Tirsdag d. 30. januar 2007


Beslutning om Søndergård skoles fremtid på vej

Om fire måneder vil der ligge et forslag til, hvad Søndergård skole i Bagsværd fremover skal bruges til.
Inden udgangen af maj måned skal en arbejdsgruppe med kommunaldirektøren i spidsen nemlig fortælle politikerne, hvilke løsningsforslag embedsmændene ser for skolen.
En væsentlig del af skolen består af for længst udrangerede barakker, som der tit ofres store vedligeholdelsesbeløb på. Samtidig tyder prognoser på, at der i området fremover ikke vil være flere børn, end de andre skoler i nærheden sandsynligvis vil kunne rumme.
Derfor kunne et forslag ende med en lukning og nedrivning af skolen, og så er udnyttelsesmulighederne mangfoldige for det centralt placerede område.
Arbejdsgruppen skal præcist analysere og beskrive udviklingen i elevtallet. Se nærmere på lokalebehovet og desuden vurdere mulighederne for privat/offentlige samarbejder.
De børn, der i dag går på skolen, får under alle omstændigheder lov til at afslutte skolegangen på Søndergård skole.

Ø: Brug for uafhængig rådgivning

Der er brug for en uafhængig rådgivning for borgere i forbindelse med lokalplansager i Gladsaxe. Det mener enhedslisten. Og forslaget får i byrådet opbakning fra det radikale venstre og dansk folkeparti:
"Vi synes, der er på tide der kommer en uvildig rådgivning. Jeg kan erindre adskillige sager tilbage i tiden, Søborg Torv, den grønne græsplæne osv., hvor der har været masser af borgerhenvendelser og protester imod det, som byrådet vedtager. Det kan godt være det ville være gavnligt, hvis de havde en uvildig rådgivning, der kunne hjælpe dem lidt på vej", siger Kristian Niebuhr, dansk folkeparti.
Men et politisk flertal mener, en uafhængig rådgivning ville være overflødig, fordi man i
Gladsaxe allerede inddrager borgerne i lokalplanspørgsmål. Der bliver holdt borgermøder og folk har mulighed for at komme med indsigelser, siger borgmester Karin Søjberg Holst:
"Borgerne har allerede nu mulighed for at søge oplysning og vejledning om de fremlagte planforslag i forvaltningen. Hvilket enkelte benytter sig af. Mange af de indsigelser der fremsættes til lokalplanforslag, er meget detaljerede og gennemarbejdede. Og det er forvaltningens opfattelse, at planforslagenes indhold alt overvejende opfattes korrekt af borgerne. Og at indsigelserne derfor oftest beror på uenighed om forslagenes indhold. Og ikke på misforståelser", lyder det fra Gladsaxes socialdemokratiske borgmester.

Trafikanter bruger ikke parallelveje

80% af morgentrafikken på Værebrovej i Bagsværd er gennemgående kørsel – og det skal det aldeles ikke være, mener beboerne på vejen. Særligt ikke efter parallelvejene med forbindelse til Hillerødmotorvejen blev etableret.

Men en stor del af trafikanterne fra ring 4 vælger altså i dag at dreje fra ved Ny Hjortespringvej og videre ad Værebrovej. Men det bliver der nu gjort noget ved, siger souschef i Gladsaxe kommunes vejafdeling, Martin Willerup:
"Vi vil gerne forsøge med et gennemkørsel forbudt skilt placeret ved ring 4 ved Ny Hjortspringvej. Men vi skal lige spørge Værløse kommune, hvori skiltet skal placeres, om lov, ligesom politiet skal sige god for det. Desuden vil Vejdirektoratet se nærmere på lyssignalet på broen, som måske kan gøres mindre attraktivt for de gennemkørende trafikanter".
Vejdirektoratet vil også se nærmere på, om forholdene ved højresvingsbanen på ring 4 ved parallelvejene kan forbedres.

Gladsaxe kommune søger midler til forebyggelsesprojekt

Fiskeri og IT er to af de aktiviteter som kan komme til at indgå i et fremtidigt projekt i Gladsaxe kommune til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg.

Social- og sundhedsudvalget skal på sit møde på onsdag afgøre om kommunens social- og sundhedsforvaltning skal ansøge om i alt 548.000 kr. fra Socialministeriets pulje til formålet.
Beløbet skal anvendes til at finansiere forebyggelsesprojektet i 2007 og 2008. Projektet vil rette sig mod mænd over 50 år, en gruppe som er særligt hyppigt repræsenteret i selvmordstatistikkerne. Udover mandegrupper med fiskeri og IT-aktivitet skal projektet bestå af temagrupper med ekskursioner og spil, såsom bowling og petanque.
Såfremt projektet igangsættes vil man ansætte en projektkoordinator som får adresse i De Frivilliges Hus i Bagsværd. Kommunen vil ikke yde økonomisk støtte til projektet udover de 30.000 kr. som allerede indgår i driftsbudgettet for 2007 og 2008 for De Frivilliges Hus.

Kondomer og oplysning

Den 4. marts står Folkekirkens Nødhjælp for den årlige indsamling i alle landets sogne.
Elsebeth Jensen fra Søborgmagle sogn siger om dette års indsamling:
"Kondomer var også en af julegavemulighederne sidste år, men der var altså mere stemning for at give geder og høns, så der lå ikke kondomer under ret mange juletræer. Derfor bruger vi dette års indsamling til kondomer og til oplysning om AIDS blandt unge i Afrika".
Potentielle indsamlere kan henvende sig til Elsebeth Jensen på telefon 3956 33 62.