Mandag d. 22. januar 2007


Ambitionen er et sundhedsvæsen i verdensklasse

Region Hovedstaden skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse.
Det afslørede regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen under Region Hovedstadens
åbningskonference.
Og der er lagt op til et tæt samarbejde mellem regionen og kommunerne, som netop har
indgået sundhedsaftaler omkring f.eks. hospitalsindlæggelser, forebyggelse og genoptræning:
"Jeg har store forventninger til, at lige præcis den del vil udvikle sig", lyder det fra Vibeke Storm Rasmussen, formand for Regionsrådet. "Samtidig med, at alle er med, så vil alle kommunerne have sit særpræg. Det ved vi jo, kommunerne lægger meget vægt på. Og der håber jeg meget, vi kan finde nye veje og et samspil, der kan udvikle sig. Fordi én idé kunne opstå og blive til en model, man bare kører i Gladsaxe. Men en idé eller model kunne måske også blive noget, man kunne tage med over i de generelle aftaler, fordi den er så god, at det vil alle have glæde af.

Gladsaxe Ny Teater sikret overlevelse

Efter forrygende anmeldelser af Gladsaxe Ny Teaters debutforestilling Hamlet, er der fuld gang i billetsalget. Der bliver solgt i gennemsnit 500 billetter hver dag, og det sikrer teatrets overlevelse, siger teatrets direktør Kasper Rostrup.
"Det sikrer vores eksistens, var der ikke gang i billetsalget, var der ikke overlevelse. Det gode salg betyder at der kommer penge ind, det hele løber rundt og det er alfa og omega".
Kasper Rostrup er overrasket over at billesalget går så godt, for grundet teatrets sene start har der ikke været forsalg via Arte og andre teaterordninger.

Trafiksikkerhed ønskes forbedret i rundkørsel

Det er kun et spørgsmål om tid før, der sker alvorlige uheld. Det mener en gruppe borgere, der bor op til rundkørslen Marienborg Allé / Søborg Park Allé. De har rettet henvendelse til Gladsaxe kommune for at få forbedret trafiksikkerheden i rundkørslen. Henvendelsen bliver på foranledning af Søren Søndergård fra Enhedslisten behandlet på Trafik- og teknik udvalgets møde i dag.

Vidner søges til røveri mod 87-årig

Gladsaxe politi søger vidner til et røveri mod en 87-årig kvinde, der torsdag aften ved 19.30-tiden blev angrebet bagfra og frarøvet sin taske.
Kvinden var kommet med toget fra København, og hun mener, at røveren kan værre fulgt efter hende fra Kildebakken station. Men da angrebet skete bagfra, har den 87-årige intet signalement at videregive, ud over, at der er tale om en mand.
Derfor vil politiet gerne i kontakt med personer, der har kørt i samme tog som den 87-årige kvinde, og som måske har observeret noget mistænkeligt.

3000 vil kvitte tobakken

3000 af Gladsaxes rygere vil have hjælp til at lægge tobakken væk for altid, men kommunen har kun plads til 90 af gangen på kommunens rygestopkurser. Alligevel håber sundhedskoordinator Morten Ørsted Rasmussen at rygerne vil forsøge at lægge cigaretterne på hylden på egen hånd.
"Vi kører i øjeblikket 6 kurser, og vi planlægger ikke at udvide. Vi tilrettelægger rygestop-kurserne efter hvor mange henvendelser vi får, og behovet er ikke større lige nu. Derfor håber jeg at rygerne vil forsøge at kvitte tobakken på egen hånd. Undersøgelser viser at jo flere gange man forsøger, jo bedre lykkes det".
Kommunens Sundhedsafdeling er kommet frem til antallet af rygere via spørgeskemaundersøgelser og register-udtræk, som er en del af den snart færdige sundhedsprofil for Gladsaxes Borgere.