Onsdag d. 17. januar 2007


Lærernes arbejdstid øverst på byrådets dagsorden

Når politikerne i aften samles på rådhuset til årets første byrådsmøde, så drejer de to første punkter på mødet sig om sagen og de afbrudte forhandlinger, som tre af byrådets partier har stillet spørgsmål til.
Trine Henriksen, enhedslisten:
"Jeg synes, den pressemeddelelse kommunen sendte ud kort før jul, lagde skylden meget direkte på lærerforeningen. At det er lærerforeningen, der ikke har ønsket at forhandle osv. Men sådan som jeg har opfattet situationen er kommunen kommet med et udspil, og har kun ønsket at forhandle om dét udspil. Der har været flere ting i det, som lærerforeningen ikke har villet være med til, og så er man ikke kommet videre, fordi man ikke har ønsket at forhandle andet end det udspil, kommunen er kommet med. Og der mener jeg, man må prøve at bløde op og finde en løsning alle kan leve med. Og prøve at starte forhandlingerne igen".
Også SF og Det radikale venstre stiller spørgsmål til sagen på byrådets møde i aften, som Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra, fra mødestart kl. 18.

Færrest udgifter på syge

Gladsaxe er en af de kommuner i Storkøbenhavn, der bruger færrest kroner på sygedagpengeområdet.

Det viser en sammenlignende analyse blandt de 20 kommuner, der hører under hovedstadens arbejdsformidling.
I alt fire statistikker viser de kommunale udgifter til sygedagpengesagerne. De fortæller blandt andet, at Gladsaxe er hurtigst i området til at få folk raske igen. Og selv, når folk er syge, så hører kommunen til blandt dem, der bruger færrest kroner pr. sygeuge. Dermed er Gladsaxe også en af de kommuner, der har de mindste udgifter for et helt sygeforløb.
Ca. 2,5% af arbejdsstyrken i Gladsaxe er på sygedagpenge, viser statistikkerne, som er at finde på hjemmesiden jobindsats.dk.

Tricktyveri i døråbning

Det var ikke venlighed, der mandag eftermiddag fik en mand til at holde døren for en 26-årig kvinde på vej ud af Bagsværd apotek. Derimod var der tale om et nøje udregnet tricktyveri, som manden udførte sammen med to andre kvinder. For mens manden holdt døren på en måde, så den forurettede måtte bukke sig for at komme ud, så skabte to kvinder på vej ind så megen trængsel i døråbningen, at en af dem uhindret kunne komme til at fiske en pung op af kvindens taske.
Tyveriet blev først opdaget lidt senere, og da var de tre tyve forsvundet fra området.
Manden og den ene kvinde er mørke med mørkt hår, den anden kvinde er dansk med lyst hår, manden er omkring 180 cm høj, kvinderne ca. 170 cm høje.
Eventuelle oplysninger til Gladsaxe politi på 3954 1448.

Tilfredse med service

Gladsaxe-borgerne er tilfredse med den betjening, de får på rådhuset. De siger 86% af de borgere, der før jul havde ærinde på rådhuset og som på det tidspunkt deltog i en brugerundersøgelse.
Tilfredsheden går især på, at borgerne rent faktisk får svar på det, de havde en forventning om at få svar på. Kun hver tiende får ikke den ønskede hjælp eller svar på stillede spørgsmål.
Godt 7% er utilfredse med betjeningen, mens næsten ligeså mange er ganske indifferente, viser kommunens undersøgelse, der er gennemført sammen med analysebureauet Wilke A/S.