Mandag d. 15. januar 2007


Brandattentat i Buddinge

En villa på Buddinge Hovedgade blev natten til torsdag udsat for et brandattentat.
Husets ejer, en mindreårig søn og en kvindelig logerende lå og sov, da der kort før klokken et blev kastet to molotovcockltails mod et vindue.
Heldigvis trængte de brændende flasker kun gennem det yderste lag vinduesglas, og de udbrændte på græsplænen uden at forrette nogen væsentlig skade.
Politiet står stort set på bar bund i forhold til gerningsmænd og motiv.
Husets ejer, en murermester, mener ikke at kende til nogen, hverken privat eller i kundekredsen, der skulle have årsag til så drastisk et overfald. Også den logerende, en 22-årig kvinde med palæstinensisk baggrund, er blevet afhørt, ligesom husets datter, der er gammel skoleveninde med den logerende, er blevet det.
Brandattentater af denne type, hvor andres liv udsættes for overhængende fare, eller hvor det kan volde omfattende ødelæggelse af ejendom, bliver straffet med fængsel indtil livstid.
Gladsaxe politi er stærkt interesseret i vidner, der eventuelt har observeret noget mistænkeligt omkring gerningsstedet og -tidspunktet Buddinge Hovedgade 132 kl. 00.38 natten til i torsdags.

Udviklingshæmmede får bad og toilet

"Vi kan ikke få armene ned af bare begejstring". Sådan kommenterer brugerbestyrelsen ved Cathrinegaarden perspektivet om, at de udviklingshæmmede beboere langt om længe kan komme til at bo i værdige og tidssvarende boliger.
Cathrinegaarden, der ligger på Valdemars Allé i Søborg, huser 26 voksne udviklingshæmmede og blev indtil årsskiftet drevet af Københavns amt.
Beboerne lever efter nutidens standarder under kummerlige forhold med deletoiletter og fælles bad.
De forhold har længe været kritiseret, og amtet har siden 1997 haft en planer for bedrede forhold, men først i slutningen af 2006 kom der skub i tingene.
Det sker ved at omdanne det nu rømmede Taxhus i Bagsværd til boliger, som ventes at stå færdige om et halvt års tid.
Forældre og pårørende er glædeligt overraskede over det uventede tilbud, der kommer efter mange års forgæves venten.
Eneste bekymring fra både faglig og pårørendes side går på, om beboerne nu kan vænne sig til og administrere den større frihed med eksempelvis eget bad og toilet.
Sagen om flytning af Cathrinegaardens beboere er på dagsordenen, når politikerne i psykiatri- og handicapudvalget mødes på torsdag.

Byggeri i Søborg holder lokalplanen

Søborg Hjerte Gruppens protester over et nybyggeri ved Selma Lagerløfs Allé, som de mener er vokset ud over lokalplanens rammer, bliver afvist af den kommunale byggeafdeling.
Dermed vil et flertal i byrådet formentlig også fastholde tilladelsen til at køre byggeprojektet igennem.
Et notat fra byggeafdelingen beskriver, hvordan byggeprojektet i alle facetter overholder den vedtagne lokalplan, som selv samme byråd har vedtaget – også det faktum, at byggeriet er blevet væsentligt højere end de første skitser viste.
Sagen blev udsat, da økonomiudvalget mødtes i sidste uge og bliver derfor behandlet på morgendagens møde. Desuden bliver det på foranledning af Dansk Folkeparti og Enhedslisten diskuteret på onsdagens byrådsmøde, hvor det ligger som et af de sidste punkter på en fyldig dagsorden.