Onsdag d. 13. Juni 2007


Byrådsmøde om Bagsværd skolernes fremtid

Der bliver formentlig fyldt godt op i byrådssalen, når politikerne i aften tager hul på sagen om Bagsværd-skolernes fremtid.
Forældre og skolebestyrelsesmedlemmer fra både Søndergård- og Bagsværd skoler ventes at være plads i salen for at følge debatten, som nok især kommer til at dreje sig om det forslag et flertal bestående af socialdemokraterne, venstre og SF fremsatte for godt og vel en måned siden om at bygge en ny tresporet skole som erstatning for Bagsværd- og Søndergård skoler.
Dengang sagde formand for skolebestyrelsen på Bagsværd skole, Kristian Joensen:
"Hvis det bliver den endelige beslutning er det klart, at vi som skolebestyrelse vil gå aktivt ind i den her proces. Fordi vi mener, det er en meget svær proces at finde ud af, hvordan man etablerer en ny velfungerende skole på baggrund af to nuværende velfungerende skoler. Vi synes, det er positivt, at der er lagt op til, at skolerne skal inddrages i arbejdet".
På Søndergård skole var man ligesom på Bagsværd meget overrasket over forslaget om at bygge en helt ny skole. Ikke mindst, fordi det ikke blev sendt i høring sammen med de øvrige alternativer. Men nu ser man fremad:
"Det kunne da godt være, det var en god idé, at ligesom starte på en frisk. Og så se, om ikke vi kan få noget, der er virkelig godt for både børn, forældre, lærere og ledelse. Men det er vigtigt for os, at den nuværende høje kvalitet i det pædagogiske arbejde sikres også under selve flytningen og byggeriet", lød det dengang fra skolebestyrelsesformand Lars Junker fra Søndergård skole.
Radio Gladsaxe sender direkte fra byrådsmødet i aften fra kl. 18 med genudsendelse i morgen fra kl. 9.30.

Vold i Værebro

En taxachauffør kørte lidt for hurtigt hen til det lokale pizzeria i Værebro Park i Bagsværd mandag aften. I hvert fald i forhold til nogle af de lokale beboeres smag.
En ung mand med indvandrerbaggrund skældte først chaufføren hæder og ære fra. Siden samlede han en større flok ligesindede bestående af unge med dansk, pakistansk og afrikansk baggrund, der tæskede løs på ofret med jernrør, indtil han lå ned. En af de unge trak desuden en pistol mod chaufføren og tog ladegreb.
Ofret, der har jugoslavisk baggrund, blev indlagt på hospitalet med flænger i hovedet, men blev udskrevet igen tirsdag formiddag.
Politiet har beslaglagt en bil, som menes at have fragtet nogle af gerningsmændene. Den er nu til teknisk undersøgelse sammen med nogle lysestager og jernrør, som kan være blevet brugt ved overfaldet.

Handicappede skal inkluderes

’Vi skal inkludere i stedet for at ekskludere handicappede børn i institutioner og skoler, sådan som vi langt hen ad vejen gør det i dag’. Sådan lyder holdningen fra flere medlemmer af Børne- og undervisningsudvalget i Gladsaxe, der netop er vendt hjem fra en inspirationstur til Firenze.

Flere medarbejdere til NNIT

Det går tilsyneladende forrygende for NNIT, Novo Nordisks tidligere it-afdeling, som nu er et selvstændigt selskab under Novo-koncernen med nyindviet hovedsæde i Søborg.
NNIT søger nemlig, ifølge Berlingskes Business-sektion, 100 nye medarbejdere, som kan finde ud af at netudvikle indenfor Microsofts verden.
De nye medarbejdere kommer til at arbejde enten i Københavnsområdet eller i Århus, hvor NNIT åbner en filial, bl.a. fordi virksomheden har landet en tocifret millionkontrakt med kæmpeslagteriet Danish Crown.

Spændende AB-kampe

Den næste lille uges tid bliver mere end normalt spændende for fodboldklubben AB og fansene.
I aften spiller klubbens 1. divisionshold en slags skæbnekamp mod en anden af nedrykningskandidaterne, Fremad Amager. Det foregår på hjemmebanen Gladsaxe stadion kl. 19.
I morgen er der tale om en kamp i en betydelig mere positiv ånd; her handler det nemlig om ABs unge i DBUs U/21-turnering. De har spillet sig frem til finalen, hvor de torsdag aften kl. 19 på Skovdiget i Bagsværd møder Greve.
Søndag er der så igen skæbnekamp i 1. division på Gladsaxe stadion. Her møder AB Thisted, som også ligger lige i nærheden af dumpepladserne.

Lokal pilgrimsvandring i Bagsværd

Turen bugter sig gennem Lyngby og til Bagsværd Sø, i alt knap 20 kilometer. Men der er ikke tale om sædvanlig stavgang, når præsten Elisabeth Lidell trækker vandreskoene på og byder op til pilgrimsvandring her i Gladsaxe. Hun har taget orlov fra sit embede for at blive pilgrimspræst på fuld tid, nu er turen altså kommet til kommunen. Hvis første pilgrimsvandring starter på lørdag og varer dagen ud.
En pilgrimsvandring består af vandring i naturen, af bibeloplæsninger og fælles stilhed. Pilgrimspræsten kalder det "at bede med benene", og mener at flere og flere har brug for den religiøse tilgang til livet. Fredag holder Elisabeth Lidell foredrag om moderne pilgrimsvandringer i Stengård Kirke kl. 19.30, og der er gratis adgang.