Fredag d. 12. januar 2007


Lærerkaos på vej

De unge lærere siger op og finder andet arbejde, arbejdsglæden er helt ved at forsvinde, og det bureaukratiske har taget overhånd.
Sådan beskriver formanden for Ballerup Lærerforening den øjeblikkelige stemning på folkeskolerne i Ballerup kommune, hvor man siden skoleårets start i august har kørt efter den centrale arbejdstidsaftale mellem kommunerne og lærerne. Det skete efter et sammenbrud i de lokale forhandlinger. Altså nøjagtig samme situation som lærere og kommune i Gladsaxe står i i dag, hvor de lokale forhandlinger er stoppet, og den centrale aftale skal til at tages i brug.
Det er lærerne, som det er fremgået i tidligere udsendelser, stærkt imod, og ifølge John Jensen, lærerformand i Ballerup, er der god grund til modstanden.

Gymnasiereform kan implementeres

Det kan ikke lade sig gøre, siger nogle. Jo, det kan, siger rektor for Gladsaxe Gymnasium, Eva Krarup Steensen. Emnet er undervisningen i gymnasiet efter den nye gymnasiereform. I en kronik for nylig i Politiken kritiserede 4 lærere fra Odense arbejdsbetingelserne i gymnasiet.

Eva Krarup Steensen siger at det ikke er let, men at det ER muligt at løse de problemer der ligger i gymnasiereformen.

Sort er YT

Borgerne i Gladsaxe kan blive endnu bedre til at sortere det affald, de afleverer til storskrald og på den lokale genbrugsstation.

Især kniber det lidt med at få sorteret pap og papir og småt metal som øl- og sodavandsdåser fra til genbrug. Ligesom der stadig er for meget af dagrenovationen og det ikke-brændbare affald, der havner i de sorte sække til småt brændbart.
Så fremover skal affaldet sorteres i klare, gennemsigtige plastsække, så skraldefolk og
medarbejdere på genbrugsstationen har en mulighed for at se, om affaldet er sorteret korrekt.
De nye regler træder i kraft i Gladsaxe pr. 1. februar. Men ordningen er allerede kendt i flere kommuner, hvor erfaringerne med at sortere i klare sække har været overvejende positive.

Gentofte Sygehus mangler kirkerum

Gentofte Sygehus må holde gudstjenester i en opholdsstue, som normalt bliver brugt til patienter og sygehusets gæster. Hver anden eller tredie søndag mødes 8-9 patienter, pårørende og personale til gudstjeneste i opholdsrummet, som bliver udsmykket med alterdug, krucifiks og stolerækker, men det er en utilstrækkelig løsning, siger sygehuspræst Tove Gade.

"Det betyder, at vi lægger beslag på de andre patienters opholdsrum, og samtidig mangler der et kirkerum hvor man kan gå hen, når det ikke er søndag og man har behov for en fredelig stund til sine bønner".

Lokal kunstner udstiller i Aktivcenteret

I morgen er der i Aktivcenteret på Telefonvej fernisering på Gladsaxe kunstneren Hanne Reumerts maleriudstilling. Hun udstiller blandt andet malerier fra sine rejser i Frankrig, Sverige og på Færøerne. Hanne Reumert startede med at male i 30 års alderen, men det var først da hun gik på efterløn, der rigtig kom gang i maleriet.
Udstillingen med Hanne Reumerts malerier kan ses i Aktivcenteret på Telefonvej frem til midten af marts.