid træffer den rigtige afgørelse, for det er ikke kun lovgivning som påvirker sagerne, det handler også om personlige skøn. Jeg synes, forvaltningen arbejder godt", siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Erling Schrøder.
 
(Hør mere i lyd-udgaven af Nyhedsmagasinet)

Gensidig respekt nødvendig for integrationen

Vi skal stille krav til indvandrere og folk med anden etnisk herkomst, men også se på den enkelte og de problematikker, der holder personen ude fra arbejdsmarkedet. Det var en af konklusionerne på en integrationskonference, som Socialdemokratiet holdt i lørdags.
"Kravet er at alle skal have et arbejde og være selvforsørgende, og så kan man spørge sig selv om man kan stille det krav til gruppen. Vi har kun 55 procent indvandrere i arbejde, hvor danskere har en beskæftigelsesprocent på 70- 80, så der er et stort spring. Vi kan ikke bare se på hvad vi kræver af den enkelte, men også på hvad vi kan gøre for dem. Noget af det man kan gøre er at se nærmere på den enkeltes problemstillinger. Er det strukturelle problemer, fordi virksomhederne ikke vil have etnisk arbejdskraft, eller er det personlige problemer som holder den enkelte ude af arbejdsmarkedet", siger medlem af integrationsudvalget Katrine Skov.
 
(Hør mere i lyd-udgaven af Nyhedsmagasinet)

Gladsaxe med virtuelt bibliotek

Bibliotekerne i Gladsaxe bliver i modsætning til tendensen på landsplan benyttet mere og mere.

Stigningen i udlån fra 2005 til 2006 er på omkring 8% eller godt 100.000 udlån. Og der er endnu flere udlån på vej, fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge i dette indslag, nu blot i den virtuelle verden i form af Second Life, der har tre millioner brugere på internettet.
 
(hør indslag i lydudgaven)

Idrætsanlæggene skal være moderne tumlepladser for børn og unge

I år vil Gladsaxe kommune sætte fokus på børn og unges motion og sundhed.
Ungdomsformand i Bagsværd Boldklub Henrik Høj Petersen har mange ideer til, hvordan vi forbedrer børn og unges sundhed. De eksisterende idrætsanlæg skal gøres til moderne aktivitetspladser og samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger styrkes. Men Gladsaxe kommune er nødt til at gå ind og støtte økonomisk.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Politiet tilfreds med resultat af lygtekontrolkampagne

Fælden klappede for i alt 135 personer under 18 år, da politiet i de mørke timer i løbet af januar måned gennemførte en lygtekontrolkampagne af cyklister ved skolerne i Gladsaxe. Politiet opdagede 120 børn under 15 år uden lys på den to-hjulede, hvilket er et højere antal end politiet havde håbet på. Samlet set betragtes resultatet af kampagnen dog som
"tilfredsstillende", udtaler politiassistent i nærpolitiets præventive afdeling, Tom Nielsen.
 
(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)