Onsdag d. 24. januar 2007


Ekstraordinær generalforsamling i Gladsaxe Lærerforening

"Utilfredsstillende for lærere og ledere og en svækkelse af kvaliteten i skolen". Ifølge formanden for Gladsaxe Lærerforeningen, Henrik Poulsen, bliver det resultatet når kommunen nu vil fastsætte arbejdstiden for lærerne uden en lokal arbejdstidsaftale.

Udtalelsen fra Henrik Poulsen kommer i forbindelse med Lærerforeningens ekstraordinære generalforsamling, som i dag skal drøfte den fastlåste situation. Henrik Poulsen kalder kommunens holdning "bureaukratisk", og forklarer at lærerne umuligt kunne imødekomme kommunens krav i de kuldsejlede forhandlinger.
Lærernes formand, Henrik Poulsen, siger at nye opgaver betyder at arbejdsbyrden for lærerne stiger og efterlyser derfor en større kompromisvilje fra kommunens side.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Omstridt byggeprojekt godkendt

Det omstridte byggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerlöfs Alle har endnu engang været genstand for hed debat i byrådet.
Det nye etage- og boligbyggeri fik grønt lys af et politisk flertal sidste år, og forleden skulle politikerne godkende det endelige, revidere projekt, herunder byggeriets arkitektur.
Debatten blev fulgt fra tilhørerpladserne af beboere fra lokalområdet, ikke mindst Søborg Hjerte Gruppen, som i årevis har protesteret imod projektet, seneste fordi byggeriet er blevet væsentligt højere end de første, oprindelige skitser viste.
 
Formand for teknik- og trafikudvalget, Ole Rasmussen, socialdemokraterne:
"Der er søgt om byggetilladelse til en bygning på 2 ½ etage på Selma Lagerlöfs Alle og det e ri overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Jeg kan kun beklage, at der har verseret så mange skitser, hvoraf nogle har været vildledende for borgerne. Samtidig må jeg slå fast, ar det er lokalplanens bestemmelser og de byggemuligheder der ligger heri der gælder. Huset er blevet ca. 4 meter højere end de oprindelige skitser. Den ene meter er pga. teknikerzonen mellem stuetage og 1. etage. De tre meter er pga. sadeltaget, og det er i overensstemmelse med det vedtagne. Terrassen kommer op i ca. 5 meters højde pga. de 4 ½ i sadeltaget og det faldende terræn mod bagsiden. Mht. indbliksgener har vi forlangt et maleret glasparti som hegn på 1.8 m. så naboerne ikke får indbliksgener".
 
Det radikale venstres Cheri-Mae Williamson mener derimod, det er et meget skuffende
resultat der er kommet ud af den efterhånden årelange sagsbehandling:
"Jeg må tilstå, at jeg havde håbet på en større respekt for områdets helhedsindtryk fra arkitektens side. Det jeg ser på billederne kan jeg knapt genkende fra forslaget som oprindelig blev sendt i høring. Og det er vel i virkeligheden nok det største problem jeg mener vi som byråd har i den her sag, dersom vi godkender det arkitektoniske udtryk".
Det radikale venstre stemte ligesom enhedslisten, sf og dansk folkeparti imod det reviderede projekt, som blev vedtaget med stemmer fra socialdemokraternes, venstre og det konservative folkeparti.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Specialgruppe på Grønnegården

For børn der lider af opmærksomhedsforstyrrelser, hyperaktivitet og impulsivitet, også kaldet ADHD og DAMP, er klubkultur meget ofte ukendt land.
Det gør de noget ved i fritids- og ungdomsklubben Grønnegården på Transformervej, hvor
otte børn i alderen 10 – 11 år siden august har gået i klubbens nye specialgruppe:
"De kender slet ikke klubkultur overhovedet. De har ikke været i en almindelig klub for. Tanken er selvfølgelig, at de langsomt skal sluses ud og kunne gå mere og mere væk fra specialgruppen og os. Det er det langsigtede mål", fortæller Elvis Ungstrup.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Grøn pris til Gladsaxe Skovbørnehave

Gladsaxe Skovbørnehave modtager i dag prisen De grønne Spirers Flag kl. 13.30. Prisen bliver overrakt af Friluftsrådet, og Gladsaxe Skovbørnehave er den første institution i Gladsaxe som modtager prisen. De 21 børn og deres pædagoger og ledere får prisen for at have sat naturen på dagsordenen i et tre-måneder langt forløb, specifikt ved at fokusere på naturen som spisekammer. Børnene har blandt andet lært at lave æblemost fra grunden, at samle bog, lave marmelade og samle rønnebær.

 
(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

50.000 til Industrikulturåret

I morgen, den 25. januar, lyder det officielle startsskud til Industrikulturens År. Gladsaxe vil også markere året og byrådet har derfor afsat 50.000 kroner. Og selvom summen umiddelbart lyder af lidt, skaber den et godt fundament for mange aktiviteter, mener kulturkonsulent Helena Jørgensen, som fortæller om Industrikulturen og hvordan hun håber på at markere året i Gladsaxe i Den varme stol kl. 7.30 og kl. 17.30 i dag.

(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Stop for stoppested

Busstoppestedet på Vandtårnsvej ved Marienborgvej er nedlagt frem til den 1. marts, oplyser trafikselskabet Movia. Årsagen er etablering af en cykelsti. I stedet henvises til stoppestedet ved Gladsaxe svømmehal.


Gladsaxe nærpoliti - døgnrapporter

54-årig kvinde fra Bagsværd udsat for vold
 
Mandag den 15. januar kl. 1745 blev en 54-årig kvinde overfaldet af en kvinde og en mand på Granvej ud for nr. 14 i Bagsværd.
Umotiveret tildelte kvinden den 54-årige et knytnæveslag ved øjet og munden, hvorefter manden tildelte den forurettede et knytnæveslag i baghovedet.
Efterfølgende forlod gerningsmanden og gerningskvinden stedet.
Evt. vidner eller andre der mener at have oplysninger til sagens opklaring bedes kontakte nærpolitiet i Gladsaxe eller Gladsaxe lokalpolitistation på tlf. 3954 1448
Gerningsmand eftersøges i forbindelse med indbrud i forretning i Bagsværd
 
Tirsdag den 16. januar kl. 0350 forøvede en gerningsmand indbrud i klinikken Bagsværd zoneterapi og hudpleje på Bagsværd Hovedgade. Imidlertid bemærkede et vidne gerningsmanden, der følte sig opdaget, hvorefter han løb fra stedet.
Gerningsmanden beskrives som:
mand, dansk, ca. 20 år, mellemblondt hår.
Pgl. var iført halvlang brun jakke og sorte bukser.
 
Evt. vidner eller andre der mener at have oplysninger til sagens opklaring bedes kontakte nærpolitiet i Gladsaxe eller Gladsaxe lokalpolitistation på tlf. 3954 1448
70-årig kvinde udsat for tasketyveri på Bagsværd S-station
 
Tirsdag den 16. januar kl. 1215 blev en 70- årig kvinde udsat for tasketyveri på Bagsværd S-station.
Da kvinden var på vej op ad trappen til stationen passerede hun 3 yngre mænd, der stod for enden af trappen og talte sammen. Umiddelbart efter løb den ene af de unge mænd efter kvinden og rev dennes taske ud af hånden på hende. Gerningsmanden fortsatte op ad trappen, hvorefter han forsvandt i ukendt rening.
Gerningsmanden beskrives som:
 mand, 18 – 20 år, ca. 175 cm høj, tynd,
mørkt tætklippet hår, sydlandsk udseende.
Pgl. var iført sort dunjakke og cowboybukser.
Evt. vidner eller andre der mener at have oplysninger til sagens opklaring bedes kontakte nærpolitiet i Gladsaxe eller lokalpolitistationen i Gladsaxe på  tlf. 3954 1448
Kørestolsbruger påkørt i fodgængerfelt i Gladsaxe
 
Onsdag den 17. januar kl. 1909 blev en 61-årig kvindelig kørestolsbruger påkørt, da hun benyttede fodgængerfeltet i krydset Buddingevej – Snogegårdsvej i Søborg.
En 28-årig bilist foretog venstresving i krydset, hvorunder han påkørte  den  ”modkørende” kørestolsbruger.
Der skete ingen personskade.
87-årig kvinde frarøvet taske i Gladsaxe
 
Torsdag den 18. januar kl. 1930 blev en 87-årig kvinde frarøvet sin taske på Ericavej i Gladsaxe ved tunnelen under jernbanen. Kvinden var på vej hjem, da en ukendt gerningsmand bagfra tog fat i kvinden, der faldt omkuld på gaden. Manden stjal den 87-åriges taske og løb fra stedet. Der foreligger indtil videre et sparsomt signalement af røveren. Kvinden blev i ambulance bragt til behandling på skadestuen i Gentofte, hvor det viste sig, at hun havde pådraget sig en stor blodansamling på den ene arm. 
Gladsaxe politistation er interesseret i evt. oplysninger på tlf. 39541448.
 
Tyveri fra vare- og personbiler
 
Natten til fredag den 19. januar forøvede ukendte gerningsmænd flere tyverier fra vare- og personbiler i Ballerup og Gladsaxe kommune.
I Ballerup kommune gik det ud over biler, der var parkeret på  Måløv Hovedgade i Måløv, Hårbyvej i Skovlunde og Ballerup Centrets tag-parkering.
I Gladsaxe  kommune gik det ud over biler, der var parkeret på Hvedemarken, Frodesvej og Septembervej.
I de fleste tilfælde har gerningsmanden stjålet GPS anlæg, ligesom gerningsmanden har skaffet sig adgang til køretøjerne ved rudeknusning. 
2 gerningsmænd anholdt i forbindelse med tyveri fra bil
 
Fredag den 19. januar kl. 1437 foretog Gladsaxe politi anholdelse af 2 mænd på henholdsvis 40 og 45 år. En patrulje fra Gladsaxe politi hørte pludselig en bilalarm på P. pladsen ved Ballerup Centret, hvorefter det lykkedes patruljen at anholde 2 gerningsmænd, der var løbet ad Pederstrupstien.
Den ene af de anholdte var i besiddelse af 1 bushammer  og et GPS anlæg, mens den anden var i besiddelse af  ”2 kamstege” til en pris af kr. 349,- pr. stk.
Solo færdselsuheld i Høje Gladsaxe, hvor føreren blev tilbageholdt af vidne
 
Fredag den 19. januar kl. 1944 modtog lokalpolitistationen i Gladsaxe anmeldelse om et færdselsuheld på Høje Gladsaxe ud for nr. l9 i Gladsaxe.
Ved politiets ankomst viste det sig, at en 33 årig mand med høj hastighed havde ført et brugsstjålet køretøj ad Høje Gladsaxe mod øst, men på et tidspunkt mistede herredømmet over køretøjet, der ramte et jerngitter og væltede om på taget.
2 vidner hjalp føreren ud af køretøjet, hvorefter denne  forlod stedet. Det ene vidne fulgte imidlertid efter føreren og tilbageholdt pågældende indtil politiets ankomst.
Færdselsuheld på Værebrovej i Bagsværd
 
Fredag den 19. januar kl. 1507 modtog lokalpolitistationen i Gladsaxe anmeldelse om et færdselsuheld på Værebrovej i Bagsværd.
Ved politiets ankomst viste det sig, at en 61 årig mand havde ført sin personbil ad Værebrovej i vestlig retning, men herunder havde overset  ”rødt lys” i krydset, hvor der er udkørsel fra Værebrocentret. En 18 årig kvinde førte sin personbil fra udkørslen til Værebrocentret, hvor det var hendes hensigt at foretage venstresving ad Værebrovej, men blev herunder påkørt af den 61-årige.
Ved uheldet skete mindre materiel skade på begge køretøjer, men den 18 årige kvinde blev bragt til KAS/Herlev, idet hun havde smerter i hofte og nakke.
Føreren, der i øvrigt oplyste falsk identitet og formentlig var påvirket af medicin, blev anholdt og indtransporteret til lokalstationen i Gladsaxe, hvor han blev afhørt til sagen, og efterfølgende løsladt.
Begge de anholdte blev transporteret til lokalstationen i Gladsaxe, hvor de blev afhørt til sagen. Det viste sig at GPS anlægget formentlig var stjålet fra et køretøj på Israels Plads, kødet var stjålet fra  ”ISO” i Ballerup Centret og bushammeren blev benyttet til at knuse bilruder.
Gerningsmændene forklarede endvidere, at det havde været deres hensigt at stjæle GPS anlægget fra et køretøj, der var parkeret på P. pladsen ved Ballerup Centret, men køretøjets alarm havde skræmt dem væk.
Begge anholdte blev løsladt efter endt afhøring.
12-årig pige blev forfulgt, da hun gik hjem fra skole i Gladsaxe
 
Fredag den 19. januar kl. 1250 blev en 12-årig pige forfulgt af en mand, da hun gik hjem fra Bakkegårdsskolen. Når pigen enten satte hastigheden op eller ned, gjorde manden det samme, ligesom han fulgte efter hende ind i en NETTO forretning og hjem til hendes bopæl på Niels Finsens Allé i Søborg. Først da pigen var gået ind i huset forlod manden stedet.
Manden, der på intet tidspunkt havde sagt eller gjort noget beskrives som:
 
mand, 30 – 40 år, ca. 190 cm høj, gråt hår.
Pgl. var iført sort lang jakke, der gik ned til
et par sorte støvler, sort hat med ”en lyserød kanin”,
samt flere smykker omkring halsen.
 
Evt. vidner eller andre der mener at have oplysninger til sagens opklaring bedes kontakte Nærpolitiet i Gladsaxe, eller lokalpolitistationen i Gladsaxe på tlf. 3954 1448
fra www.politi.dk/vestegnen