Tirsdag d. 19. Juni 2007


Besparelser på specialundervisning

Der kan spares op mod 10 millioner kroner om året på specialundervisningen til børn i Gladsaxe. Det mener en arbejdsgruppe, der gennem et par år har gennemanalyseret området.
I Gladsaxe bliver flere og flere børn henvist til særlig undervisning enten på specialskoler, specialtilbud eller ved ekstra støtte i normalklasserne. Også flere end i de fleste andre kommuner.
I 11 forslag angiver arbejdsgruppen derfor besparelsesmuligheder i millionstørrelsen. Det kan bl.a. ske ved at tage flere elever ind pr. specialklasse, ved ikke at henvise børn med lettere indlæringsvanskeligheder eller ved at større grad at bruge kommunens egne tilbud frem for at sende børnene ud af kommunen.
Arbejdsgruppens rapport præsenteres for politikerne i børne- og undervisningsudvalget på et møde i dag.

To mere anholdt fra Chile-bande

Yderligere to chilenere er blevet anholdt, som udløber af den store indbrudssag, der startede i Gladsaxe for et år siden.
Her førte anholdelsen af to sydamerikanere, der luskede rundt i haver i Bagsværd, til opklaring af foreløbig 230 indbrud og tilvejebringelse af omkring 5.000 tyvekoster, typisk edb-udstyr, parfume, penge og tøj.
19 personer, flest fra Chile, er siden blevet sigtet og har modtaget domme i sagen, og nu er to mere altså kommet til.
De befandt sig i en lejlighed hos en landsmand, som politiet skulle afhøre omkring hans rolle som afsender af tyvekoster til Chile.
De to er tidligere blevet udvist af landet, den ene sågar af hele Schengen-samarbejdet, der tæller de fleste europæiske lande.
Foreløbig har tyveriafdelingen ved Gladsaxe politi kunnet hægte fem-seks indbrud op på de to nys anholdte. Og fra den store gruppe sidder endnu to varetægtsfængslet, som står bag 55 indbrud. De to herrer kan meget vel stå til fængselsstraffe på mellem to og tre år. Straffe, der vil give genlyd helt til Chile og måske, håber politiet, afholde andre fra at tage på tyvetogt til Danmark. En stor del af banden er nemlig enten bekendte eller i familie med hinanden, så rygtet skal nok spredes.

Nyt genoptræningscenter på Kildegården

Så er kabalen gået op.
Gladsaxes nye genoptræningscenter kommer til at ligge på omsorgscentret Kildegården.
Oprindeligt var der tale om at indrette genoptræningscenter i retsbygningen på Fremtidsvej, men forhandlingerne med Staten trak i langdrag, og nu er valget så faldet på Kildegården. Den nuværende afdeling A ud mod Søborg Hovedgade rives ned, og i stedet etableres et
genoptræningscenter med 20 pladser og dertilhørende træningsfaciliteter.
"Det er forvaltningens vurdering, at det nye genoptræningscenter vil være fremtidssikret også ift. kommende opgaver", lyder det fra socialudvalgets næstformand, Ebbe Skovsgaard, venstre.
I enhedslisten mener man, der er fundet en intet mindre end en ideél placering til det nye genoptræningscenter: "Ikke kun transportmæssigt, det er også fint at det ligger i et område, hvor man også kan træne udenfor f.eks. med indkøb, biblioteksbesøg, og færdes udenfor, som også er en meget stor og vigtig del af træningen", siger enhedslistens Emilce Nielsen.
Det nye genoptræningscenter ventes at stå klar i slutningen af 2009.

Minisport

Tusindvis små Gladsaxe-børn har efterhånden stiftet bekendtskab med forskellige idrætsgrene i Gladsaxe gennem det særlige initiativ Minisport, der henvender sig til børn på 1. og 2. klassetrin.
Og glædeligt nok bliver en del børn i klubberne efter en sæson, hvor de har prøvet kræfter med håndbold, gymnastik, svømning, fodbold, judo, softball og badminton, siger Karin Lund fra Gladsaxe Minisport
En folder om minisporten kommer med børnene hjem fra skole i løbet af denne uge.