Fredag d. 23. Februar 2007


Sne – og hvad der fulgte

"Vi har puttet noget tungt i bagenden på bilerne, så vi ikke skøjter rundt så meget".
Ja, sådan forklarer Ib Andersen, vagthavende på Gladsaxe politistation, hvordan de der klarede sig igennem torsdagens store snemængder. "Vi kører kun ud til det mest nødvendige, så den almindelige patruljering er suspenderet. Hele vagtholdet er mødt frem, men i nogle af de andre afdelinger er der nogle, der har valgt at tage en fridag – de har simpelthen ikke kunnet nå frem. I øvrigt har vi kaffe og citronmåner nok til den næste uges tid, så vi ser fortrøstningsfuldt på situationen", tilføjer vagthavende.
Hos Falck Gladsaxe var alt disponibelt mandskab kaldt ind, efteruddannelseskurser blev aflyst og alle folk har været på hjul i døgndrift. "Vi har til nu været forskånet for ildebrande og store trafikuheld, de fleste udrykninger er gået til biler, der har siddet fast og til automatiske brandalarmeringsanlæg, hvor strømmen enten er gået eller hvor der er trængt vand ind", siger vagthavende hos Falck.
Alle kommunale institutioner og skoler i Gladsaxe blev holdt i gang hele torsdagen, selvom det flere steder skete for lavere blus – både personale og børn havde svært ved at komme frem.
På Gladsaxe rådhus forlyder det, at der var næsten fuldt hus i afdelingerne, selvom parkeringspladsen stod halvtom. Og – så skal det da også lige med, at skraldemændene fra HCS igen var ude og, som det blev konstateret med selvsyn her fra radiohuset i Søborg, heltmodigt hoppede rundt mellem snebunkerne med sækkene på nakken.

Trods vold falder sygefraværet blandt ældrepersonalet

Sygefraværet blandt hjemmehjælperne og plejepersonalet på plejehjemmene i Gladsaxe er faldet med en procent, efter kommunen har uddannet 55 af medarbejderne i voldsforebyggelse. Men fordi sygefraværet er lavere, betyder det ikke at antallet af voldstilfælde mod personalet er faldet, tværtimod fortæller distriktsleder Ruth Cyano. Antallet af anmeldelser er fordoblet.
" Vi ved, at når der kommer fokus på området, stiger antallet af anmeldelser, fordi medarbejderne ved at det er legalt at komme til ledelsen. Før bed medarbejderne tænderne sammen og meldte sig syge." Voldssituationerne kan være slag, spyt og hårde ord, ofte fra aggressive demente ældre. Kommunens voldsforebyggelsesprojekt lærer medarbejderne lærer hvordan de undgår volden, vel at mærke uden at slå igen. Gladsaxes 1400 pleje- og omsorgsmedarbejdere lærer at håndtere vold på arbejdet gennem kurser, handleplaner og faste procedurer ved voldstilfælde. Der blev anmeldt 63 situationer om psykisk eller fysisk vold mod plejepersonale i kommunen i løbet af sidste år.

Skoler: Mere tilfredse forældre

Gladsaxe kommune leverer en god vare, når det handler om kommunens skoler. Det mener godt 80% af de forældre, der i slutningen af 2006 deltog i en brugertilfredshedsundersøgelse på området.
Over 2.000 tilfældigt udvalgte forældre blev spurgt, og cirka halvdelen gav svar på tiltale.
Især værdsætter forældrene skolernes indsats for børnenes trivsel og lærernes indsats for at skabe et godt arbejdsklima i klassen. Desuden er forældrene i forhold til tidligere også blevet mere tilfredse med børnenes faglige udbytte.
Omvendt er der dalende tilfredshed med elevernes indflydelse på undervisningen, og så føler forældrene sig slet ikke godt informeret fra forvaltningens side om folkeskolerne i kommunen.
Det er heller ikke forældre på alle skoler, der markerer samlet stigende tilfredshed. Specielt forældre på Egegård skole, Gladsaxe skole og Høje Gladsaxe skole er på stort set alle fronter blevet mere utilfredse med skolens indsats de seneste år.
Størst tilfredshed er der blandt forældrene på Søndergård skole, Enghavegård skole og Værebro skole.

Skoleaftale kan blive bedre

Den nye arbejdstidsaftale for lærerne som blev indgået d. 8. februar mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Lærerforening giver lærerne mere fleksibilitet i arbejdet og plads til koncentration om opgaverne. Men aftalen kan stadig blive bedre, mener skoleleder Mogens Steenbuch fra Vadgård Skole.

"Det er lykkedes os at få en pulje til en række opgaver, og det er godt. Fordi vi før skulle sætte tid af til de enkelte arbejdsopgaver, gik en del tid med at fokusere på det frem for opgaveløsningen. Kommunens udgangspunkt var tre puljer, en til undervisning, en til samarbejde og en til andre opgaver. Nu har vi fået puljer til de to områder, så vi skal stadig sætte særlig tid af til de øvrige opgaver. Men vi er kommet et stykke af vejen". Den nye arbejdstidsaftale træder i kraft 1. august.
  •  

  • Forslag om Søråd får varm modtagelse af grundejerne

    Bagsværd Sø skal have sit eget Søråd. Det mener det konservative folkeparti, som nu foreslår, at der etableres et råd bestående af politikere, interessegrupper og borgere som bruger søen og dens omgivelser. Og det er forslag, som får opbakning fra Bagsværd Grundejerforening.


    Efterlysning af kat

    Vi bringer en efterlysning: En sort hankat med hvide aftegninger på bryst, mave, ben og underansigt samt en blis i panden er forsvundet fra Skeltoftevej i Lyngby. Katten er øremærket og har været væk siden den 30. januar. Oplysninger om katten Frede til Illona Larsen tlf. 45 87 24 17 eller 20 93 04 28.