Onsdag d. 3. januar 2007


Stille nytår og jul siger brandvæsen og politi

Et kolonihavehus brændte ned til grunden nytårsnat i haveforeningen Carl Nilsens Minde, og en lejlighed brændte ud på Mørkhøj Alle d. 31.december. Selvom det lyder voldsomt, så kom ingen mennesker til skade og antallet af jule- og nytårsbrande er ikke i stigning, fortæller brandchef Ole Neland fra Gladsaxe Brandvæsen. " Niveauet har ligget stabilt de sidste par år, og det skyldes blandt andet at aviscontainerne er forseglede. Derudover har fyrværkeri-ulykken i Seest også betydning for de få fyrværkeri-ulykker". Gladsaxe nærpoliti mener, at et stearinlys kan være årsag til branden i lejligheden på Mørkhøjvej. Fem personer blev kørt på skadestuen til observation, men ingen kom alvorligt til skade. Også politiet melder om et roligt nytår.


Lærere på kant med kommune

Gladsaxe lærerforening er raget uklar med arbejdsgiveren Gladsaxe kommune.
Begge parter beskylder gensidigt hinanden for at være bureaukratiske og usmidige i forbindelse med en ny arbejdstidsaftale. Og kort før jul sagde kommunens forhandlere stop; ’nu er der ikke mere forhandling, vi bruger i stedet en central aftale af ældre dato’.
Problematikken bliver taget op i dagens udgave af programmet ’Den varme stol’, der sendes kl. 7.30 og 17.30.

AB-Cricket opretter lederakademi

Ungdomsafdelingen i AB-cricket oplever stor medlemsfremgang. På ganske få år er medlemstallet steget fra 3 til 40. Ungdomsafdelingens store medlemsfremgang skyldes blandt andet samarbejdet med det nærliggende boligområde Værebro Park. Medlemsfremgangen giver dog mangel på ledere og AB-crickets ungdomsafdeling opretter nu, i samarbejde med Værebro Rådgivning, et lederakademi. Her skal de ældste ungdomsårgange gennemgå en både teoretisk og praktisk uddannelse, der skal gøre dem til fremtidens ledere.

Cykellygtekontrol i den mørke tid

Lygteløse skoleelever på cykel skal tage sig i agt i den mørke tid. Politiet foretager nemlig gennem hele januar måned en kontrolkampagne mod syndere uden cykellygter ved skolerne i kommunen. Dog er der et positivt budskab. Politiet vil denne gang ikke hive notesblokken frem for at registrere cyklister uden lygter og udskrive bøder.
Betjentene medbringer i stedet 400 sæt cykellygter til uddeling ved skolerne. Politiet håber, at kampagnen vil gøre trafikken mere sikker for alle. Lygteløse cyklister er nemlig både til fare for sig selv og andre trafikanter, som opdager cyklister uden lys for sent.
Med de gratis cykellygter følger et brev, som henvender sig til børnenes forældre. Dette skal sikre at børnene efterfølgende tænder lygten på den to-hjulede i den mørke tid.

Polsk arbejdskraft på byggepladser

Ud af 11 byggepladser som fik kontrolbesøg af Skattecenter Nærum før jul, havde ikke en eneste indberettet til skattevæsenet, at de benytter udenlandsk arbejdskraft. Det betyder, at ingen af virksomhederne betaler skat. Men hvorvidt virksomhedsejerne kommer til at bøde for at undlade at følge reglerne kommer an på om de var i god eller ond tro, siger afdelingschef i Skattecenter Nærum Knud-Erik Hansen. "Hvis virksomhedsejerne allerede har fået tilsendt papirer og information om reglerne for udenlandsk arbejdskraft er der ingen tvivl om deres hensigt, og så kan de risikere en bøde".

Gladsaxe er blevet del af ny stor retskreds

Gladsaxe ret er fra 1. januar blevet en del af en ny stor retskreds. Retskredsen omfatter en række kommuner på den københavnske vestegn og vil få sæde i den gamle amtsgård i Glostrup. Indtil Retten i Glostrup kan flytte ind i lokalerne i løbet af sommeren 2007 vil der fortsat blive afholdt retsmøder i Gladsaxe. Tinglysningskontoret vil også i endnu et halvt års tid befinde sig på Fremtidsvej.

Sammenlægningen af retskredse er kun de indledende øvelser i forbindelse med en indholdsreform af retssystemet. Når reformen træder i kraft den 1. januar 2008 vil byretterne blive første instans i alle sager. I modsætning til i dag, hvor særligt alvorlige straffesager starter i Landsretten.