Onsdag d. 10. januar 2007


Udvalgsformand: Godt udgangspunkt for kommende kulturplanlægning

Kulturpolitikerne i Gladsaxe står overfor at skulle lave en ny kulturplan for kommunen.
Og takket været Gladsaxe Kulturkanon har man fået et rigtig godt udgangspunkt, mener
den konservative udvalgsformand Lars Abel, som er blevet meget inspireret dels af borgernes
forslag og dels af den debat der har været i efteråret, og som nu er resulteret i en lokal
kulturkanon:
"Jeg synes, vi har fået et flot resultat. Vi har haft engageret en masse mennesker i at diskutere, hvad der er
specielt spændende i Gladsaxe. Vi er nu nået frem til en prioritering af de forskellige ting, noget er der blevet sat mere fokus på end andet, og nu har vi offentliggjort de tre indenfor hver af de fem kategorier. Men faktisk ligger der forslag, tanker, ideer og fremtidsønsker i et meget stort antal, som jo også skal indgå i de kommende diskussion både i kulturudvalget men forhåbentlig også på et tidspunkt blandt borgerne, i forbindelse med den
kulturplan vi skal til at lave. Så der er virkelig et godt udgangspunkt for fortsat drøftelse", siger Lars Abel.

Fra rensningsanlæg til sportshal

Det bliver rundt regnet 10 millioner kroner dyrere at indrette en sportshal i nogle af de gamle værkstedsbygninger i TV-Byen i forhold til at bygge en helt ny.
Gladsaxe byråd har afsat 50 millioner kroner hen over de næste par år til at få en såkaldt multianvendelig idrætshal til Mørkhøj-området.
Men at få en sådan hal indpasset i den eksisterende bygningsmasse vil samlet set løbe op omkring de 60 millioner, og dermed syntes den mulighed at være forpasset.
Det gamle rensningsanlæg Gyngemoseværket bagerst på grunden, og som nabo til Enghavegård skole, er derfor den økonomisk bedste placering.
Her vil der indenfor budgetrammen kunne bygges en sprit ny hal på 3.000 m2, inklusiv inventar for fem millioner kroner.
Den nye hal ventes at blive bygget i løbet af 2008.

Integrationskonference skal opløse fordomme

Hvordan takler vi, at de ældre bliver nervøse, når hjemmehjælpen er somalier og taler med accent? Det er blot et af de emner som ligger klar til diskussion når socialdemokraterne i Gladsaxe holder konference om integration lørdag den 27. januar. Arrangør Kirsten Schalburg, som er tidligere formand for Integrationsrådet, håber at deltagerne selv benytter lejligheden til at bringe kontroversielle emner på banen, for det vil gøre den efterfølgende debat mere åben og fordomsfri.

Formodet bedrager anholdt i Thailand

Sagen mod en 30-årig dansk mand, der er mistænkt for at have bedraget et firma i Gladsaxe for flere millioner kroner, kan snart blive sat i gang.
Manden har været eftersøgt over hele verden og er nu, ifølge det franske nyhedsbureau AFP, blevet anholdt i Thailand, hvor han har opholdt sig nogen tid med sin thailandske hustru.
Bedragerichef Henning Nielsen bekræfter, at manden har været eftersøgt for bedrageri overfor et Gladsaxe-firma, men vil ellers ikke kommentere sagen, der har kørt for lukkede døre.
Men ifølge AFP er der tale om dokumentfalsk og svindel for godt 4,7 millioner kroner.

Salg af cykler slår rekord

På landsplan blev der i 2006 solgt over en halv million cykler. Det højeste antal der nogensinde er målt på et enkelt år. I Gladsaxe har forhandlerne i sær oplevet en stigning i efterspørgslen på hverdagscykler, men også antallet af reparationer er i stigning. Mange vælger i dag at lade cykelsmeden ordne små reparationer.

Taxachauffør overfaldet på motorvej

Det var en koldblodig taxachauffør, der trods et voldeligt overfald fra en fuld bagsædepassager natten til i går fik bugseret sin bil ind til siden på Hillerødmotorvejen.

Den 30-årige passager vågnede, greb fat i chaufførens skulderstrop og slog ham flere gange med knytnæve. Sammen med en kollega fastholdt chaufføren overfaldsmanden, indtil politi kom frem.
Den 30-årige lå det meste af dagen i går og sov rusen ud, men vil senere blive fremstillet for en dommer.