Mandag d. 5. Februar 2007


Optimisme omkring arbejdstidsaftale

De dybe panderynker hos folkeskolelærerne i Gladsaxe efter nedbruddet i forhandlingerne om arbejdstidsaftalerne er lige så stille ved at være glattet ud.
Forhandlingerne er nemlig blevet genoptaget, og efter to forhandlingsrunder i sidste uge er der optimisme at spore hos lærerforeningens næstformand Poul Hansen, der godt kan begynde at ane en aftale i horisonten.
Lærerforeningen mødes i dag med kommunens forhandlingsledere til endnu en runde.

Beboersammensætning skal ændres

De to store boligområder i Gladsaxe, Værebro Park og Høje Gladsaxe-bebyggelsen, er i en nedadgående kurve, hvad angår beboersammensætningen.
I dag har hver tredje beboer en ikke-vestlig oprindelse, halvdelen af beboerne har en årsindtægt på under 150.000 kroner og der er i de to bebyggelser tre gange så mange kontanthjælpsmodtagere sammenlignet med gennemsnittet for hele kommunen.
Socialudvalgsformand Erling Schrøder (S) siger om udviklingen: "Undersøgelser viser, at beboerne bliver fattigere og fattigere de to steder. Det må vi gøre noget ved. Tidligere havde kommunen råderet over et vist antal store boliger, som vi kunne reservere til eksempelvis folk med arbejde, som kunne være med til ændre beboersammensætningen. Den ordning vil vi gerne genoptage, selvom den kostede en hel medarbejder. Så det må vi diskutere i forbindelse med budgetlægningen".

Ring til mormor

2.667 pensionister i Gladsaxe fik lidt mere at rutte med op til den forgangne weekend.

Den såkaldte ældrecheck landede nemlig på bordet hos alle, der er berettiget til folkepension.
I hvert fald hos de pensionister, der ikke har en samlet indtægt over 58.000 for enlige eller 112.000 for samlevende.
Checkens størrelse reguleres så i forhold til indtægter derunder. 651 pensionister fik et beskåret beløb, mens hovedparten, 2.016, fik det fulde beløb på 7.600 kroner.
Fra i år er checken endda blevet mere værd for de, der modtager boligstøtte. Den indgår nemlig ikke i beregningen, som det tidligere har været tilfældet.