Mandag d. 4. Juni 2007


Forælder: Ny skole en dum og dyr beslutning

Der er lagt op til en både dum og dyr beslutning, som kan få store omkostninger for familier med børn på Bagsværd- og Søndergård skoler.
Sådan lyder det fra en forælder til to drenge i Bagsværd skoledistrikt. Hun er dybt frustreret over et politisk flertals forslag om en ny tresporet skole. Hun ved reelt ikke, hvor hendes børn skal gå i skole fremover. Hvad nye skoledistrikter betyder for hendes familie, der bor i udkanten af kommunen, og om der er plads til hendes børn i den nye skole.
Berit Henriksen vil møde på byrådsmødet i næste uge og stille spørgsmål til sagen.

Jordforureninger truer vores drikkevand

Miljøfolk er lige nu i fuld gang med at kortlægge jordforureninger i hovedstadsregionen. Bl.a. har man påvist forurening på 115 grunde i Gladsaxe.
Miljødirektør i Region Hovedstaden, Jørn Getterman:
"Der er faktisk temmelig meget forurening, når vi nu får alle de informationer ind vi har fået. Og det skal sammenholdes med, at de forureninger vi kan se ligger lige midt i, hvor de er vandindvindinger, der hvor vi i fremtiden skal have vores gode drikkevand. Det gør, at vi skal passe på at få fjernet de forureninger, inden de ødelægger vores vand", fortæller Jørn Getterman, miljødirektør i Region Hovedstaden, som menes at stå med 40 procent af hele Danmarks jordforureningsproblemer.

Varm og sjov idrætsdag

Er der noget som en venskabelig kappestrid på årets første sommerdag?
1500 elever fra Gladsaxes 4. til. 6. klasser deltog forleden i skolernes fælles idrætsdag på Gladsaxe sportscenter.

Dagplejen festede

Der var flag og balloner, dans og musik da dagplejen i Gladsaxe fejrede 40 års jubilæum:
Hundredevis af blå-hvide balloner blev bl.a. sendt til vejrs fra plænen bag rådhuset, hvor dagplejere, børn og deres forældre festede fredag formiddag.