Tirsdag d. 12. Juni 2007


Aftale passer med skoleplaner i Gladsaxe

Kommunernes aftale med regeringen for næste års budget falder på i hvert fald et område som fod i hose for Gladsaxe.
To mia. kroner er nemlig reserveret nybyggeri og renovering af folkeskolerne, hvilket stemmer fint med Gladsaxe kommunes planer om at bygge en helt ny skole i Bagsværd som erstatning for Søndergård skole og Bagsværd skole. De to mia. tilhører i forvejen kommunerne, men har været indefrosne i forbindelse med strukturreformen.
I kommune-aftalen oprettes der desuden en lånepulje på 800 mio. kroner til investeringer i folkeskolen.
Kommunerne får derudover ekstra penge til ældrepleje, børnepasning og til genoptræning af patienter, der udskrives fra hospitalerne, hvilket også er et område, hvor Gladsaxe satser stort.

Førtidspensionister skal motionere

Misbrugere, førtidspensionister og psykisk syge skal have særlig hjælp til at spise sundt, stoppe rygning og motionere. Derfor barsler kommunen med et projekt, som sigter mod netop denne gruppe. Og som noget nyt skal deltagerne selv være med til at beslutte hvordan projektet skal udformes. Det betyder, at både de 300 voksne førtidspensionister og 50 kommunale medarbejdere skal involveres i udformingen af projektet, fortæller projektleder Jeanett Trollegård.
" Man vil lave arbejdsgrupper, hvor det er meningen at man planlægger fx happenings og konkurrencer, så medarbejderne føler, at de bliver involveret, for det er jo pædagogerne, der kender borgerne bedst. Derfor er det vigtigt, at de bliver inddraget".
Det er ikke alene Gladsaxe, som står for projektet, fem andre kommuner deltager med hver sin målgruppe. Det bringer vi mere om senere i programmet.

45 familiesammenføringer i Gladsaxe i år

Gladsaxe skal ikke tage imod nye flygtninge i år, men til gengæld personer fra i alt 45 familiesammenføringer, viser de seneste tal på udlændingeområdet.
De enkelte sammenføringer kan godt dække over flere personer, typisk næsten to pr. sammenføring, altså små 100 nye udlændinge i Gladsaxe.
Men før familierne igen kan blive ført sammen, så er der en række krav, der skal opfyldes, fortæller informationschef i Udlændingeservice, Morten Laursen.
Sidste år blev der for landet som helhed givet 3.594 familiesammenføringstilladelser, eller 5.508 personer i alt.

Hjemløse og psykisk syge skal kvitte cigaretterne

Hjemløse, psykisk syge og misbrugere skal have målrettet hjælp til at lægge cigaretterne på hylden, spise grønt og frugt hver dag og bevæge sig dagligt. Og det skal et nyt kommunalt projekt hjælpe dem med, fortæller projektleder Jeanett Trollegård.
" Vi vil gerne forbedre deres livskvalitet, og jeg forestiller mig at de fx kan få besøg af en ernæringsekspert, som går med dem ned og køber ind. Man har også prøvet at undersøge hvilke myter der findes, når det gælder rygning. Fx tror man at patienterne har svært ved at holde op med at ryge, hvis de er på en psykiatrisk afdeling. Men en ny rapport viser at det er muligt at få dem til at ændre deres sundhedsadfærd". Hvis projektet bliver vedtaget forløber det frem til januar 2010.

Røveri mod 92-årig

Gladsaxe politi søger vidner til et røveri mod en 92-årig mand lørdag eftermiddag ved tretiden på Aldershvilevej i Bagsværd.
To kvinder bankede på hos manden og bad på gebrokkent dansk om noget at drikke. Manden lukkede kvinderne ind, og i det samme trængte en mand ind og skubbede den 92-årige omkuld. Imens stjal kvinderne en pung med kontanter, hvorefter de tre gerningsmænd forsvandt.
Kvinderne beskrives som mørke, små og buttede, den ene omkring de 30 år, den anden midt i 50erne, begge med mørkt hår. Manden er også mørk, høj og omkring 30 år gammel.
Tidligere på ugen blev der i området udført flere tricktyverier, hvor beskrivelsen passer så nogenlunde med de to kvinder.
At gerningen mod den 92-årige gik fra at være et tricktyveri og blev til et røveri, skyldes det volde skub.
Eventuelle oplysninger til Gladsaxe politi på 3954 1448.