Fredag d. 5. januar 2007


Politi- og domstolsreform betyder praktiske ændringer

Begyndelsen på det nye år har indvarslet forandring. Gladsaxes borgere skal nu fremover bevæge sig til Glostrup i forbindelse med retslige handlinger. Her ligger nemlig retten i den nye domstolskreds. Det er en konsekvens af den nye politi- og domstolsreform, som trådte i kraft ved årsskiftet. Reformen medfører også, at Gladsaxe nu er en del af Københavns Vestegns Politi, en af de 12 nye store politikredse i Danmark. Hovedsædet for vestegnens politi ligger i Albertslund.
Det hele blev markeret på behørig vis i onsdags, da der var rejsegilde i rettens nye lokaler i Glostrup. Rejsegildet var et tilløbsstykke med levende musik, fadøl og pølser. Blandt de mange tilstedeværende var ansatte ved retten, repræsentanter for ordensmagten og justitsminister Lene Espersen. Hun fremhævede en forøget og bedre politiindsats, som en mærkbar positiv effekt af reformen for borgerne.

Kunstgræsinitiativ i AB

Akademisk Boldklub er træt af at vente på Gladsaxe kommune når det gælder kunstgræsbaner. En indsamling af midler hos medlemmer og sponsorer skal gøre det muligt at etablere kunstgræsbane på anlægget ved Skovdiget i løbet af sommeren 2007. I AB ser man det som en nødvendighed, hvis man vil holde på ungdomseliten, at man kan tilbyde træningsforhold, der matcher dem man har i Farum og Lyngby.

Ny organisering af handicaprejser

De årlige rejser for skiftevis yngre og ældre handicappede er her fra årsskiftet afskaffet i Gladsaxe.
Tilbuddet har eksisteret de seneste fem år. Men tilslutningen har ikke været stor, og samtidig har det været både vanskeligt og dyrt at rekruttere frivillige hjælpere til rejserne, og derfor har et politisk flertal besluttet at droppe ordningen igen.
Men dermed er det ikke slut med handicaprejser i Gladsaxe. I stedet skal nemlig De
Samvirkende Invalideorganisationer være med til at arrangere rejser for handicappede, stadig med mulighed for tilskud, men baseret på frivillig arbejdskraft.
Næstformand i Gladsaxes handicapråd, Mads Rimmen:
"Som medarrangør får vi dels indflydelse på prioriteringen og tilrettelæggelsen og dels får vi i virkeligheden mulighed for at "markedsføre" rejserne og få dem ud til hele den brede flok", lyder det fra Mads Rimmen fra DSI og næstformand i Handicaprådet.

Foråret er kommet

En håndfuld nordiske Guder, verdens rigeste tosse, en gris der er greve og en samling vilde kæledyr.
Om få dage tager Gladsaxe bibliotekerne hul på forårets arrangementer for de yngste. Og det bliver en sæson med dans og musik og ikke mindst masser af børneteater. Alt sammen nøje udvalgt af bibliotekernes børnebibliotekarer:
"Hvert forår er der teaterfestivaler rundt om i landet og børnebibliotekarerne har tradition for altid at tage med på et par om året. Og vi ser rigtig mange teaterstykker og udvælger så efter forskellige kriterier", fortæller Laura Mortensen fra hovedbiblioteket.
Og foråret kommer i øvrigt tidligt på Gladsaxe bibliotekerne i år, for sæsonen starter allerede
d. 20 denne måned med teaterforestillingen "I Guder" på Værebro bibliotek…