Mandag d. 8. januar 2007


Protester fører til større byggeri

Et byggeprojekt på Selma Lagerløfs Allé i Søborg sprænger lokalplanens rammer, mener en række borgere fra området, samlet i Søborg Hjerte Gruppen.
Lokalplanen, der bærer nummer 178, er vedtaget i Gladsaxe byråd, men siden har bygherren ændret på den kommende bygnings konstruktion, så den bliver halvanden meter højere og betydeligt mere dominerende i gadebilledet. Også mere dominerende end det oprindelige byggeprojekt, der i sin tid fik naboerne til at protestere, siger Allan Harder Carlsen fra Søborg Hjerte Gruppen.
Det nye byggeforslag bliver i morgen drøftet af politikerne i økonomiudvalget.

Plantebælte mod industriområde bevares

Beboerne i Søndergård Park i Bagsværd får lov at beholde det 30 meter brede plantebælte, der skiller boligerne fra industriområdet, hvor især Novo Nordisk dominerer.
I forbindelse med en kommende opførelse af nye bygninger til brug for netop Novo, havde kommunens planlæggere inddraget en stor del af det skærmende bælte. Det kunne virksomheden så bruge til eksempelvis parkeringspladser, hvilket fik beboerne til at protestere både på et beboermøde med politikerne og i efterfølgende skriftlige indsigelser.
Siden har kommunens folk drøftet sagen med bygherren, som, viser det sig nu, slet ikke er interesseret i parkeringsmuligheden i plantebæltet. Dermed falder den del ud af byggeprojektet, og bæltet bevares fremover i sin nuværende bredde.

Tilbud om sorg og kriserådgivning

Som et af de nye forebyggende tilbud åbner Gladsaxe kommune i dag en sorg og krise rådgivning. Rådgivningen har indtil videre til huse i Borgernes hus i Søborg, og vil være åben mandage fra 15 til 17. Er du i sorg, føler du dig stresset eller er du i en anden form for krise kan du søge hjælp i rådgivningen, der kan være anonym, hvis du ønsker det.
Når kommunens nye forebyggelsescenter åbner i løbet af foråret 2007 flytter sorg og krise rådgivningen fra Borgernes hus til det nye center på Søborg Hovedgade 200.

Ansøgning om tilskud til sportscollege behandles

Medlemmerne af kommunens fritids- og idrætsudvalg skal i morgen tage stilling til en ansøgning fra foreningen Sports College Gladsaxe om et tilskud på 325.000 kr. Bag foreningen står initiativtagere fra AB, Gladsaxe Håndbold og Bagsværd Roklub.
Midlerne skal anvendes til etablering og drift af et sportscollege, som starter i august i samarbejde med Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Den nye institution vil tilbyde elever mulighed for at tage 10. klasse og den almene 3-årige studentereksamen, mens de dyrker idræt på eliteplan.
Indtil videre har kommunens Børne- og Kulturforvaltning indstillet at Sports College Gladsaxe modtager et etableringstilskud på 100.000 kr. og 183.100 kr. til driften for det kommende skoleår. Ansøgningen indeholdt en anmodning om et tilskud på 117.600 kr. til transport af eleverne fra kommunens idrætsfaciliteter til Bagsværd kostskole. Forvaltningen afviser imidlertid at yde tilskud til transporten.
Ifølge indstillingen fra forvaltningen er ansøgerne indforstået med at transporttilskuddet må finansieres på anden vis, hvis Gladsaxe kommune ikke giver tilskud.

Michelle fra Gladsaxe skal til OL

Når der i næste måned er ungdoms-OL Spanien, så er 15-årige Michelle Tromborg Nielsen fra Gladsaxe Skøjteløber-forening blandt de danske deltagere.
Det er en drøm der nu går i opfyldelse for den unge skøjteløber, som har brugt hundredevis af træningstimer både på- og udenfor isen for at nå sit mål om at komme til ungdoms-OL:
"I hele sæsonen har jeg trænet rigtig hårdt, fået ekstra træningstimer, flere individuelle timer med min træner. Vi træner ca. 15 timer på isen og så har jeg også noget styrketræning herhjemme og jeg går til ballet for at lære at udtrykke mig ordentligt på isen".
Og det er som sagt i næste måned der er ungdoms-OL i Spanien.

Ny sammensætning af Ældrerådet efter konstituering

Ældrerådet i Gladsaxe har nu konstitueret sig og derved er de ledige pladser i rådet blevet besat. Benthe Quistgaard er den nye formand. Denne position har hun dog udfyldt siden den daværende formand Knud Ole Jensen sammen med Vibeke Kallenberg forlod Ældrerådet i november. Freddy Hilstrøm bliver ny næstformand. Nye medlemmer af rådet er Per Murmand Jensen og Poul Busk, som tidligere har fungeret som suppleanter.
Formand Benthe Quistgaard forklarer at de nye medlemmer er blevet sat ind i arbejdet. Rådet vil nu tage arbejdshandskerne på, og derfor kigger vi forventningsfuldt fremad, siger hun. Endnu mangler medlemmerne dog at fordele udvalgsposterne mellem sig.