Fredag d. 26. januar 2007


Ja til at genoptage forhandlinger fra generalforsamling

Lad os genoptage forhandlingerne "med et realistisk udgangspunkt". Det var ordlyden af en udtalelse som Gladsaxe Lærerforenings ekstraordinære generalforsamling vedtog i onsdags.
Anledningen til den ekstraordinære generalforsamling var de strandede arbejdstidsforhandlinger mellem lærerforeningen og kommunen. Udtalelsen fra generalforsamlingen tog samtidig afstand fra det lærerforeningen ser som kommunens forsøg på bl.a. at forringe lærernes forberedelsestid.
Op mod 400 af kommunens lærere deltog sent onsdag eftermiddag i den ekstraordinære generalforsamling, som fandt sted i festsalen på Høje Gladsaxe Skole. Der var en summende stemning af forventningsfuldhed i salen, hvor de fremmødtes engagement kunne aflæses på de passionerede indlæg fra talerstolen og de begejstrede tilråb fra salen.
Skolechef i Gladsaxe Kommune, Per Udesen, lægger nu op at forvaltningen og lærerforeningen igen sætter sig til forhandlingsbordet. Dog vil han ikke love guld og grønne skove til lærerne.

Omdannelse af Gladsaxes erhvervskvarterer på vej

Fornyelse og omdannelse på vej i Gladsaxes erhvervskvarterer.
Et enigt byråd har netop vedtaget en ny erhvervspolitik; en plan for de kommende års
erhvervsudvikling i kommunen. Borgmester Karin Søjberg Holst:
"Udgangspunktet er, at vi må forvente en gradvis udflytning af de traditionelle fremstillingsvirksomheder. Ikke fordi nogen ønsker at komme af med dem, men fordi de kan få bedre betingelser andre steder, ofte uden for landets grænser. Derfor lægges der op til en omdannelse og fornyelse af erhvervskvarterne fra traditionel industri til fremtidens virksomheder. Det er naturligvis spørgsmålet, hvor hurtigt vi ønsker, denne udvikling skal gå. Her lægger erhvervspolitikken op til, at eksisterende produktionsvirksomheder stadig skal kunne eksistere og udvikle sig, hvis de selv ønsker det. Vi vil altså ikke presse nogen ud".
Hos det konservative folkeparti er man især tilfreds med, at der også er tænkt på
infrastrukturen i den nye erhvervspolitik:
"Noget af det, der er vigtigt for erhvervslivet og for borgerne er, at infrastrukturen er velfungerende. Og i den forbindelse er det også vigtigt vi er opmærksom på, at ikke bare den beslutning Københavns amt og HUR tidligere har truffet om at give mulighed for byomdannelse langs Ring 3, at der bliver etableret en ny letbane (metro) langs med Ring 3. Det er ikke nok at sidde i stilling og vente på, at nogen gør noget. Man skal selv gå foran og være med til at sikre, hvad det bør ske", lød det bl.a. fra den konservative Lars Abel.

15 nye boliger ved Stengården

Naboer og andre interessenter har nu frem til den 27. marts til at komme med indsigelser mod et planlagt nybyggeri på Gammelmosevej lige overfor Stengård station.

I dag ligger der fladt enetages erhvervsbyggeri med blandt andet et malerfirma med detailsalg.
Fremtiden byder på 15 boliger, parkeringskælder og desuden plads til en forretning, som formentlig vil være en videreførelse af malerfirmaet.
Hver bolig bliver på ca. 130 m2 i to etager, såkaldte byhuse med egen have.
Det er et næsten enigt byråd, der nu sender planen i offentlig høring. Da sagen blev drøftet ville Enhedslisten begrænse byggeprocenten til 50 mod de 65, som et flertal gik ind for. Desuden mente partiet også, at der skulle stilles krav om støjafskærmning til jernbanen, der ligger klos op ad byggeriet.
Byrådet indbyder til borgermøde om byggeriet. Det foregår i multisalen ved Stengård kirke mandag den 5. marts kl. 19.30.

Brandstifter fortsat indlagt

Den 57-årige kvinde, der natten til tirsdag flere gange satte ild til sin lejlighed i Værebro Park, skal være indlagt på brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i mindst 14 dage endnu.
Det oplyser kriminalkommissær Søren Sørensen fra Gladsaxe politi til Nyhedsmagasinet.
Kvinden forsøgte af flere omgange at sætte ild til senge, papir og stole viser de tekniske undersøgelser. Til sidst lykkedes det i så høj grad, at størstedelen af indboet udbrændte og lejligheden totalt sværtet til med sod. Selv fik kvinden 2. og 3. grads forbrændinger, især på benene.
Den 57-årige, der to gange tidligere er dømt for brandstiftelse, blev onsdag varetægtsfængslet in absentia frem til den 7. februar.