Mandag d. 25. Juni 2007


Ældreboliger får drastisk huslejestigning

40 ældre beboere i bebyggelsen jernbanehaven i Bagsværd bliver nu præsenteret for huslejestigninger helt op til 1.600 kroner om måneden.
Boligerne ejes af Lønmodtagernes Dyrtidsfond, men Gladsaxe kommune lejer samtlige boliger og videreudlejer dem via et administrationsselskab som ældreboliger.
Gennem flere år er der blevet opkrævet for lidt i husleje, faktisk omkring en million kroner om året, og det skal der nu rettes op på.
Huslejestigningerne kommer med et års varsel. I samme tidsrum tilbydes samtlige beboere erstatningsboliger til huslejer, der ligner det, de har i dag.
Beboerne i Jernbanehaven har endnu ikke fået besked om de drastiske huslejestigninger, men efter flertalsbeslutningen i socialudvalget forleden om stigningen, så kommer der nu hurtigt meddelelse ud til de 40 lejere.
Enhedslisten stillede på udvalgsmødet forslag om at lade kommunekassen finansiere underskuddet, men det forslag vandt ikke gehør.

Rostrup skyder egne penge i teater

Teaterchef Kaspar Rostrup skyder nu selv penge i Gladsaxe Ny Teater. For at få regnskabet til at gå op i næste sæson har han sat 65.000 kroner ind i genopførelsen af ’Hamlet’, der vises på teatret fra midt i september.
"Det er min egen instruktørløn. Der var ikke andet tilbage", siger Kaspar Rostrup til Berlingske Tidende.
Pengene kommer primært til at gå til en storstilet reklamekampagne, og der skal næsten være tale om en belægningsprocent på 100, førend teaterchefen får sine penge tilbage.
Ny på rollelisten i efterårets Hamlet-udgave er Preben Christensen i rollen som Claudius.

Lone Yalcinkaya Folketingskandidat på Amager

Medlem af Byrådet for Venstre, Lone Yalcinkaya, blev i sidste uge valgt som Folketingskandidat. Dog ikke i Gladsaxe, hvor hun bor, men på Amager, nærmere betegnet Sundbyvester.
"Sundbyvester er en del af København, og jeg kommer ofte i København for at handle, desuden har jeg boet på Frederiksberg, som også er en del af kredsen, så Sundbyvester er ikke spor fremmed for mig". Lone Yalcinkayas mærkesager er beskæftigelse, integration, forebyggelse af ghetto-dannelser og børns tarv.