Torsdag d. 7. Juni 2007


Virksomhedsrettet integration i Gladsaxe

Kombinationen af danskundervisning, kurser og virksomhedspraktik skal hjælpe flere
nydanskere ud på arbejdsmarkedet
Gladsaxe er én af 6 modelkommuner som i øjeblikket deltager i et projekt med
skræddersyede opkvalificeringsforløb for arbejdsløse. Og leder af arbejdsmarkedsafdelingen, Ebbe Holm, tror på projektet:
"Forcen er, at centrale organisationer har indgået aftaler om opkvalificeringsforløb, som godt kan være langvarige, og hvor man simpelthen har kigget på, hvad der skal til, for at en udlænding uden så mange forudsætninger kan blive en kvalificeret arbejdskraft på området. Den tilgang synes jeg godt om".

Færdselschikane blev til knivoverfald

En simpel færdselsbatalje udviklede sig søndag eftermiddag på Mørkhøjvej til et voldeligt knivoverfald.
To rockere i en sort Mercedes følte sig åbenbart generet af en mand af tyrkisk afstamning i en lille Fiat. Rockerne kørte ind foran Fiaten, som blev tvunget til at stoppe op. Rockerne hev manden ud af bilen og begyndte at slå ham.
I mellemtiden var den overfaldnes fætter kommet til – han havde kørt en taxa lige foran og havde observeret, hvad der skete.
Da de nu stod over for to mand, trak rockerne knive og stak den ene tyrkiske mand i øret og læggen, mens den anden blev stukket i låret. Begge blev desuden sparket og slået.
Derefter kørte rockerne væk, mens de overfaldne blev bragt til hospitalet.
Flere vidner havde set overfaldet og taget nummeret på den sorte Mercedes. Den blev senere fundet på Husumvej ved et tilholdssted for Bandidos-rockere. Her blev to rockere anholdt og taget med på stationen. Efter nærmere afhøring viste det sig, at de to ikke havde noget med overfaldet at gøre, og de blev løsladt.
Men politiet er senere blevet klar over identiteten på gerningsmændene og de eftersøges nu.

Tips-penge til Gladsaxe-projekter

To projekter i Gladsaxe, baseret på frivilligt socialt arbejde, er blandt de 127 landet over, der får del i 12 millioner kroner fra tips- og lottopuljen til særlige sociale formål.
FBU Forældrelandsforeningens lokalafdeling i hovedstadsområdet er forankret i Søborg og har fået 20.000 kroner til ferietur for familier, hvor et eller flere børn er anbragt udenfor hjemmet.
Sind, hovedstadens omegnskreds i Bagsværd, får 35.000 kroner til projekt tværkommunal miniferie for sindslidende og deres pårørende. Og de penge kommer som sendt fra himlen, siger SINDs lokalformand i Gladsaxe Hanne Colding.

Senioridræt til hele Norden

Gladsaxes tilbud indenfor senioridræt skal nu udbredes til hele Norden.
I hvert fald lægger kommunen op til et samarbejde med senioridrætsklubber- og foreninger i de nordiske venskabsbyer.
Seniorer fra Norge, Sverige og Finland kan komme på en uges ophold i Gladsaxe, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med f.eks. vandgymnastik, stavgang og seniordans, og for at besøge et seniorfitness-center på Bakkegården eller Gyngemosegård.
Gladsaxe er i dag og i morgen vært for et nordisk møde med gæster fra norske Ski, svenske Solna og finske Pirkkala. Og forslaget om et samarbejde omkring senioridræt bliver diskuteret på det officielle venskabsbymøde på rådhuset i eftermiddag. Det lille nordiske møde, som det hedder, byder også på besøg og rundvisning i Aktivcentret og det nye forebyggelsescenter på Søborg Hovedgade.