Onsdag d. 31. januar 2007


Søger vidner til overfald

En 25-årig mand er stadig indlagt på Rigshospitalets traumecenter efter forrige weekend at være blevet gennembanket og stukket syv gange med kniv.

Den 25-årige indfandt sig søndag morgen den 21. januar på en tankstation i den nordlige del af København for at få hjælp, hvorfor politi fra København til en start efterforskede sagen.
Ofret var på udgang fra statsfængslet i Jyderup, hvor han afsoner 2½ års fængsel for handel med narkotika. Den 25-årige har til politiet oplyst, at der var tale om to gerningsmænd, som han kender, men vil i øvrigt ikke oplyse yderligere.
Til gengæld har et vidne observeret overfaldet, som foregik på parkeringspladsen ved varmecentralen udfor Høje Gladsaxe 65 ved 6-7-tiden søndag morgen den 21., hvilket tekniske undersøgelser siden har godtgjort.
Derfor er sagen også blevet flyttet fra Københavns politi til Gladsaxe, hvor kriminalkommissær Søren Sørensen efterlyser flere vidner til overfaldet.
Den 25-årige blev tæsket udenfor bilen og stukket i ben, arme og krop, i alt syv gange, da han efterfølgende havde sat sig ind i bilen.

Mere fokus på sygefravær

En særlig indsats for at få flere Gladsaxe borgere med anden etnisk baggrund i arbejde
er på vej. Der er som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet afsat en pulje på 500.000 til
formålet, og den skal bl.a. bruges til at nedbringe sygefravær, mener det lokale
beskæftigelses- og integrationsudvalg:
"Det kunne jo være et specifikt projekt eller et kursusforløb hvor man har nogle konsulenter på, som er fokuseret på et introducere til arbejdsmarkedet og fastholde den enkelte og tager de problemstillinger op, som måske tidligere ledte til, at den enkelte valgte at melde sig syg. Så følger man mere op på det og finder ud af, om der er tale om sygdom eller andre ting, nogle sociale ting måske, som forhindrer den enkelte i at være fuldt til rådighed, sådan så man ligesom får udredt for de problemstillinger, som kan komme i vejen for at tage imod tilbudet".

Børnehus for alvorligt syge børn er lukningstruet

Børnehuset Siv, som ligger i Farum og modtager cancersyge børn fra hele Københavnsområdet, er i risiko for at lukke med udgangen af dette år. Årsagen er den nye kommunalreform, som lægger det økonomiske ansvar for sundhedsinstitutionerne over på kommunerne. Dermed mister huset den støtte fra Socialministeriet, som hidtil har været institutionens økonomiske grundlag. For brugerne betyder det, at de mister det eneste sted i Danmark, hvor familier med alvorligt syge børn kan lade op til en hverdag præget af hospitalsbesøg og indlæggelser, fortæller leder Sussi Olsen:
"Den yderste konsekvens kan blive at huset må lukke. De børn, som kommer her, har kræft, hjertefejl og svære immundefekter, og kan ikke gå i almindelige daginstitutioner hvor de risikerer at blive smittede af andre børn, med fatale konsekvenser. Desuden er Børnehuset ikke blot en vigtig institution for børnene, men for hele familien. Den forælder, som passer barnet, mister ofte tilknytningen til arbejdsmarkedet, så både barnet og den voksne lever meget isolerede. Derfor er det vigtigt for familierne at have et sted hvor de kan møde andre børn og voksne og opleve en almindelig hverdag"

Ny sportsgren til Gladsaxe

Gladsaxe Lacrosse er klubben bag den nyeste sportsgren i Gladsaxe. Spillet Lacrosses rødder går dog helt tilbage til 1400 tallet. Det var de nordamerikanske indianere der opfandt spillet, og en kamp kunne vare flere dage. I dag er spillet mere organiseret, og kan minde om en slags luftbåren hockey. . Klubben, der rummer det nyeste skud i Gladsaxes skov af idrætsgrene, holder til på Bagsværd Kostskole. På Gladsaxe Lacrosses hjemmeside, www.gladlax.com, kan du finde mere om klubben, og spillet Lacrosse.