Fredag d. 1. Juni 2007


Lærere demonstrerede

Lærere fra Gladsaxe demonstrerede i går for bedre velfærd sammen med tusindvis af
offentligt ansatte foran Christiansborg. "Hele velfærdsdiskussionen handler jo om, somd et også fremgår af parolen for demonstrationen, at vi skal slippe velfærden fri. Der er mange offentligt ansatte, der går rundt og laver ting, som man ikke føler de burde, i stedet for at lave deres kerneydelse bedre, i vores tilfælde undervisning. Der er meget bureaukrati i forvejen, men his vi kigger på Gladsaxe føler vi ikke ligefrem forvaltningen og kommunen hjælper til med at lempe byrden for os rent bureaukratisk. Der er nogle tiltag på lærerområdet i Gladsaxe som er en yderligere bureaukratisk belastning for lærerne i det daglige. Og som man ikke nødvendigvis skal lave, der er ikke nogen lov der siger, det skal være på den måde. Men man er gået ind og har strammet op fra Gladsaxe kommunes side, så man kommer til at lave et ekstra stykke bureaukratisk stykke arbejde", lyder det fra Steen Clausen fra Buddinge skole.

Dagplejen i Gladsaxe fylder 40

I dag fylder dagplejen i Gladsaxe 40 år.
Det bliver markeret med en stor fest på plænen ved rådhuset.
Og der er masser at fejre, lyder det fra Grete Rasmussen, der startede som dagplejer i 1975:
"Jeg synes, dagplejen i Gladsaxe har udviklet sig til at være rigtig god mht. pasningsformer, de tilbud dagplejerne får om faglig udvikling osv. Det gør jo også, at vi får et rigtig godt samarbejde, fordi dagplejerne kommer på lige fod og får en god baggrund for at passe børn".

Den allersidste dans?

I 30 år har spillemænd og folkedansere valfartet til Gladsaxe og Aldershvile Slotspark til det årlige store spillemandsstævne. De gør det igen på søndag. Og måske for sidste gang:
"Nu har vi stået for at arrangere stævnet de sidste 10 år. Entusiasmen var stor i starten, og vi var mange til at lægge gulv og stille borde op osv. Men de sidste år har vi kun været en 3 stykker og arbejdet er blevet for stort til at vi kan overkomme det mere. Og vi har søgt efter at få nogen til at overtage det, men det er ikke lykkedes. Hvilket selvfølgelig ikke udelukker, at der på dagen kunne dukke nogen op, det håber vi selvfølgelig på. Men ellers er det i år sidste gang, der er spillemandsstævne i Aldershvileparken", fortæller Per Mogensen fra Aldershvilestævnet.

Dans og dribling på skemaet

Der skal danses, dribles, svømmes og løbes, når 1500 toptrænede skoleelever i dag mødes på Gladsaxe sportscenter.
Det er skolernes fælles idrætsdag for 4. – 6.klasserne som skal dyste i discipliner som fodbold, basketball, hockey og bordtennis. Igen i år er dans et tilløbsstykke, 200 skolelever skal lære at danse Hip hop på det udendørs græsareal ved friluftsbadet. Et andet højdepunkt bliver et stort stafetløb med 150 løbere.
11 skoler deltager i idrætsdagen i år.