Tirsdag d. 26. Juni 2007


Mentorordning bremser elev-frafald på Gladsaxe TEC

Kig godt på din sidemand – for du ser ham aldrig igen. Sådan kunne det lyde første skoledag på Teknisk Erhvervsskole Center i Gladsaxe, for hele 200 ud af 600 elever falder fra uddannelsen, før det første år er gået, fortæller Susanne Mortensen, der er leder på Gladsaxe TEC.
Også i resten af landet forsvinder en tredjedel af eleverne fra erhvervsuddannelserne.
Og det er især de tosprogede elever, som ryger ud før tid. Derfor har Gladsaxe TEC indført en ordning hvor hver elev får sin private mentor.
" 40 procent falder fra, og derfor startede vi et mentorprojekt sidste år, hvor en fast person følger eleven tæt. Det har vist sig at frafaldet er faldet med 5 procent over et år. Så det vil vi fortsætte med", siger Susanne Mortensen.
Manglen på praktikpladser er stadig den største hindring for at gennemføre en uddannelse som frisør eller blikkenslager. Men Susanne Mortensen har registreret nye hindringer på vejen. Flere og flere elever har så ringe dansk- og matematikkundskaber, at de skal have ekstra hjælp.
" Vi indfører nye tiltag efter sommerferien, blandt andet med en visitation, så vi kan finde frem til dem, som har brug for ekstra hjælp. Derudover laver vi et introduktionsforløb, som skal skabe tættere kontakt eleverne imellem, og så vil vi udvide ordningen med kontaktlærere".
Gladsaxe TECs leder Susanne Mortensen opfordrer i øvrigt virksomhederne til at se efter en ekstra gang, om der ikke skulle være plads til en ung praktikant.

Idrætspris til svømmere

For bare få uger siden vandt de 1. division og sikrede sig oprykning til svømmeligaen, og
i aften modtager Gladsaxe Svøm så årets indendørs-idrætspris. "Det er en stor cadeau til svømmerne og trænerne og det styrker motivationen", siger en stolt svømmeformand, Henrik Blume. Nordea Danmark Fondens indendørs-idrætspris bliver uddelt i aften - i Gladsaxe Svømmehal, naturligvis.

Tyveri om dagen – røveri om natten

En høj, spinkel dansk mand stjal ved højlys dag en bærbar computer og to mobiltelefoner fra en psykologs konsultation på Pinjevej i Bagsværd.
Tyveriet skete i fredags ved 13-tiden, og politiet søger nu gerningsmanden, der beskrives som ca. 40 år, godt 185 cm høj, koparret i ansigtet, pjusket mørkegrønt hår, spinkel og forhutlet at se på.
Gladsaxe politi søger også oplysninger om et røveri på Novembervej i Mørkhøj natten til søndag.
En 18-årig knallertkører blev ved 1-tiden prajet af to andre unge. Da den 18-årige holdt ind til siden, blev han sprayet i ansigtet med peber, så han intet kunne se. De to gerningsmænd nappede derpå knallerten og kørte væk.
Signalementet af de to er yderst sparsomt og begrænser sig til, at der var tale om to høje mænd, den ene lys, den anden mørk.
Gladsaxe politi har telefon 3954 1448.