Fredag d. 8. Juni 2007


Fængsel og millionerstatning til bilsvindler

En 30-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet idømt ni måneders fængsel efter at have stjålet et stort antal splinternye biler fra SMC i Gladsaxe.
Ud over fængselsstraffen skal manden betale 3,8 millioner kroner i erstatning til bilforhandleren.
Bilerne, 29 i alt, blev fragtet til Tyskland, men blev aldrig betalt.
Den 30-årige forsvandt, men blev tidligere på året spottet i Thailand sammen med sin thailandske kone. Manden blev udleveret til Danmark, hvor han siden har siddet varetægtsfængslet.
Bedrageriafdelingen ved Vestegnens politi i Gladsaxe leder stadig efter flere bagmænd i sagen.

Trusselssag opgivet af politiet

Politiet i Gladsaxe indstiller nu efterforskningen i sagen om trusler fremsat mod to lokalpolitisk aktive i Gladsaxe-listen, John Damm Sørensen og Kurt Loftkjær, sidstnævnte er desuden formand for Danmarks Naturfredningsforenings Gladsaxe-afdeling.
Begge blev udsat for skriftlige og telefoniske trusler med krav om, at de trak følehornene til sig omkring byggeriet ved TV-Byen. Det var her fundet af den beskyttede spidssnuede frø skabte problemer og forsinkelser for boligbyggeriet.
Politiet har med nogen forsinkelse, faktisk næsten to år siden anmeldelsen, efterforsket truslerne, der var behæftet med personoplysninger, der stammede fra politiets egne registre, som en bornholmsk nu ex-politimand havde lækket til en privatdetektiv.
Bornholmeren, der er dømt for at have lækket lignende oplysninger, er nu blevet afhørt i trusselssagen, men han kan ikke erindre noget om de truedes navne eller hvem oplysningerne er videregivet til.
Indstillingen af efterforskningen kommer derfor heller ikke som den store overraskelse for John Damm Sørensen.

Få elever – bedre karakterer

Færre elever i klassen giver bedre karakterer. Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse fra AvendtKommunalForskning, AKF.
Undersøgelsen viser en direkte sammenhæng mellem antallet af elever i klassen og elevernes karakterer ved afgangseksamen i 9. klasse. Karakteren stiger i gennemsnit med en halv, hvis der er 10 elever mindre i klassen.
’Logik for burhøns’, lyder det næsten samtykkende fra de skolefolk i Gladsaxe, vi har kontaktet omkring undersøgelsen – og så dog alligevel ikke.
"Det er klart, at en lærer, der kun har 12 elever i klassen, statistisk set har bedre mulighed for at lære fra sig end en, der har 28 elever. Men en klasse på 12 kan sagtens være dårligt fungerende og omvendt med den store klasse. Så der er mange faktorer, der spiller ind", lyder det bl.a. fra Søndergård skole.
Undersøgelsen har fokuseret på faget fransk og siger intet om klassestørrelsens betydning i andre fag. Men udenlandske analyser viser, at klassestørrelsen også har betydning for elevernes færdigheder i fx læsning og matematik.

Tricktyve eftersøges

Ældre medborgere i Gladsaxe er den seneste tid blevet plaget af de såkaldte tricktyverier. Og onsdag gik det ud over to kvinder på hhv. 91 og 95 år.
Kl. 11 onsdag formiddag bankede en dansk mand på hos en 91-årig på Novembervej i Mørkhøj. Han udgav sig som telefonmand, der skulle kontrollere telefonen i lejligheden. Men i stedet stjal han en pung med kontanter og dankort samt tre trådløse B&O telefoner.
Han beskrives som slank, 175-180 cm høj, og så havde han en grå strikhue på, blå arbejdsbukser og træsko.
Om eftermiddagen gik det kl. 16.45 ud over en 95-årig på Godt Gemt i Bagsværd. Her opdagede hjemmeplejen, at der gik to kvinder rundt i den 95-åriges stue og rodede i tingene. Kvinderne, der af vidner beskrives som sydøstligt udseende, forsvandt til en bil på Aldershvilevej, formentlig en ca. 10 år gammel lyseblå Passat med svenske nummerplader.
Vidner opgiver kvindernes alder til ca. 30 år, de var begge små, fedladne og med langt mørkt fedtet hår.
Eventuelle oplysninger til Gladsaxe politi på 3954 1448.

3 nye sangkor for børn og unge

At synge er en måde at udtrykke sig på, især når det foregår i fællesskab med andre, giver sangen et sus som man kan leve højt på længe. Det mener korleder Henriette Mariegaard, som starter tre helt nye kor for børn og unge op efter sommerferien. Man kan gå i Spirekoret, Børne eller Pigekoret. Børnekoret kommer til koncerter og korstævner, men børnene lærer også at bruge kroppen. Pigekoret er for de mere erfarne.
" Det er en helt særlig ting at synge sammen og synge for andre, det giver noget helt specielt til børn, som har lyst til den slags", siger Henriettte Mariegaard. De tre kor er for børn og unge mellem 6 og 20 år, og man kan enten melde sig til på Mørkhøj Kirkes hjemmeside eller ved at møde op i kirken i august.

Stelehærværk og busomlægning

Buslinie 42 er igen i dag omlagt på Krogshøjvej i Bagsværd. Og igen er det reparation af busstelen, der er årsag.
Stelen, der skal forhindre al anden trafik end busser i at bruge Krogshøjvej som gennemkørselsvej, når nemlig dårligt nok at blive sat op, førend modstandere af stelen båtter den ned igen. Efter seneste reparation nåede stelen kun at fungere et enkelt døgn, inden en solid kofanger igen tog livet af den. Forsikringen dækker ikke de konstante skader på stelen, så det er penge op af kommunekassen hver gang.
Buslinie 42 kører i tidsrummet 7 til 12 ad ruten Frodesvej Bagsværd Hovedgade indtil stelen igen er på plads.