Fredag d. 2. Februar 2007


Tilfredse plejehjemsbeboere

Beboerne på Gladsaxes pleje- og omsorgscentre er i det store og hele glade for at bo, hvor de gør, og for den pleje, som de modtager.

Det er hovedkonklusionen i en samlet afrapportering over anmeldte, uanmeldte og sundhedsfaglige tilsyn foretaget i løbet af 2006.
Ved de anmeldte tilsyn deltager både en politisk tilsynsførende og en embedsmand. Fire beboere spørges om, hvordan de oplever den hjælp og omsorg, de modtager. Det gælder den praktiske og personlige hjælp, træning, aktiviteter, mad, rengøring, omgangstone m.v.
Tilsynsfolkene deltager i en frokost med beboerne og gennemgår tilsynets resultater med distriktslederen.
De uanmeldte tilsyn foregår for så vidt på samme måde – og med samme resultat til følge.
De sundhedsfaglige tilsyn udføres af embedslægen, og heller ikke der er der noget særligt at komme efter. Forholdene er generelt set i orden.
Embedslægen henstiller dog til, at der indføres skriftlige instrukser vedrørende akut opstået sygdom i forhold til døende. Og så skal der også strammes op på medicinhåndteringen, som der er konstateret enkelte uregelmæssigheder indenfor.
Men derudover altså generelt tilfredsstillende forhold på pleje- og omsorgscentrene i Gladsaxe.

Brand på plejehjem

20 psykisk syge i bofællesskabet ’Ringbo’ i Bagsværd måtte evakueres onsdag aften, da der udbrød en kraftig brand i et af husets værelser. Desuden måtte fire plejere, der reddede værelsets beboer ud af flammerne, indlægges på Herlev hospital til observation for røgforgiftning. Det skriver Ekstra Bladet.
Ifølge politiet i Gladsaxe gik en brandalarm i gang ved 20-tiden. På grund af stedets specielle beboere måtte brandvæsnet fra både Hørsholm og Hillerød assistere med at slukke branden.
På mirakuløs vis lykkedes det de fire plejere at redde den 27-årige mandlige beboer ud af værelset, inden ilden fik fat i ham. Beboeren slap uden mén, men blev efterfølgende indlagt på den psykiatriske afdeling på Bispebjerg Hospital.
– Værelset er totalt udbrændt, oplyser vagthavende hos politiet i Gladsaxe .
– Og på grund af røg- og vandskader måtte de andre beboere i bygningen også evakueres.

Integration gennem biblioteker

Socialdemokraterne holdt integrationskonference i lørdags. Formålet var blandt andet at undersøge hvilke temaer der skal inddrages i den kommende integrationspolitik for Gladsaxe Kommune. Temaerne på konferencen var uddannelse, boliger, skoler, sundhed, fritid, sundhed og beskæftigelse, og det er vigtigt at tage alle elementer med i debatten, for beskæftigelse er ikke nødvendigvis den gyldne vej til integration, siger medlem af Integrationsudvalget Katrine Skov.

"Hvis det er mennesker, som er meget traumatiserede, hvilket vi har mange eksempler på, så nytter det ikke at stille krav om at personerne skal i fuldtidsarbejde. Så handler det om at se på de enkelte personer, og hvilke problemer de har, og måske er svaret for dem at hjælpe dem til de fritids-og kulturmuligheder, vi har i kommunen, blandt andet er bibliotekernes rolle for integrationen interessant".

De Frivillige Hus vil frem i lyset

De Frivilliges Hus, som ligger i udkanten af Bagsværd, vil være mere synlige. Leder af huset Annette Mathiasen mener, at Gladsaxes borgere simpelthen ikke har kendskab til huset, som huser en række foreninger som arbejder med frivilligt socialt frivilligt arbejde.
"Mange vil gerne arbejde frivilligt, men ved ikke hvor de skal henvende sig, andre har måske brug for hjælp og vil gerne i kontakt med en foreninger der henvender sig til dem, men er ikke klar over at der ligger en forening med relevans for dem i Gladsaxe Kommune. Derfor vil vi sætte to ting i gang. Vi vil nedsætte en arbejdsgruppe som skal stå for en årlig frivillighedsdag og skabe frivilligt arbejde et nyt image, og vi vil nedsætte en pr-gruppe som skal arrangere fire synlighedsdage i kommunen og tilbyde hjælp til foreningerne omkring formidling".
Projektet bliver kun iværksat hvis Socialministeriet yder støtte.

Stjerne for en dag

Børnene bliver stjerne for en dag når klubben Søborg og Ungdomsringen afholder talentkonkurrencen Mini playback. Det sker på søndag i festsalen på Høje Gladsaxe skolerne, hvor 45 grupper fra Fritids og Ungdomsklubber i hele Hovedstaden optræder. Blandt andre stiller flere Gladsaxe klubber op i konkurrencen.