Torsdag d. 18. januar 2007


Borgmester: Kommunen villig til at genoptage forhandlingerne med lærerne

Gladsaxe Kommune er villig til at genoptage forhandlingerne om en ny lokalaftale med
lærerforeningen.
Det sagde borgmester Karin Søjberg Holst på byrådets møde i går aftes, hvor der blev stillet spørgsmål til sammenbruddet i forhandlingerne om lærernes arbejdstid:
"Der er tre knaster i vores forhandlinger. 1: Vi ønsker det helt klart beskrevet, at skolens leder, som har ansvaret for skolens resultater har reel mulighed for, at medvirke og lede arbejdet. 2: Vi ønsker, at der skal være mulighed for, at man kan give forskellig forberedelsestid til enkelte lærere. 3: Og vi ønsker, at der kun skal være to store akkorder, som dækker alt arbejdet uden for undervisningen. Detaljer om disse ønsker kan forhandles. Det har vi forsøgt, men vi kan ikke opnå enighed om disse principper. Hvis lærerforeningen vil forhandle inden for disse rammer, vil vi være villige til det".
Hvis ikke parterne når til enighed om en ny lokalaftale inden d. 1. februar træder den centrale arbejdstidsaftale i kraft. Og både sf, enhedslisten og det radikale venstre udtrykte fra talerstolen bekymring over udsigten til en konflikt på skoleområdet:
"Der er ingen konflikt. Den centrale arbejdstidsaftale beskriver tydeligt, hvordan arbejdstiden skal planlægges, såfremt man ikke når til enighed om en helhedsaftale. Og disse regler vil vi selvfølgelig følge. Dermed sikrer vi, at teamsamarbejdet kan fortsætte, og at der ikke kommer de uhensigtsmæssige virkninger på undervisningen og lærernes arbejdssituation. Det vil ske genne en styrkelse af skolernes administration, så skoleledelsen fortsat har mulighed for at være pædagogiske ledere af skolen, tage sig af personalet og økonomi og sikre, at de opstillede mål for de enkelte elever kan nås. Derfor skal vi omgående i gang med planlægningen, så vi får tilrettelagt næste skoleår på en ordentligt måde på de vilkår den centrale arbejdstidsaftale foreskriver".
Gladsaxe Lærerforening har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling på onsdag, for at diskutere situationen.

Klub utryg ved flytning

Puslespillet omkring placeringen af en ny daginstitution er slut.
Forligspartierne bag budgettet har besluttet at placere den i fritids- og ungdomsklubben Oktobervejen, som så skal flytte til nybyggede lokaler på den anden side af Mørkhøjvej, nærmere bestemt der, hvor Gyngemoseværket ligger i dag.
Det er sportsklubberne, der bruger plænerne ved Mørkhøj skole, glade for. I første omgang var institutionen nemlig udset til at ligge på en del af sportsarealet.
Omvendt er forældre og brugerbestyrelse ved klub Oktobervejen ikke begejstret for flytningen, som de ikke selv har bedt om, eller for den sags skyld været hørt omkring.